Со оглед на тоа што прва пат ги слушам вечерва, пробав да бидам најреален што е можно. Иначе стасав до 10 поени, ја чекав најубавата песна до крај, не ја најдов па само поместив едно место на горе. Првиве три песни вистински ми се свиѓаат 12. Lelek - The soul of my soul 10. Nipplepeople - Znak 8. Matt Shaft - Welcome to the circus 7. EoT - Bye bye 6. IVXN - Monopol 5. Martha May - Running to the light 4. Natalli- Dom si srcu mom 3. Magazin - AaAaAa 2. Teenah - Aurora 1. Jelena Radan - Salut /. Swingers - Ful kul /. Marko Tolja - Trough the dark
Ги преслушав сега, тие ЕоТ и Лелек се добри. Особено Bay bay bay има потенцијал, премногу црни аутфити тоа не ми се свиѓа, како и повеќето преставници до сега сите во црнила.
Е па многу би било поарно да одберат 7-10 песни да учествуваат во една вечер и на сите да им смислат некои ТОП настапи отколку вака.
Ќе ти вратам за визуелниов приказ некој ден јас тебе срцка Иначе да, слабо eye candies има годинава, претходни години имаше многу, многу секси натпреварувачи. Годинава и тие што се убави се унаказени со очаен стајлинг. Вечер ако не ја изгласаат Вукајла нека се утепаат сите колективно.
Јас мислам дека Там ќе не' изненади вечерва со подобрен настап (ако воопшто смеат да сменат) и ќе победи! (Wishful thinking). Сепак песната на Там е подобра. Ако не се подобри, тогаш Вукајла или Харем!
Успеаа моментално една од најубавите девојки да ја облечат онака и да ја унаказат. Не знам кој ја облекол и косата кој и ја смислил, ама утка тотална. Штиклите исто. Ко да и рекол ајде сеа излези и биди секси, и кога се труди делува неприродно. Кога не се труди и кога настапува пред публика и е своја е 1000 пати посекси. Се слагам иначе, да сменат ќе биде подобро, ама онака не. Подобро да почека да созрее некоја година и да се опушти и усоврши па да отиде со подобар пакет отколку вака ни во финале да не влезе. А инаку мене моментално ми е во топ српски изведувачи што ги слушам. Прејака ми е.
На Вукајла песната (а и настапот) ми е премногу обична. Ако биде избрана не знам со што би се издвоила во Базел за да има добар резултат. Обичен поп. Се надевам Мими ќе победи. Ја има најенергичната и највпечатлива песна, а и таа е харизматична и има добра енергија. Без разлика што реков во еден мој претходен пост, сигурно нема да го остават настапот и облеката онакви (после сите негативни коментари), така што навивам за Мими да ја видиме во Базел.
Мими е најголемо разочарување годинава. На таква преенергична и прелуда песна да се акнеш во костумче што освен во ѓубре не треба да оди никаде поинаку, да играш како мртво пувало и танчерите благе везе да немаат со песната, катастрофа. Мими е раперка што меша жанр со турбофолк и требаше во тој стил и да си ја изведе песната. Па во не можеш да седиш са нама каде е со испринтана маица со пречкртан кауч е 1000 пати пооргинална и посвоја отколку она некни. Кој ја знае од Клеопатра и финансиски фетиш ќе сфати дека она вчера и беше далеку под ниво. Ова го кажува човек што беше опседнат со Мими и ја следи од почеток на кариерата. Тоа па како се понаша ван сцена не го ни коментирам, потсмевање со Маја Николиќ (каква сака нека е, апсолутно непрофесионално е онака да се понашаш), изигравање прејака музичарка а има уште многу фурни леб да јаде, лактање.... Ужас. Вукајла од друга страна пееше точно, погодено све, коса, мејкап, сценски настап, костум, танчери, све си беше на место. Не е песната нешто револуционерно или невидено, ама барем личи на нешто. И харемките се преуникатни и презабавни. Другото сето за дома да си иде, а не во Базел.
Сценскиот настап на Вукајла веќе видено 100 пати, песната не и е добра, пееше во фалш и тотално неразбирливо, се на се лош настап, единствено што погодила е готик изгледот. Ама има среќа што србите по дифолт хајпуваат на Пзе пеачи со фенси име како Luke Black, TeyaDora и ете Vukayla. Секако би завршила меѓу последните во полуфинале иако србите имаат дијаспора па редовно се пласираат во финале, лани Теодора едвај влезе а ова е и доста полошо. Мими има потенцијал за многу повеќе. На твитер има некои постови со предлог концепти за евентуално ако оди за Базел и реално би било топ. Само не знам како излезе вака со настап вреден 2 динари. Можеше да ја разнесе сцената и пееше точно и добро.
Гледав ама в крај се разочарав, песниве за в клозет се, ако имаш проблем со столица одма те спотеруваат.
Океј Там беше actually многу подобра вечерва. Подобра коса check. Без штикли check. Ги слушнала критиките! GO TAM!