Евровизија 2025

Дискусија во 'Музика' започната од staycalm, 12 мај 2024.

?

Дали сметате дека Македонија треба да учествува на Евровизија 2025?

1. Да

57 глас(а)
    33,7%
  2. Не

112 глас(а)
    66,3%
  1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.755
    Допаѓања:
    38.566
    На мене Мартин Вучиќ ми беше супер на Евровизија. Сонце и месечина не ми се допаѓа. Каков скандал имаше на изборот :x

Шанел беше одлична. Шпанците одамна немаа таква песна. Утепани се на Евровизија.

Ја слушнав песната на Шведска. Не е нешто посебно. Мислам дека ќе победи Австрија.

2. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.395
    Јас од едниот број ќе гласам за Србија, од другиот за Естонија и од третиот за Германија. :inlove:

3. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.785
    Допаѓања:
    41.864
    Ги слушнав и јас песните мање више, генерално слаба година според мене со исклучок на некои навистина квалитетни песни.

Мој апсолутен фаворит е Холандија, тука некаде се и Австрија, Швајцарија, Израел, Шведска и Сан Марино. Хрватска и Србија (well) ми се исто океј, па и Грција ајде. Полска многу јака кулминација и настап. Толку.

Другото ноу ноу, посебно не го разбирам хајпот за Албанија на обложувалници, катастрофа.

4. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.805
    Допаѓања:
    25.966
    Уште па кога ќе видам дека Израел некој ги става меѓу фаворити, коа уште од лани требаше да бидат банирани. :headbang: Ќумрам.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ace Cetvrti

Ace Cetvrti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    256
    А овие се тие што не ми се допаѓаат:

1. Естонија
    2. Полска
    3. Данска
    4. Финска
    5. Србија

Се друго има пролазна оцена кај мене и сите се песни што би си ги пуштил да ги слушам. Сега да видиме Франција и Грузија што ќе донесат на масата.

Од Грузија пак абер нема, ни за пејач, ни за песна, ни за датум. Секогаш мора да е една од кавкаските држави кои до самиот крај го одолговлекуваат претставувањето на песната.

Како песна, Данска ќе да ми е на последно место ама барем пејачката е убава за гледање.

А пошто веќе се отвори тема за убавината на евровизиски пејач(к)и, број 1 што некогаш се појавила на ESC од тој аспект ми е исто така Данкиња, Ања Нисен од 2017. Се сеќава некој? :D

Последна измена: 14 март 2025
  6. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    2.986
    Читам Ебу не ја одобри песната на Малта и бара измена, и не го одобрила настапот и песната на Финска и мора да сменат доста работи. И тоа фаворитите на публиката. До лани не им сметаа никакви песни ни голи мажи на сцена. Значи некоја земја се мести да мора да победи чим се удара по омилените песни до сега. Моја проценка Израел, оваа година победуваат 100%.

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.755
    Допаѓања:
    38.566
    Лани го наместија Холанѓанецот.

8. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    2.986
    Лани го дисквалификуваа без причина, наводно за некој напад (отпосле се докажа дека е така) зошто беше фаворит. Нормално го имаа на пик зошто ќе освоеше многу гласови, мислам секако мораше да победи Швајцарија или Израел а не Хрватска или Холандија.
    Оваа година е друг пристапот, Ебу во 5 до 12 пред крајниот рок кој е утре до кога мора да им бидат финализирани песните и настапите ги извести Финска и Малта дека мора да менуваат песна и настап, исто фаворити на публиката. Очигледно дека политиката е дека мора пак некој да победи, ќе видиме кој, се мислам дека е Израел за жал.

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.755
    Допаѓања:
    38.566
    Немало напад. Знаев дека ќе има нешто друго во позадина. Мораа да направата нешто за да не победат Холандија или Хрватска.

10. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    7.402
    Излезе и спотчето.:inlove:Мојот фаворит. Пораката е преубава, сите треба да сервираме повеќе песни и музика, а помалку војни. Браво за Мирето. Се надевам дека публиката гласно во салата ќе го извикува цензурираниот дел.

Спотчето ѝ е малку "Thank U, Next" од Ариана (почетокот).

На SummerGirl и staycalm им се допаѓа ова.
  11. vlado_45

vlado_45 Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2024
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    69
    може трампа? ти 10 гласови за Црна Гора во полуфинале, јас 10 во Германија во финалето :D

12. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    2.986
    Мое мислење:
    Прво полуфинале: Шведска, Украина, Исланд, Естонија, Холандија, Сан Марино, Норвешка, Албанија, Полска, Португалија (или Белгија).
    Второ полуфинале: Грција, Ирска, Латвија, Австрија, Австралија, Израел, Малта, Финска, Чешка, Луксембург (или Србија).
    Победник-непознато, дури и нема изразити фаворити. Веројатно ќе се знае подобро после настапите ама за сега можно е Франција и Германија.

