Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2024

Дискусија во 'Музика' започната од staycalm, 8 јули 2023.

1. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    11.474
    Сонував дека Србија победила и сум плачела на сон за Хрватска. :rofl:

Туку што се однесува на жирито, мислам дека ќе бидат поделени, нема грото жириски поени да одат кај една песна, туку ќе даваат 12ки и на Италија, Франција, Норвешка, Израел, така што сепак публиката ќе одлучи.

Ќе смееме ние да гласаме годинава или само од земји учесници? Знам лани онлајн гласав.

На No Makeup, SummerGirl и SelenaGomez им се допаѓа ова.
  2. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.546
    Допаѓања:
    39.520
    Нема да победи Израел.

Тоа прво место во телевотинг за Израел од Италија во полуфиналето најверојатно ќе да е "грешка" од типичното италијанско невнимание. Многу Италијани гласале за #14 мислејќи дека тоа е Италија, а заборавајќи или не знаејќи дека Италија е директно пласирана во финалето. Всушност #14 беше Израел, а Италија настапуваше веднаш пред Израел. Плус во тоа полуфинале не беше Хрватска, што мислам дека ќе има и огромен, заслужен landslide во телевоутингот.

Што се однесува на жирито, ничие жири не очекувам дека ќе ја подржи Еден со огромен број поени. Песната во реално околности и би добила добри жири поени, ама сега очекувам да е некаде помеѓу 8. и 10. место од жири, а 3. до 5. од публика.

На SummerGirl, Srckata28 и DS10 им се допаѓа ова.
  3. exceptional

exceptional Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2023
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    571
    Сакам Србија да победи преталентирана и симпатична ми е девојката.
    Хрватска ми се свиѓа али не ми е баш автентична песната, веќе чуена некако, имало такви слични.

4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    77.605
    Дали Евровизија ќе биде причина за нова војна во Европа?
    Стеј тјунд :devil: (facepalm)

Пу да ти ибам глупите идиоти да ти ибам. Наместо да се натпреваруваат во музика, тие мешаат политика, лижат гзови на пропалестинската багра за глас плус.
    Треба сите да ги дисквалификуваат од финале, сите замешани со израелскиот конфликт. И гркинката, и ирската вештерка транџа, и сите нискоинтелигентни ропаци.

При наредниот терористички напад ќе "кукаат на социјалните медиуми ".
    Абе за такви само голи оток мамицата нивна необразовани.
    Од такви пати европско тло, оф што не се родиле во мадр раша да ги решат со два потега :devil: Screenshot_20240511_104617_X.jpg

На exceptional му/ѝ се допаѓа ова.
  5. angiess

angiess Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Дали вечерва е финалето? И каде може да се гледа?

6. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    11.474
    Ако се објективни жирито, т.е. ако одат под тоа да не се меша политика, баш мислам дека Топ 5 од жири поени не ѝ бега. Ние можеме до утре да ја хејтаме Израел ко држава, ама израелскава песна да ја пееја Украина, Италија или Шведска глаавни фаворити за победа ќе беа.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    4.848
    Едно нешто ќе кажам за моето симпатично вештерче кое е пропалестинско, ако беше во Палестина со тој имиџ, ќе леташе од балкон, ама не на метла.:inlove:

Сакам Србија да се пласира повисоко (не ми е за победа), поради тоа што девојката доби линч од конзервите во сопствената држава, сакаа да пратат еден волк во овча кожа, кој ги извади пирсовите, ги сокри тетоважите, облече бел фустан, стави венец на глава и фалшираше со некаква етно тралалајка за некакви орлови гнезда.

Хрватска не е мај кап оф тии, ама симпа е пејачот, плус сакам да ја гледам Евровизија во Загреб.

Израел има топ вокал и баш песна по мој вкус. Но, не требаше Израел годинава да се натпреварува исто како и Русија, да нема двојни аршини.

Словенија ми е исто претоп.:l:

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.508
    Moroccanoil, главниот спонзор на Евровизија што го има секаде, е сопственост на Израелка. Хм хмм.

Споделувам само пошто се ми станува појасно како функционира за жал, но повелете и коментаров за да се насмеете. :D

Screenshot_20240511_111629_TikTok.jpg

На Космонаут, SummerGirl, MyMala и 3 други им се допаѓа ова.
  9. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    60.810
    Јас искрено сум толку overwhelmed од политикава, стварно више не можам. Ќе се трудам да си се фокусирам на музиката и само на музиката. Сега ќе ги коментирам државите што директно се пласираа во финале:

Шведска - Типичен пример ми се дека некој може да има најквалитетна продукција, најскапи ефекти, неверојатен стејџинг, ама кога нема харизма артистот џабе. Џабе ги облекле предобро, џабе сцената им е најдобра, М&М не ги бива едноставно. Немаат шарм, ме потсеќаат на оние деца во школо што од дома ги форсираат да бидат најдобри, а не ги бива :D Шведска да не е Шведска годинава ќе беше бетон нула.

Германија - Тага. Вечер ќе завршат последни, а не треба, има полоши песни. Дечкото не е ни толку лош, ама Германија на Евровизија не се ни труди, а такви добри артисти имаат, буквално од сите земји кои се натпреваруваат Берлинската улична сцена има плеада на млади и талентирани артисти кои едвај би чекале да отидат на вакво шоу. Не знам дали неќат да ризикуваат да организираат или едноставно само кур ги боли за манифестацијава, ама тажно е да се гледа колку се за никаде.

