Мммм, 7/10 вечерва. Криво ми е за Малта МНОГУ. Заслужуваше финале дефинитивно, наместо Израел или Латвија. Disappointed but not surprised што Израхел влезе.
И официјално ајде, откако ги видовме сите настапи, некои работи се многу очигледни : Од 17% пред пробите, до 44% сега
Белгија не влезе во финале??? Штета Што им е на оние што гласаа? Израел WTF Разочарана сум. Заслужуваше дечкото од Белгија влез во финале. За Летонија и Грузија мило ми е. Не влегуваа во финале 7 години по ред.
Годинава за многу евровизиски фанови ќе остане запаметена по хипокризијата на ЕБУ во однос на Израел. Исто така, во настапот на Израел користеа додавани ФЕЈК аплаузи, аудиото од публиката беше МУТИРАНО. Многу жално што за еден не важи правилото што важи за сите други.
Дечкото од Белгија не заслужуваше само да влезе туку да биде и меѓу првите за победа. Ова е местенка, нешто не е во ред.
Не ми се верува. Местенка е заради Израел. Не се нормални. Фаворит ми беше. Данска четврта година по ред не влезе во финале. Добра е песната. За Албанија се знаеше. Лоша песна.
Дечково е премногу познат во својата земја. Не знам каде се погреши во телевоутингот ама треба да се прави ревизија, ова не е фер од ниту еден аспект.
Веќе ништо не ме чуди. Летонија беше последна на кладилниците. И на крај се пласираше. Песната не е убава. Исто и Грузија. Ова ме потсети на Евровизија 2006. И тогаш фаворит за влез во финале и за победа беше Белгија. Не влезе во финале.