Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2024

Дискусија во 'Музика' започната од staycalm, 8 јули 2023.

1. Leanne

Leanne Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2022
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    1.127
    Израел не требаше да учествува, а камоли да се квалифицира по никој случај. Ова се двојни аршини. Штом сакаат да водат политика на политичка, економска и културна изолација кон одредени држави заради воената агресија на нивните лидери, Израел е држава што со години држи луѓе под окупација и врши воена офанзива кон цивилни лица (најмногу деца и жени), предизвика хуманитарна катастрофа и нема намера да запре. Ова е огромно разочарување и олицетворение на лицемерието.

На hermosa, Космонаут, Waverly Raven и 13 други им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.768
    Допаѓања:
    169.291
    Јас обично не слушам песните пред полуфинални и финални вечери и за жал вчера не можев да гледам и се осеќам како дупка да имам во душата. Ама првата полуфинална вечер ја гледав со рандом луѓе од Европа и ми е една од омилените вечери шо сум гледала Евровизија. Омилени тогаш ми беа, по овај редослед: Ирска, Словенија и Хрватска. И мило ми е дека и трите ќе ги слушнам Сабота пак. Од вчера знаев дека само Израел неќам да продолжи зошто дефинитивно сум за бојкотот нивни. Така да еве се најавувам дека Сабота ќе ве дружам тука. :D Пола песни прв пат ќе ги слушам така да ќе е забавно. :wasntme:

А од културолошки работи, интересно ми беше дека Италија праеле како бинго карти шо ќе се случи на нивниот избор, а Шпанија истото го праела со Евровизија. Мислам дека ми фали таква возбуда. :D

На sweet-cherry, Srckata28, FriendOfDorothy и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    8.080
    Мене само едно не ми е јасно, политика мешаме секаде значи. Русија не може да се натпреварува зашто е воен злочин, ама Израел може, они ружи садат.. е боже ми прости значи, нема нешто кај што не се меша политикава…

На Космонаут, Konfetka, nextredstyle и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Ace Cetvrti

Ace Cetvrti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    231
    Учествувале или не учествувале Израел, на Палестинците нема да им биде ни подобро ни полошо. После победата на Украина ми текна мене колку е саатот и ич не се замарам повеќе за 'праведност' на Евровизија. И не само после украинската победа, туку и други работи покрај тоа.

Настрана од сето тоа, да го споменеме и да му оддадеме чест на Либан кој што е жртва на Израел и на Евровизијава не учествува заради нив. А можеби ќе беа многу добра држава зашто нивната планирана дебитантска песна од 2005 беше прекрасна балада и Мика, водителот од 2022 и познат хитмејкер, изрази желба да си ја претставува родната држава во сега далечната 2007.

На Feniksgirl и SummerGirl им се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.205
    Допаѓања:
    36.678
    Се сеќавам на Евровизија 2005. Тогаш Либан одби да учествува заради Израел. Во 1978, Јордан и уште некои арапски држави не го емитувале настапот на Израел. И кога веќе било јасно дека Израел ќе победи, за победник ја прогласиле второпласираната Белгија.

Израел може да победи ако добие гласови од жирито. И ако биде така, некои држави ќе се откажат од учество.

На Ace Cetvrti му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ace Cetvrti

Ace Cetvrti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    231
    А спомна ли некој колку е ПРЕЈАК овој ревијален настап:

:l:

Колку ги бидува значи Швеѓаниве за да направат шоу, ревијалниве делови секогаш му се феноменални сите.

Пресреќен што ја видовме Сертаб синоќа. Кога се гушнаа со Хелена беше баш кјут момент. :inlove: Дали утре ќе го најават враќањето на Турција, како што направија со Луксембург лани, или тоа е сепак само wishful thinking на некои фанови?

Иии знаејќи како изгледаат сите настапи еве ја мојата ранг листа за утревечер:

1. France
    2. Ukraine
    3. Norway
    4. Lithuania
    5. Portugal
    6. Israel
    7. Slovenia
    8. Croatia
    9. Sweden
    10. Austria
    11. Georgia
    12. Luxembourg
    13. Netherlands
    14. Armenia
    15. Germany
    16. Latvia
    17. Serbia
    18. Switzerland
    19. Greece
    20. Italy
    21. Estonia
    22. Cyprus
    23. Finland
    24. United Kingdom
    25. Spain
    26. Ireland

Ах, копилињата од ЕБУ ја ставија Украина втора да настапи.

Последна измена: 10 мај 2024
    На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.205
    Допаѓања:
    36.678
    Не има дозволува Ердоган да одат на Евровизија. А баш би сакала да се вратат. Имаа убави песни. Само еднаш не влегоа во финале. Паметно што се повлекоа. Шведска многу вложува во Евровизија. На Израел им се качува рејтингот на кладилниците. Од вчера ми се допадна и настапот на Норвешка и Холандија.

