Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2024

Дискусија во 'Музика' започната од staycalm, 8 јули 2023.

1. Ace Cetvrti

Ace Cetvrti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    231
    Gåte за Норвешка. 1/3 засега за вечерва. :D

Украина не е Украина ако не се случи некој ексцес во врска со нивниот избор. Резултатите дури утре после 18:00 поради технички проблеми со нивната апликација за гласање. :rofl: Моите фаворитки беа вокално лоши ама Украина е земја што знае до Евровизија убаво да исполира што и да одберат.

Инаку вечерва уште еднаш публиката се покажа како поголем 'стручњак' од 'стручното' жири. Да беше до жирито, од Норвешка годинава ќе слушавме песна во која во 80% од текстот се повторува еден збор без (мислам) никакво значење.

2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.639
    Допаѓања:
    25.380
    Ја мислев Keiino ќе иде на стара слава, ама ете испадна за 6 поени да победи Gate :D

На SummerGirl и KateKane им се допаѓа ова.
  3. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.639
    Допаѓања:
    25.380
    Шпанија

Јас не разбирам зошто шпанциве толку многу ја обожаваат, буквално цела арена пееше со неа. :D лично не ми беше победничка, ама барем st. Pedro не победи, тоа е добро :makeup:

Искрено многу ми е жал за Jorge, 1 место од demoscopic, 2 од публика арно ама жирито го зацементира со петто место, а нивните гласови највеќе поени носат. ;( Секоја година ова се случува со жириво во Шпанија, ко непишано правило им е.

Едит: ок видов англиски превод на победничката, текстот е убав, значаен и со порака, ама шознам, ми фали моќност во гласот на пеачкава :/

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ace Cetvrti

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    231
    Шпанија - моето ново последно место.

Изгледа поради минатогодишниот неуспех со нешто од областа на културата оваа година решија повторно да пратат нешто што им донесе успех пред две години - задници. Вулгарно и одвратно; песната сама по себе не е воопшто вредна.

5. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.442
    Допаѓања:
    60.720
    Шпанија е бре ultimate guilty pleasure, што ви е :D:D:D:D:D

Не се тачни со изборов, солзи ми течат. Ова ќе лапа поени од публика, памтете ми го зборот.

Тангите победија бе :D:D:D:D:D

На malerozna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ace Cetvrti

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    231
    И јас тоа си го помислив.

7. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.639
    Допаѓања:
    25.380
    Абе види, кечи е скроз песната, уште на прво слушање е пријатна и да, верувам дека од публика ќе добие поени, настапот е топ, ама жирито мислам дека ќе ја закопа ако вокално не се поправи...

8. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.639
    Допаѓања:
    25.380
    А ако веќе сакаа да одат на карта поп песниче со секси настап, можеа да го пратат Jorge, ем убави полуголи мажи, ем dry humping ем хомоеротичен настап, ем dance break, ем дискутабилен вокал. Фул пакет, исто ко со Шанел шо беше. :D

9. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.442
    Допаѓања:
    60.720
    Шо имаш против згодни жени со убави газиња ;(

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.639
    Допаѓања:
    25.380
    Ништо мори сестро, само реков дека Jorge има сличен пакет ко тој шо го имаше Шанел. :D
    Плус, Jorge поубав газ од Шанел има реално.. Види го каков е ко топка да има стаено

11. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.442
    Допаѓања:
    60.720
    Види и јас бев за него вечерва, ама Шанел го има најубавиот гз на Евровизија, да не се расправаме дечки :!:

Иначе уште омилена ми е Словенечката песна и мислам дека така и до крај ќе остане.

Норвешка ми е блиску тука, ама ризична е оваа песна, или ќе е хит или ќе е еаеа од лани.

Бетон 0 сеа за сеа ми се Ирска и Луксембург. Некни кошмар имав, чудовиштето што го сонував на оние од Ирска личеше.

12. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.639
    Допаѓања:
    25.380

Си ја заборавив срцката, ја ограбија начисто во финалево, не е фер што заврши претпоследна :(

13. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.639
    Допаѓања:
    25.380

14. Ace Cetvrti

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    231
    Реално Еаеа беше слаба песна. Ја засакав поради културолошкиот аспект, вокалот и уметничкиот сценски настап ама рефренот буквално се состоеше само од повторувањето на 'еаеа' и беше let down после строфите на песната. Не запали на прво кај мене (за разлика од Ча ча ча на пример). Со Улвехам имам скроз друго искуство и 90% сум сигурен дека оди во ТОП 10, а може и повеќе од тоа. :D

На Tg10 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.442
    Допаѓања:
    60.720
    whatever-bank-stare.gif
    :D:D:D

Eaea е приказна за културата на Шпанија, за љубовта на баба и внука, моќно фламенко што не секој може да го испее, песна што беше полна со емоции, ич да не збориме за вокалот на Бланка Палома. Еден од најголемите грабежи на Евровизија ми е.