Франција - Од сите држави, ова најмалку ми се свиѓа. Да не се повторувам, мене сето тоа напрегање да се покаже колку е добар вокално не ми се свиѓа. Франција во изминативе години праќаше неверојатно добри песни и многу ми е жал што се разочараа тогаш со Фулен од Алван. Лани ми беа каде каде подобри исто, Ла Зара беше многу харизматична, годинава претставникот ми нема ниту харизма, ниту пак ми ја пее песната убаво.

Италија - Мене ми е пресимнатична Анџелина. Малку бев bitter затоа што на Сан Ремо навивав за други артисти, тогаш сите ми беа подобри од неа. Како што победи девојчево, со секое ново слушање на песнава се поубава и поубава ми стануваше. Сега веќе ми е во фаворити за победа, плус пораката на песната е многу убава. Ова ми е од оние песни што на прво слушање не се ништо посебно, но со тек на време се повеќе и повеќе ти се пикаат под кожа. Илјада пати ќе бидам посреќна ако веќе не победи Хрватска, Италија да ја земе титулата. Подобра ми е и од Швајцарија и од Украина и од Грција.

Англија - Ова не ми се свиѓа. Ниту вокалот ми се свиѓа, ниту сценскиот настап, онаков сценски настап го личи и го бива кога пеачот може да се носи со истото, пука од сексуална енергија и е роден перформер. Оли се губи, нит е впечатлив, нит па е секси. Ме зачуди искрено Оли што е олку вокално слаб. Ова според мене треба да е bottom 5.

Шпанија - Е Шпанија ми е едно од најпозитивните изненадувања оваа година. ЈА ОБОЖАВАМ песнава, ја обожавам пеачката, ја обожавам приказната зад истата, значи оваа песна ми прави најдобро да се осеќам оваа година. Не знам дали знаете, ама zorra на шпански значи буквално лисица, ама се користи во негативна конотација, нешто како кучка или курва. Е сеа пошто на Евровизија се забранети вулгарни зборови, Небулоса многу добро го има ова избегнато, односно она пак за тоа пее, меѓутоа зборот буквално значи лисица па така можеше да се натпреварува.

Песната е anti ageism, односно дека жените треба да можат да си поминуваат убаво во било која деценија од животот, дека некогаш само сакаш да излезеш и да си поминеш убаво и дека не треба да те допираат коментари од други демек види ја оваа на овие години излегла и се журка. Секоја жена што бар еднаш во животот била наречена курва само затоа што излегла и си поминува добро. Песната е дека не треба да се вреѓаат и повозрасни жени кои излегуваат по дискотеки и не одлучиле само да седат дома. Најголема победа за Марија Бас е тоа што публиката се опседна со песнава буквално, ечеше цела сала во Мадрид кога настапуваше, а ечеше и некни во Малме. Оваа песна е fan favorite годинава, значи ќе остане како една од најдобрите комозиции на Шпанија, иако нема ништо да направи.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.546
    Допаѓања:
    39.520
    На SummerGirl, malerozna и Srckata28 им се допаѓа ова.
  11. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    60.810
    Мои конечни поени после двете полуфиналиња:

Словенија - 12
    Хрватска - 10
    Норвешка - 8
    Ирска - 7
    Србија - 6
    Шпанија - 5
    Италија - 4
    Холандија - 3
    Португалија - 2
    Грција - 1

На SummerGirl и Srckata28 им се допаѓа ова.
  12. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    На SummerGirl, Ahoy, staycalm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.411
    Допаѓања:
    126.602
    На Pitulica и exceptional им се допаѓа ова.
  14. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.648
    Допаѓања:
    25.406
    Хахахаха која ебена мизерија е ова.

Дисквалификуван е заради закани на некоја од шведскиот продукциски тим, додека израелската делегација секојдневно малтретира вербално други членови на делегации.

Можам да се кладам дека личноста на која и се заканил е про Израел и про геноцид, па намерно го има пријавено во полиција за закана.

Многу се прости, дисквалификуван е еден од фаворитите, мислат дека донеле правилна одлука ама вечер ќе сфатат дека не е.

Поддршка за Јоост.

На Космонаут, SummerGirl, Konfetka и 6 други им се допаѓа ова.
  15. sweet-cherry

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Што е ова... Вечер ќе е shitshow
    https://twitter.com/mika_ljm/status/1789217239150862756

Едит: Сега читам дека доста артисти се закануваат дека нема да настапуваат ако Холандија не настапи вечер.

На SummerGirl, Konfetka, Ugly Duckling и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.546
    Допаѓања:
    39.520
    А каков хаос ќе настане со редоследот на настапување кога ќе дојде ред за гласање... сите држави веќе си истераа кампањи со редниот број што им беше до пред малку, а сега скоро сите ќе добијат -1. Пример се кладам дека многумина ќе гласаат #22 за Хрватска, а #22 вечер ќе биде Грузија.

На SummerGirl и Srckata28 им се допаѓа ова.
  17. exceptional

exceptional Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2023
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    571
    Да де да пошто Ирска иначе боља песна и наступ има од Израел, глув и слеп ако си само :D

На SummerGirl и Ahoy им се допаѓа ова.
  18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.648
    Допаѓања:
    25.406
    Може да се разбере погрешно видеото, жената што треба да ги претстави лажните поени од Финска (за вчерашната проба) не сакаше да го каже името на Израел иако фејк поените беа за Израел, па намерно кажа Ирска. Браво за неа!

На Космонаут, SummerGirl, Pitulica и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.183
    Допаѓања:
    88.731
  20. sweet-cherry

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    На Космонаут, SummerGirl, Konfetka и 5 други им се допаѓа ова.