Евровизија 2025

Discussion in 'Музика' started by staycalm, May 12, 2024.

?

Дали сметате дека Македонија треба да учествува на Евровизија 2025?

1. Да

57 vote(s)
    33.7%
  2. Не

112 vote(s)
    66.3%
  1. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Саркастична си. Демек јас грешам.
    Длабоко во себе знаете дека сум во право.
    Јбг, сите немаат толку муда.

2. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Не се вештерки туку дрег кралици драга. Ти Јосипа Лисац у маркет ако ја видиш или некоја металка, ќе ѝ извадиш крст и ќе ја прскаш со крстена вода, сѐ што е со претерана шминка, црнило и ексцентрично е за тебе вештерство ваљда.

Oriental, fbaby and Dashing:) like this.
  3. Dashing:)

Имаш право. Имам уплав и од такви.
    Имам зборено низ разни теми и за машки со шминка. Па ме критикуваа дека секогаш било тоа така. Да кога ќе се сетам дека на времето ме учеа да ги сакам таквите јас не можев. На крај си се свртев за рап. Тоа највеќе ми одговара на мојот карактер. Многу се лабави и опуштени. Како и Мими сега што беше. Сакав да победи она иако не верував заради вештерките. Ама не беше на лошо место.

4. FriendOfDorothy

Можеш gospel да си слушаш, таму нема дрег кралици/вештерство, ова не го кажувам саркастично, мислам дека најмногу би ти одговарало. Рапот знае да биде доста вулгарен.

fbaby likes this.
  5. Dashing:)

За тоа не сум слушнала. Јас слушам српски рап. Тој јазик го разбирам.
    Да знаев некој странски јазик ќе слушав сигурно има. Знам дека знае да биде некогаш за некои претерано ама и ја сум таква. Се можам да кажам. Сега знам тоа е музика и на пример на шефот на работа не можеш да му го кажеш тоа ќе добиеш отказ. Ама вака со луѓе што ме прифаќаат сум таа.
    Зашто јас не сум пеачка. И некој може уплав и од мене да добие.
    Или ако запознаам некој таков лабав кликнуваме на прва. На пример тебе ти е вулгарно тоа јас го викам лабаво. Ако сакаш ќе ти пратам и лп некои песни па и претерано што викаш ти да видиш што слушам. Не ми се верува дека ги знаеш.

6. FriendOfDorothy

Мислев за тебе да не е превулгарен како жанр, според писанијата те доживувам како поконзервативна, јас немам проблем ич со рап и експлицитни текстови. Не знам каков е српскиот рап искрено али убаво што слушаш лабава музика.

Еве еден dirty rap од мене за добра ноќ, се извинувам на испадите срцки, станав спонтано у 3 и доживеав нервен слом ради сцената со ,,принцот" и кралицата.:lol:Легнувам пак, бааај.

7. KateKane

KateKane Форумски идол

Убаво ви пишав дека е лигуш пастувот. По суратот се познава тоа срцки, доволно е да го опулиш и да сфатиш што калибар е.

Исто така Там ги послуша сите критики, се ослободи, фрли у ѓубре тоа штиклите и прегорената перика, се пресоблече и се разигра и беше 1000 пати подобра отколку во полуфинале. Вистински професионалец, за разлика од Мими што се потсмеваше со публиката демек хејт и правеле. Можеше да ги послуша критиките и да победи, ама тоа се дешава кога го имаш тој Господов комплекс и мислиш дека си најјак и дека другите ништо не знаат. Нека и каже некој дека и публика одлучува, онаа на која и се потсмеваше.

Вукајла исто уште подобра отколку во полуфинале, девојчево само треба да го земе некој добар продуцент и партал ќе напраи.

А иначе за понашањето од Принцот, тоа се тие сељаци срцки, и тој и поддржувачите негови, што рака не можат да пуштат на колега кој се натпреварува со нив и отишол да честита. Немој случајно драг кралица да поздрави, тоа пу какано. Ни до колена не им е во харизма и уникатност, ама ете сеа Србија ќе има праф алфа маж претставник. Колку ќе се смеам кога ништо нема да напраи, ау.

А да, само Зорја знае да гласа и да познае квалитет, другине полуумрени судии може да ги испратат во пензија комотно.

8. Oriental

Oriental Истакнат член

Погледнав утрото и ми се згади од претставникот на Србија.
    Братот учествува на најгеј шоу што постои во историјата на LGBT и ваква реакција? Или не го информирале каде ,,педерското" лоби нај јако удара? :D Like come on, you can't be serious со реакцијата на мајмунски пад, па демек раце нагоре, не ја перцепира.
    Бре, бре, сељачиште.