Освен еаеа, други грабежи што никад нема да ми се јасни се тоа како помина fulen од Алван, 8то место на Елина Нечаева во 2018, 2017 кога Норма Џон не влезе со Blackbird и Грета Саломе во 2016 со Hear them calling.

Eaea била слаба песна, хвала ти боже ако ме вечерас узмеш]:)

Последна измена: 4 февруари 2024
    На staycalm и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. Ace Cetvrti

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    231
    Колку од гледачите на Евровизија го знаеа тоа и на колку им беше гајле за тоа? Факт е дека не е песна што освојува на прво и резултатот го покажа тоа.

Друг показател дека песната немаше wide appeal се и коментарите што ги слушнав или воопшто не ги слушнав за Шпанија лани од обични луѓе. А сите беа воодушевени од Израел и ја зборуваа. :)

Како и да е шпанскиот резултат лани ми беше најголема болка, а од песните што ги наброја исто така бев разочаран од резултатот на Франција во 2022, но пак ќе речам - и за таа песна разговарав со луѓе и се обидував да им ја кажам нејзината убавина; не беа импресионирани - отсликување на фактичкиот резултат.

ОК, можеби поправилен израз е дека не е инстантна, а не дека е слаба ама сепак останувам на тоа дека рефренот е репетитивен и lame. А текстот се разбира дека е преубав.

За грабежи, прво ми текнува на Бугарија 2018. Сите одлични вокалисти и феноменална песна. Ама настапот многу несреден и неубав.

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.712
    Елина Нечаева беше одлична, ама слабо гласови од публика. Многу подобра беше од Нета Барзилаи. Изгледа кокодакањето им беше подобро од големиот талент. Минатата година Шпанија заслужуваше да биде на повисоко место. Не очекував 5 поени од публика. И Естонија ми се допадна. И таму слабо гласови. Уште ми е нејасно зошто Грузија не влезе во финале. Убава песна. За најголем грабеж ја прогласувам Италија во 2015. Наместено беше да победи Шведска. Па и Русија ми беше подобра. Гласањето од година во година се полошо и полошо.

Дали годинава ќе има измени околу гласањето?

18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.639
    Допаѓања:
    25.380
    Искрено нај нејасен грабеж ми е како тоа Black Smoke доби 0 поени во 2015... НЕ РАЗ БИ РАМ

19. Ace Cetvrti

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    231
    Нема да има. Ама очекувам во наредните години да ја зголемат моќта на телевоутингот и во финалето, а заедно со тоа го очекувам и враќањето на Турција. :D Баш ме интересира каква би била Турција на Евровизија во ова време, една од најфантастичните држави во 2000-тите ама всушност и секогаш. Секогаш праќале добри песни ама жирито во 20. век не ги гласаше.

Исто така ми фали Босна. Турција, Босна и до пред некоја година Италија ми беа ТОП 3 евродржави ама после Монескин многу почнаа да заебават Италијанците, само некои веќе слушнати машки балади праќаат (вклучително и Диодато од 2020). -_- А не дека нема разновидност на Санремо.

Баш до пред 2023 сакав Менгони пак да го видам на Евровизија ама со брза поп песна, а не со балада. Има многу убави и интересни брзи песни ама ете...

Во врска со Босна - замислете само кои артисти би можеле да ги пратат изминативе 10 години откако не учествуваат: Дубиоза колектив, Божо Вреќо, Амира Медуњанин, Илма Карахмет, Џејла Рамовиќ, Диванхана и уште кој знае кои други, ако се вложуваа како во 2004-2012 и ако беа креативни при изборите. Маид од Икс фактор првата сезона беше исто многу харизматичен и добар изведувач! Од поновите босански изведувачи Албино ми е топ продуцент.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ace Cetvrti

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    231
    Дали е можно евреите намерно да прават да победуваат во годините кои завршуваат на '8'? Поради тоа што државата им е креирана баш во мај 1948 и да имаат причина плус за славење за јубилејот. Победија во 1978, 1998 и 2018 + 1979 што отстапува од тоа правило. А и во останатите години што завршуваат на 8 секогаш завршувале во ТОП 10.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.