Спремај се за утре :!:

8. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.560
    Всушност и се сложувам со ова.
    Мене после Израелската едино најцелосен пакет ми е Франција, најдобро она да победи, Израел второ или трето. Како и да е Израелската за мене е најдобра оваа година.
    Не знам дали уопште и ќе гледам финале уште, ја пренапнаа и претераа више од сите страни.

When them feels hit. :D
    IMG_20240510_113011.jpg

На azelea, Ahoy и SummerGirl им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Стварно се надевам дека не се доволно гадови, а и глупи, да прогласат Израел да биде победник. Јас од вчера имам грутка во грлото во врска со Евровизија затоа што прават многу сериозни прекршоци. Да вметнеш фејк аплауз и да исклучиш микрофони додека е пренос во живо е цензура.

Мислев дури дека нема да пуштат Израел да оди во финале за да избегнат понатамошна драма, ама они ко намерно. Организаторите се очигледно баш подржувачи на Израел и е поразувачки. Не знам вам како ви е сеедно, не е поентата дека е нешто крива учесничката што е од Израел, туку тоа дека Евровизија експлицитно го поддржува Израел и се без осет во врска со Палестина. Кога беше војната со Русија ја отепаа со пораки за мир.

Meanwhile Украина во настапот има во позадина слика што представува фосфорни бомби кои им ги фрла Русија. И како е ова фер?

Screenshot_20240510_121436_Chrome.jpg

На Космонаут, boo3, nextredstyle и 13 други им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.205
    Допаѓања:
    36.678
    Не верувам дека ќе победи Израел. Нема ништо фер на Евровизија. Разочарана сум од синоќа. Франција најдобра. Ама таква песна нема да помине кај публиката. Италија ме разочара со стајлингот.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  11. exceptional

exceptional Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2023
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    571
    Израел многу ми се допадна а и холандската е заразна.
    Евровизија е натпревар за најдобра песна, настап, а не за дискриминација на основни човекови права кој треба да настапува а кој не.

12. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    6.652
    Порано на Евровизија се пееше во живо, со хор во позадина.
    Ова денес е ужас. Се натпреваруваат кој е повеќе изопачен, затоа престанав одамна да гледам.
    Најдобро и да се укине.

На Bitter-Sweet, Feniksgirl и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    8.080
    Баш така, затоа треба и Русија да настапува за да е фер. А не за едните мајка за другите маќеа.

На nextredstyle, Srckata28, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.205
    Допаѓања:
    36.678
    Девојката од Израел е жртва. Заради политиката на Израел седи во соба. Имала и обезбедување. До кој степен дојде Евровизија. Да се плашиш да пееш на сцена. Памтам кога ги свиркаа сестрите близначки од Русија. Исто и Полина Гагарина. Во 2016 намерно ја бутнаа Русија за да победи Украина.

Хрватска нема да има гласови од жири. Украина падна на кладилниците. Ирска во првите 5.

Ќе биде интересно утре. Колку пати може да се гласа преку евровизискиот сајт/апликацијата? Сакам вечер да гласам.

На hermosa, BlackNight, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.654
    Допаѓања:
    39.424
    Не, ни Русија не треба да настапува ни Израел. Навистина не разбирам како може некои мислења толку да бидат нон шалантни во смисла "политика е едно, натпревар друго", кога политиката во прашање вклучува војна и буквално секојдневни убиства на луѓе?
    I couldn't care less што толку се чувствувала небезбедно пејачката, да била чoвечна немало воопшто ни да се пријави да настапува и да ја претставува нејзината земја.
    Песната мене лично ми беше океј, ама навистина не очекував дека ќе дозволат да влезат во финале.

На Космонаут, Waverly Raven, KateKane и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    8.080
    Па да де, тоа викам, коа веќе ја банираат Русија, треба и Израел. А не Израел да настапува.

На Waverly Raven, nextredstyle, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  17. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Мене ми е преубава и да баш заради тоа ми се истакнува. Од друга страна, па Австрија ништо посебно, малку 80s вајбот придонесува, но не ја ни запомнив. Норвешка е предобра според мене, нежно и хаотично истовремено.

18. exceptional

exceptional Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2023
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    571
    Токму вакви мислења раѓаат војни и омраза кон цели народи.

На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.205
    Допаѓања:
    36.678
    Јас сум изненадена од Норвешка. И настапот и песната се супер. Убави песни испраќа Норвешка на Евровизија. Исто и Шведска. Данска последните 4 години имаат лоши песни. А и немаат некој јак пласман. Чешка не ми се допадна. Исто и Сан Марино.

На KateKane и BlackNight им се допаѓа ова.
  20. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Чешка како стил ми се допаѓа, но некако ми не,маше доволно енергија, поточно како усилено ми делуваше.