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.755
    Допаѓања:
    38.566
    Јас мислам дека ќе победи Шведска. А песната не ми се допаѓа. Фаворит ми е Австрија. А за пласман во финале ќе ги чекам настапите. :lol:

На Iva:) му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    2.986
    Може Шведска да победи само од публиката, нема шанси да освои значителни поени кај жирито и тоа мислам ја исфрла од трката. И мене ми беа кога излегоа симпатични ама некако скроз не се за победа. Само да не е Израел, кој ќе слуша кукање, откажување и вреѓање. А реално имаат шанси, кај публиката ќе бидат топ 2 сигурно како и секоја година и ако жирито им даде доволно тоа е.

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.755
    Допаѓања:
    38.566
    Тоа да. Зависи жирито како ќе гласа. Јас мислам дека од жири најмногу гласови ќе има Австрија. Можеби Франција. Ако победи Израел, баш да видам дали учесниците ќе бојкотираат.

16. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    7.402
    Ќе следиме ли заедно срцкии? Уште помалку од месец.:inlove:

На staycalm и SummerGirl им се допаѓа ова.
  17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.805
    Допаѓања:
    25.966
    Ич немав желба да пишам, денес ми се роди, па да си ги пишам официјално фаворитите пред пробите. Годинава не навлегов толку длабоко во pre-esc настапи како минатите години, така да најверојатно ќе имам многу променети мислења во полуфиналињата.

Без конкретен редослед сега за сега, значи само фаворити.

Австрија - JJ - Wasted Love
    Некако, од сите преставници највеќе потенцијал ми има за победа. (студиската верзија).
    Видов 1-2 настапи, одлично се покажа вокално, останува да видиме каков ќе биде сценскиот настап.
    За жирито не се сомневам дека ќе има поени, се прашувам колку публиката ќе го засака ова?

Холандија - Claude - C'est La Vie
    Неколку дена песничкава ми беше на рипит пуштена, толку ме зарази, не знам ни јас зошто. Не очекувам посебно голем успех, но мене многу ми се допаѓа.

Албанија - Shkodra Elektronike - "Zjerm"
    Ми беше фаворит од почеток, фаворит остана. Мислам дека Албанија заслужува конечно да е во топ 5.

Малта - Miriana Conte - SERVING
    Serving KANT форевр, EBU гомна да јаде. Многу ќе се разочарам ако не заврши топ 10 во финале.

Хрватска - Marko Bošnjak - Poison Cake
    Еве не знам, можеби сум изгубил слух земајќи предвид дека песнава е последно место на сите можни обложувалници, ама мене ми е одлична и сум прилично уверен дека ќе влезе во финале. Марко deserves it, а за омразата врз која е изложен последниве недели како прв аутиран геј артист од Хрватска е о д в р а т н а.

Ерменија - PARG - SURVIVOR
    Понекогаш баш сакам ваква Imagine Dragons стил музика.

Чешка - Adonxs - "Kiss Kiss Goodbye"
    Топ ми е, не знам друго што да кажам. :D

Сега за сега, тие се.

Нај-overrated според мене годинава:
    Шведска. Добра е песната, ама за прва на обложувалници и фаворит за победа? I'm sorry but I really don't see it.
    Франција. Исто така не ја гледам во топ 3, иако во обложувалници е.
    Израел. Немам коментар. Недај боже овие да завршат топ 10 И ГОДИНАВА.

Нај-underrated годинава:
    Хрватска. Има многу потенцијал според мене, дали ќе го искористат правилно, ќе видиме, но имам надеж.
    Црна Гора. Не знам зошто е толку потценета, освен тоа што е Црна Гора.
    Данска.
    Ерменија.

Последна измена: 25 април 2025
    На SummerGirl и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.805
    Допаѓања:
    25.966

Ако некој од INFE Македонија ме чита, stop it, get some help! :l::l:

На theunforgiven и SummerGirl им се допаѓа ова.
  19. Iva:)

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    2.986
    Почнале пробите, сега сватив кога прочитав дека норвежанецот се повредил. А никаде ниаккви видеа од пробите, нешто во тајност се држат оваа година?

20. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.805
    Допаѓања:
    25.966
    Да, годинава има (многу) нови правила. Забранети се медиуми/новинари за време на пробите и забрането е сликање/снимање и објавување.

(Моментално има по 3 слики од првите проби на официјалните евровизиски акаунти)

После вторите проби ќе објават официјални кратки исечоци од настапите.

Последна измена: 7 мај 2025
    На SummerGirl и Iva:) им се допаѓа ова.