Ама па и она, баш ми е ќеф што го удри/допре на надлактицата.
    Ропак од тешка артилерија, што дополнително да кажам?
    Музиката е уметност, нема граници.
    Баш уметниците и треба да бидат луѓе со широки светогледи, пример за прифаќање различност, некомформисти ..
    Или бар некогаш беше во минатото пред да се уназадиме како колектив, така? :)

Битно, од еден од фаворитите, експресно ми стана шљам. :puke:
    Уа, хомофоби!

9. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Јас годинава исто како @KateKane не следам ништо од Евровизија, прибидејќи од 2022 навака Евровизија не е тоа што то памтам и сакам. Кулминацијата и' беше 2021 и кога ќе има пак таква година, барајте ме, може ќе гледам пак.

Српскиов избор го следев само, меѓу редови додуша, фаворит ми беше Мими и ништо друго. Ова што го избраа не сакам ни да го коментирам, тешко и дека на Ѕвезде Гранда би поминало, а не пак на Евровизија.

SummerGirl and KateKane like this.
  10. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Кој победи?
    Пак некој педер? ;( :@

11. staycalm

staycalm Форумски идол

Па, хомофобичен (наводно стрејт) алфа мужјак ама па најчесто овие најголем пречник на анус имаат.

12. DS10

DS10 Истакнат член

Леле каква будала сум утепајте ме. Се си мислев вечерва е финалето и синоќа ми се слоши од хрватските песни. Да знаев дека синоќа е финалето нормално пзе ќе гледав. Добро, сепак ете не вредело, ми поодлесна. Иначе јас немам слушнато ниту една единствена песна на пзе, ја знаев само таа на мими ба тик ток шо излага и од Маја (и неа на тик ток ја слушнав), друго ништо. Победничката песна ја немам слушнато. Годинава интересот за евровизија ми е на многу ниско ниво, како што кажа Ахој, би гледал единствено ако наликува на таа од 2021 или на тие пред неа, после срањата со Украина 2022 ништо поќе не е исто.

SummerGirl likes this.
  13. Iva:)

Iva:) Популарен член

Дечки а Дора некој следеше? Како е таму ситуација, има нешто добро?

14. DS10

DS10 Истакнат член

Од прво полуфинале три песни многу ми се свидеа, второ полуфинале пиши ништо, КА ТА СТРО ФА.

15. staycalm

staycalm Форумски идол

Од дора навивам за:

1.

Вокално да се подобри сместа, шо е ова, како да не пее тој Марко што го знам. Сценски го има целиот пакет.

2.

1 и 2 ми имаат еднаков впечаток, иако студиски Марко ми беше подобар, лајв EoT ми се топ.

3.

4.

5.

FriendOfDorothy and SummerGirl like this.
  16. emiliana

emiliana Форумски идол

Зашто си даваат автогол, дал се нормални србиве?
    Не ги слушнав сите песни, но Харем баш ми се свиѓаа, интересни и впечатливи, Вукајла исто тренд песничка, тамам евровизиска.
    Вана би вајкингов што победи онака, не е лош вокално, ама ништо посебно.
    Балади ретко ме бендисуваат.

17. Iva:)

Иначе таткото на Бојана бил функционер на Снс и близок до Вучиќ, и имал хотели. Нивен менаџер е менаџерот на Ураганките, така да не е ништо за нив тоа што дале 10000€ за картици за гласање. Тоа влијаеше на крајниот исход реално, да не ги наместеле смс гласовите Харемките ќе имаа12 од публика и ќе победеа. Џабе хејтот кон жирито и Принцот кога овие го решија победникот.
    Плус Харемките рекоа дека Принц се изгушкал со сите нив и негираа дека ги оттурнал. Според нив тој момент што веше на снимката бил кога заплакал и се покрил со рацете по лицето.

18. Iva:)

Добри се овие 5, мислам дека финале не им бега, ама нема да бидат високо како претходните 2 години.

SummerGirl likes this.
  19. Mr. Scratch

Mr. Scratch Популарен член

Харемки 12, ама Принц 10 и пак ќе одеше он.

SummerGirl likes this.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Еј не си во право за дечкото. На заебанција на Инста му стои принц од пред да биде воопшто познат, па така и му остана.
    Иначе мн. културно се однесува, барем јас каде што сум го гледала, воопшто не е арогантен и сл.
    Не го отвара конкретното видео да го видам, ама се сомневам дека нешто намерно бил дрзок, ептен е и премирен би рекла. Би ме изненадило стварно да е дрзок кон било кого.

Сега читам Ива пишала дека драг кралиците демантирале.

Last edited: Mar 1, 2025
    SummerGirl and vans001 like this.