Уште кога дозволија Израел да учествува, јасно беше дека за нив нема да важат истите правила како за другите. Штета што Јоост не убил луѓе, можеби ќе го оставеа да учествува ако беше убиец како Израел.
ЕБУ со ова го скрши веќе тенкиот мраз по кој одеа цело ова време. Не се свесни колку штета и направија на манифестацијата и колку верни фанови изгубија. Ми се одмили искрено, а настан на кој највеќе се радувам од сите е.
Исто. Слободно нека ја откажат Евровизија за наредната година искрено. А преомилен фестивал ми е, евровизискиот период претходните години ми беше омилен дел од годината.
Ајде нема зошто да ја откажат. Инаку сите овие со политички пораки треба да се дисквалификуваат. Не дошле тука ни Палестина да ја бранат,нит Израел. Сите што мешаат политика нека ги набркаат. Ќе останат нормалните кои сфаќаат дека треба да е музички натпревар каде нема место за политички пораки.
И ова не е во ред. Израел не требаше ни да биде примена, па камо ли да ѝ се толерира вакво понашање...
Е баш одлично, тек сега ќе настане хаос. Сега ако луѓе фатат вака да гласаат ќе се помешаат гласовите, па наместо за Хрватска ќе гласаат за Грузија. И да, кој има малку мозок и го следи вечер натпреварот ќе ги види новите редни броеви, но тоа воопшто не е поентата, сепак некои нема да го следат натпреварот а виделе вакви објави од своите фаворити, кај други кои ќе слeдат сепак ќе настане забуна, и ете цел shitshow. EBU си ги погазија до крај сите свои принципи и правила, ќе видиме до вечер дали и што ново ќе се случи, ама како и да е, после сè би било скроз оправдано да се бојкотира целото финале. Единствено во тој случај би ми било криво за Марко, ништо друго. Да се дополнам, оваа година онлајн гласањето за цел свет трае цел ден, а не само навечер откако ќе завршат сите песни, еве баш од 13:00 часот започна, така што кој не ја видел најновата објава за дисквалификацијата на Холандија и промената на редослед за сите други веќе гласа погрешно. Хаос и лудило.
Во изминативе години не можам да негирам дека Евровизија не била поврзана со политика, бидејќи многу очигледно е и неретко се користела како моќна платформа за пораки и пропаганда. Најпрво, огромна грешка беше шо се дозволи Израел да учествува, а Русија и Белорусија беа казнети, нека важат исти правила за сите! Откако се даде зелено светло за Израел, требаше да се повика на бојкот на Евровизијата и таа дефинитивно да не се одржи, бидејќи еве моментално го гледаме исходот од таа фамозна одлука.
Аууу голема работа што овој ванаби Џими Савил нема да учествува. Не требаше да менуваат редниот броеви, само можеше неговото бројче да се прескокне, да го изигнорираме и никому ништо Еден фрик помалку вечерва Гледав сега на пресконференцијата и поставуваат глупо прашање на Идн и овој вика why not кога и рекоа дека ако не сака не мора да одговори. Епа кловну, заради такви како тебе се собираат имбецили надвор да протестираат Ебати кловнот глуп ебате. Баш ми е мило што доби клоца
Вечер ќе има некој хаос и стотина скандали. ЕБУ катастрофа, со ова ништо не добија, само изгубија милиони верни фанови и следачи кои секоја година едвај чекаат мај.
Вчера прочитав дека нема да настапи ама као ќе го пуштат настапот на видеобим само така. Ама денес изгледа ништо и од тоа. Едвај чекам вечер…драмички
Спремни ли сте за драми вечер куклиња? Ќе се тресам како епилептична кокошка од возбуда.Се е неизвесно.