Јас ова го прочитав.... На вчерашната пресконференција Холанѓанецот го ставил на глава своето знаме додека претставничката на Израел одговарала на прашањата на новинарите. Пред денешните проби одбил да се слика со неа. Имал инцидент со некој новинар.
Кажав јас зошто, затоа што ЕБУ за време на втора светска војна била нацистички канал, па затоа сега не смеат никако против Израел за да не ги обвинат за антисемитизам. Исто како Германија и Италија што не нема да идат никако против Израел. Наводно РАИ leakала резултати од телевоутингот во втората полуфинална вечер и Израел имала 40% гласови од телевоутинг. Следна била Холандија мислам со 7%. Него, што ќе правиме ако Израел победи? Инаку денес гледав некое видео, објавено пред да пропушти проба Холандија, дека Холанѓанецот сакал да се откаже со намера неговите гласови да се прелијат за Бејби Лазања. И нека е така, што да не. Верувам ако му била намера да се откаже на најдобар можен начин го постигнал тоа, да изгледаат ЕБУ како кретени.
Мене ми се чини дека ќе победи. Изгледа вистина е дека Израел купува гласови or something. Пошто е немогуќе да гласале 39% из чистог мира. Ебате ретардирана држава, јас не знаев дека има баш толку пари, али очигледно спонзорира и поткупува се и сешто. Страшно.
Сметаш дека не е добра песната да заслужи гласови? Не се сите националисти па да гледаат на Израел на тој начин.
Многу си ја потценила нивната моќ очигледно и кој фактички стои зад нив.. И зашто се вакви какви што се. Песната како песна е добра, надвор од сите политички срања, а настанов е дно дна одамна више. Политика не планираат овие да изостават и да си се одвива како што му доликува на еден музички настан. Па самите си бараат да биде бојкотирана наредна година и така треба да биде.
Хрватската песна во споредба со норвешката жив мајтап е, уникатни во секој поглед, на сцена се претворија во олуја од бранови.
Во случај да напоменам дека не е важен костимот како изгледа,туку најважно е каква е песната,а песната е перфектна и ритамот е добар,евровизија не е оценување на костимографија,кореографија и сл. туку само за песни и глас така да... Костимот е бомбона! Pls no hate,ги читав недоличните и навредливите коментари за Angelina "Курвински" незнам си каков костимот или настапот бил!!! Ова е срамота жив срам. Ве замолувам да си дадете по културно ваше мислење и не хејтајте повеќе!
Имаат пари Израел ехехееееее... 39% е премногу, се сложувам. Посебно што следниот имал помалку од 10... Ќе треба догодина да бојкотираме Евровизија ако е во Израел.
РТВЕ (Радиодифузер на Шпанија) бара ЕБУ да обезбеди слобода на печатот по вознемирувањето на нивен новинар Новинарот вели:
Затоа треба жирито да го бојкотира Израел. Ако победи Израел, некои држави ќе се повлечат од учество наредната година. Израелските новинари ја провоцираат пејачката од Ирска. Што заслужува ЕБУ? Утре сите држави да се повлечат. Катастрофа. И како да не мешаш политика кога цел настан е политика. Израел победник.... Веќе нема да гледам Евровизија.
Ова да не е па инцидентот? https://news.sky.com/video/eurovisi...ring-question-for-israels-eden-golan-13132973 Не ми изгледа овде ОН испровоцирано и персонално ожалостено. Више како провокатор, ама ај ќе видиме. Што више ОНА ко да ми изгледа ко намерно провоцирана. Ова такмичарот чијашто песна е насловена "Euro pa pa" ли? Шок и начисто неверие! #фрапирана Еве не знам. Браво мала, супер се снајде со ситуацијата. Ај Добро Утро, Евровизиско Утро... или како год!
Да е тој зарем уште би истражувале? Наводно реагирал физички на провокации од некој од израелска делегација насочени према татко му. ЕБУ има "дојава" за тој инцидент, не го виделе и не е снимен на камера.
Малце смир на тензии, from Paris with Love! Колку повеќе ја слушам, повеќе се заљубувам во песнава. И да не победи ќе ми ја обележи Евровизијава, ама стварно се надевам дека ќе победи.
Сега читам, дискфалицирани биле и Холандија и Белгија. Холандија поради што ставил знаме на глава додека збореле од Израел и после удрил некој зошто го прашале за неговиот починат татко. Белгија ја дисквалифицирале дека не го емитувала настапот на Израел и на црв екран за време на нивниот настап напишале стоп геноцид. Прочитав и дека Сан Марино сакала да се тргне од евровизија.