Голема е веројатноста да бидеме во топ 10 на Евросонг следна година ако останат 15 земји, би било супер да се вратиме тогаш, да ја воодушевиме Европа. Секогаш сме фаворити.
Ако не се лажам, Белорусија беше дисквалифицирана уште јулито 2021, за Русија не знам ама претпоставувам после 24 февруари 2022.
Ако се вратат Русија и Белорусија, ќе остане само Србија со нив. Одлична можност да се вратиме и ние, за прв пат ќе бидеме во топ 5.
До денеска толку и има официјални учеснички. Уште ние и таман ќе сме си 16. Германија и Шпанија традиционално ќе имаат под 10 поени, Швајцарија како домаќин ќе има под 10 поени. Литванија никогаш не се прославила толку, Србија, Албанија и Австрија не се некои големи фаворити ниту некогаш биле, Хрватска не верувам втора година по ред да има добра песна, Малта и Луксембург се премали за да победат, конкеренција ќе ни бидат амо Белгија и Португалија, па и Финска. Значи ние ако извадиме добра песна, во топ 10 сме сигурно, па дури може и ќе победиме.
Босна размислуваат за враќање, ама пари нема. Многу била заглавена финансиски државната тв. И плус тоа, должеле пари на ЕБУ. И за Сан Марино читав дека ќе се повлечат.
Не би рекол. Ако ги земеме резултатите од Детската Евровизија со учество на земји од 12 до 20, само 6 од 18 пати сме биле во топ 10.
Тоа не го разбирам, мене песните кои ги праќаме стварно ми се убави. Песната 2023 не ми текнува кој беше, ама 2022 со чадорчињата снимана на Камен Мост, 2021 дечињата од дајте музика, 2019 тоа девојчето со ,,Не сакам да врне, сакам снег да паѓа" мислам дека имаше една со Fire, не знам која беше и како се викаше. Стварно значи песните кои ги праќаме се квакитетни и ај да не претерам, ама топ 3 искрено сме заслужувале секоја година последниве пет шест години на кои песни се сеќавам.
Песната од 2018 – Дома (,,Не сакам да врне, сакам снег да паѓа"), ми е број #1 од нашите. Немаме дијаспора што гласа и лоби група кај житијата.
Стварно песната беше топ. Ако се сеќавам добро, последно мислам дека не беше телевоутинг туку се гласаше онлајн на нивната страна бесплатно и можеше да расподелиш 20 гласа, меѓу кои можеш да гласаш и за твојата држава. Ако оставиме на дијаспората отидовме неповрат.
Да, се гласа онлајн од 2017 година и може да се гласа за сопствената земја. Се гласа за три земји, двапати. Првиот пат пред започнување на Детската Евровизија и вториот пат по завршувањето на сите песни.
Лично многу се разочарав од овогодишната манифестација поради низа на причини, така да искрено не ми менува дали би учествувале или не.
https://www.tvpaket.com.mk/crna-gor...yBTzH1ad5OHhLXzmUA_aem_d_YZ7Z_YynX4dLxDbTcn_Q Ја мислам редно е да се вратиме и ние.