Уф. Отворив оти ти вервам стално на вкусот, па ај реков да ја видам и Хрватската песна. Одличен е дечково, ненормално добар стејџ презенс, харизматичен, костум, мејкап, све ми се свиѓа... Пеењето... Мора да вежба и да се подобри. Концептот му е супер, ама вака ако тера ќе му се деси истото со Јан од Полска пред некоја година. Иако беше интерен избор, вокален кикс знае да е deal breaker. Многу е сладок иначе, многу ми се свиѓаат вакви машки со ваква косичка. Ама може уште малку повеќе ѓаволче да го направат за во Базел, ќе му личи скроз.
Нека спие со кој сака ама речников каков му е куку, многу невкусно. Nakon pobede na "Dori", Marko je otkrio da je zbog narušenog zdravlja morao da primi kortikosteroide pred nastup u finalu, a kada su ga hrvatski mediji pitali kako je sve izdržao i odakle je crpeo snagu on je zgorzio izjavom - Sad ću reći nešto što ne bih smeo reći. Iz pi*ke. Baš ga moraš povući od nekud, iz pakla, iz pakla ga moraš povući svojim rogovima. Možda sam ovo preiskreno izjavio, ali istina je - šokirao je Marko.
Хрватската победничка песна не ми се допадна. Огењ ,,Дај, дај" беше дефинитивно подобар избор. Искусен, моќен, енергичен. Фаворит годинава. Но, тоа е што е... Марко со изјавава од Ива ако е точна горе ми смешееен. Не е културен, факт, ама како го испука, алал вера.
Не може да биде евровизиска сезона, ако нема драма. ЕБУ одлучи да ја цензурира песната на Малта - Кант (значи пеење на малтешки), заради сличноста на Кант со англиското Cunt. Мое мислење: ова се случи сега, после 3 недели откако ја избраа, заради притисок од BBC кој најверојатно нема да сака да го емитува настапот на Малта за време на полуфинале/финале, а Англија е една од Big 5 државите од кои влеваат најмногу пари. Многу лузерско однесување според мене, особено земајќи предвид дека геноцидна држава се уште учествува на Евровизија, ама Кант (cunt) е најголемиот проблем годинава.
Ептен дебилно. Од кога тоа треба да "прилагодуваме" сопствен јазик за да не личи на англиски? Полејм изговор нема, замисли италијанска да е некоја со кант(аре) -.-
Е сега Англичаните никој да не ги гласа. Нека доживеат фијаско по втор пат. Првиот пат беше во 2003 кога имаа НУЛА поени.
Добро утро, Сан Марино се цареви, форшпанот од Сан Ремо ќе ги преставува и башка мислам топ е песната. Шведска нема да победи 100÷, веќе и на кладилниците падна на 2 и 3. Иако Кај се супер, единствено со Манс ќе победеа во Базел. И Манс не заслужи ваков третман и хејт, особено не откако Лорен со исто така просечна песна беше третирана како кралица пред 2 години. Сега Шведска нека го молат Манс пак да ги преставува друг пат ако сакаат да бидат рекордери пред Ирска зошто очигледно немаат победнички артисти чим странци ги преставуваат 2 год по ред. За сега топ фаворити биле Австрија, Франција (иако нема песна уште) и Холандија. Обично погодуваат така да претпоставувам дека меѓу нив ќе биде победникот.
Хаха, не знам ама има некоја фама околу пејачката, се очекува нешто специјално а очигледно и сака Франција да победи конечно па си се форсираат. Само да не испадне тресла се гора родио се миш.
Катастрофа од песна. Гледам дека Финска падна на 5то место. И јас мислам дека Шведска нема да победи. Ја чекам песната на Франција.
Сега за сега, фаворити ми се Албанија, Австрија и Малта. Ова е Португалија: Синоќа го гледав на кратко португалскиот избор за песна, каков крш беше гласањето, од 3 добри песни, одлични за Евровизија, избраа некоја си рандом безврска оти имала тажен текст. Премногу пропуштен потенцијал.