Овие намерно го имаат утнато настапов, да не победат случајно па пак да треба да организираат Евровизија. И уште стојам зад тоа дека Евровизија 2021 беше најдобро организирана Евровизија, а и во однос на песните беше топ. Или таков беше моментумот, ама Ротердам 2021, 10 места празни, па сè друго.
Озбилно, која драстична разлика студиските верзии и овие у живо, небо и земја разлика. Очекувано е разлчно да звучи, ама мерак ти се крши. Добро бар коа ги слушаш приватно студиските ќе бидат тоа.
УМРЕФ ДУША ИСПУШТИФ Премногу емоции ми буди ваква музика, си имам и позадина зошто ме дираат вакви песни, ама за тоа друг пат. Мои апсолутни фаворити вечерва.
Предикција за финале: Чешка, Израел, Австрија, Грција, Холандија, Естонија, Ерменија, Швајцарија, Грузија и Норвешка (или Белгија на местото на една од последниве две).
Моите желби за финале, редослед од најомилени, опадајуче: 1. Естонија 2. Ерменија 3. Грција 4. Австрија 5. Сан Марино 6. Грузија 7. Чешка 8. Холандија
Претпоставки за финале: Malta Greece Switzerland Austria Belgium Norway Netherlands Послаба ми беше вечерва не можам ни за 10 да одлучам Се надевам и на Чешка, ама ќе видиме. И Израел за жал мислам дека ќе помине. И ајде уште од сега претпоставка за сабота топ 5 кои ќе бидат: Хрватска, Италија, Украина, Швајцарија и Холандија.
Нешо вака вечерва. За последниот финалист не можам да се одлучам, и Чешка и Сан Марино ми се свиѓаат Едит: се предомислив, Грција и Белгија си ги менат местата