Вака на имиња само, без песни со кои ќе се претстават - Мими, Буч Кесиди и Там би ги избрал, ама додека не ги слушнеме песните нема да знаеме.
Официјално ја имаме втората песна за Евровизија 2025. Албанија: ----- Еден од ретките случаи мојот фаворит во национален избор да победи. вредеше шо гледав 4 саати. Очекувано беше Елвана да победи. Според мене, феноменален перформер, но песната и е многу слаба, повеќе од заслужена е победата на Shkodra Elektronike.
Срцка ти и монголски избор би следел иако не ги разбираш, Мери треба да те земе во тимот за советник ама така пак ќе треба некој нејзин роднина или пријател да не патува низ Европа на државна сметка. Елви Ѓата беше мој фаворит, на Евросонг сакам да гледам тралалајки, Диви кои денсаат на сцена со еден куп разголени мажи во позадина, летаат, се вртат, прават салто. Нема поевровизиско нешто од тоа. Победниците на Албанија се добри инаку, фаворити ми се засега од сите две песни кои излегоа.
Евровизиски другари и другарки, кажете како да ми помине лутината со Израел и сите говна кои ги прават, згадени ми се максимално и ЕБУ, и КАН, и цензурата и лицемерието и сите овие глупости што се случуваат, наместо фокусот да е на музиката. Од една страна го сакам сиот тој хаотичен период, слушање и откривање на нови песни, жанрови и исчекување на финалето, ама од друга не можам против некои морални принципи што си ги имам.
Срцка па песните ги слушам, не ми се битни водителите што зборат. И превод си барав од оваа, еве ќе го ставам во спојлер. Спојлер Verse 1: Beatriçe Gjergji In this minute, in this moment, with paranoia After the rain, the world seems like a rainbow There is no need for an ambulance No one talks to you with arrogance Even today they told us That the weather wouldn't get worse Ended up under the water My mouth never dried Imagine a minute Without soldiers, without orphans No bottle in the ocean Petroleum smells like lilac Freedom of speech Is taught to you by school Pre-Chorus: Beatriçe Gjergji Create in me a pure heart In my night, I send you the light However miserable However miserable Chorus: Beatriçe Gjergji In my heart In my heart This minute will go on Good people Nameless people Dance the dance in spirit To us my earth Where I was born I won't forget To us my earth Continue to shine on me Shine, shine, shine (Shine, shine, shine, shine) (Shine, shine, shine, shine) (Shine, shine, shine, shine) (Shine, shine, shine, shine) (Shine, shine, shine, shine) (Shine, shine, shine, shine) (Shine, shine, shine, shine) (Shine, shine, shine, shine) Verse 2: Kolë Laca, Kolë Laca and Beatriçe Gjergji Ardor Fall upon our tribal dances That pressure like the avalanche when it falls upon mountains Ardor Nameless people and delirious people The tired people fall Like 7 knives stabbed into your soul Ardor Here sleeps the sea, sand and moon And even the stars we can't see since we trample the stars When we walk on delirium Ardor We're swollen for flame and light And we search for you In this darkness that refuses to shine Pre-Chorus: Beatriçe Gjergji Create in me a pure heart In my night, I send you the light However miserable However miserable Chorus: Beatriçe Gjergji In my heart In my heart This minute will go on Good people Nameless people Dance the dance in spirit To us my earth Where I was born I won't forget To us my earth Continue to shine on me Shine, shine, shine (Shine, shine, shine, shine) Continue to shine on me (Shine, shine, shine, shine) (Shine, shine, shine, shine) (Shine, shine, shine, shine) (Shine, shine, shine, shine) (Shine, shine, shine, shine) Shine, Shine, Shine (Shine, shine, shine, shine) Shine, Shine (Shine, shine, shine, shine) Shine Немам јас конекции за со Мери да се шетам бесплатно! А богами на Елвана песната беше повеќе од тралалајка, не знам дали целта и била шо е можно поглупа песна да извади, ако да, мисијата е успешна.
За жал и годинава ќе учествува Израел. Плус, Словенија е единствена држава која сега побара Израел да биде дискфалификувана. Така што, не гледам како би се остварило ова. Мора многу држави да се дигнат против Израел, на тој начин беше дискфалификувана Русија, инаку верувам и Русија ќе учествуваше уште. Евентуално да се надеваме да се случи приватизација на државната телевизија КАН, при што би излегле од ЕБУ и по дифолт нема да имаат можност да учествуваат.
@staycalm и @KateKane, со ова писание си го ризикувам сопствениот живот ама Hurricane ми е омилена песна од претходниот избор.
Дообјасни се срцка. Ако се Хурикејн што беа на Евровизија 2021, кога победија Манескин уште утре за маШ те зеам, и јас таа година навивав за нив, иако пола членки ми збореа дека сум сељанка Ако се тие од Тему од Беовизија 2023 тогаш стварно ќе те плеснам.
Не зборувам за групата Hurricane (кога сме кај нив, првата постава ми е далеку подобра од новиве), на една песна од лани мислев. Спојлер