Буквално не можам да замислам некој наш да има настап на ова ниво како финалистиве. Може само ко Естонија да се зезаме ама и за тоа треба да имаме некој.
Албанија 5-место од публиката, на крај заврши на 8 место - има мн високи поени од дијаспората + 10 од остатокот од светот.
Албанија 5-место од публиката, на крај заврши на 8 место - има мн високи поени од дијаспората + 10 од остатокот од светот.
Искрено после џиткањето на знамето и изгуби смисла одењето само се шетачи и богати дечиња со желба да одат на Евровизија.
Многу послаба година од лани, ко прво од форумов да почнеме, лани 140 страници, годинава едвај 70. Баѓи бојкотирале изгледа.
Хајпот е намален, памтам лани фрчеа мислења, рефреширај секоја секунда, по 5 нови мислења, сега едно мислење на 5 минути. Губи смисла се.
Па Украина имала топ песни, од Руслана до последната Село што за мене беше победник. После веќе ,,we stand with Ukr,, и песните тапа. Не ни следам нешто последниве години, полани Норвешка ми беше победник, годинава Естонија. Многу се раселени сегде, можда па стварно си гласаат телевоутинг, кој ќе ги знае.
Нема годинава некој скандал, војни помеѓу конзервативци и либерали, ама ај да почекаме до утре со надеж.
Да се самоцитирам, трета година по ред мој фаворит. Не можам да ви ја опишам тензијата и стресот што го чувствувавме сите со кои гледав вечерва, кога очекувавме поени и резултат дали Австрија ќе победи. Се чувствувам како да живеам во симулација (во врска со поените кои Израел ги добива). Просто ми е необјасниво. Толку многу омраза има кон нив, а секогаш се меѓу првите, а годинава и тоа убедливо повеќе од останатите. Очекував многу, но од второ до четврто, а не победник. Не сакам теории на заговор но ова е веќе сомнително.
Швајцарија 10 год.имаат исти птедосадни песни, прашање беше на време кога ќе биде 0. Исклучок беше лани победникот.