Fun fact: Низ цел настап на Израел публиката свирка и извикува Free Palestine, ама микрофоните на публиката очигледно се исклучени само за Израел оваа година, за да не се слуша свиркањето. Порано имаше некој систем за изолирање и намалување на свиркањето на публиката во преносот, за настап на Русија. Има МНОГУ видеа од пробите, овде ништо не се слуша што е невозможно.
Мене италијанската песна ми е најдобра од сите песни што ги слушнав на оваа Евровизија, скроз би ја слушала и надвор од Евровизија
Израел предобра песна и изведба. Ич не ми се допаѓа тоа што ја напаѓаат и свиркаат по неа, проста раја. Ова е музика и треба политиката на страна да остане од оваа прекрасна музичка манифестација. Фаворити за влез во финале Сан Марино Холандија Грција Израел
И Норвешка во поголемата група спаѓа... Баш ме интересира кои ќе идат во финале кога се слични песниве..
Скроз. Ако јас се прашувам и Русија и Белорусија би ги вратил да се натпреваруваат, нема зошто да изолираме култура на сметка на политика.
Мене Израел не би ми сметало да учествува, да не ја исфрлија Русија. Овака пораката е многу моќна и ужасна и едноставно жална... Холандија е супер.