Пола песни поминаа па да сумирам според мене: Австралија, Хрватска, многу празни места па Грција, остатокот тотално мех, Бугарија преценета, тотален шунд, 5 песни споено во едно.
Доцнааам! А традиција ми е да се вклучам со вас за евровизија Досега (не верувам дека тоа ќе кажам) ама Украина добра беше. Бугарка најжива, Албанија се со ваква тема: мајки, фамилии и сл. Се бараат гласови од дијаспора. Израелец на три јазици пее, што ти е дипломатија и политика. Се прорачунато. Грција и УК не треба ни да се коментираат, нема што да се коментира Хрватска напорни ми се навистина. Србија ми се јаки, врискање не е мој стил, ама си се тоа се вклопува, се чуствува емоција баш. Франција е супер вокал, ама кога би тоа слушала? Никогаш! Другите што беа не ги паметм, значи невпечатливи.
Англичанецов со германскиот ја дигна публиката. И ќере вика овој ми е омилен за сега, ама многу ми е пинки или као што би рекол он на немачки розаа. Французинкава убав глас, и многу го сакам јазиков, ама некако круто ми делуваше.
Французинкава некако ко да ми потфаќат на ш, да бев водител ќе ја задрев да речит шест чаши свеж швепс
Сега прочитав за Австралијанката дека досега два пати преживеала рак и еднаш при операција и повредиле нерв со што целосно го изгубила гласот. Потоа одново учела дури и да зборува, и по неколку години еве ја потенцијален победник од жири на Евровизија.