И кој е фаворит? Финска според обложувалниците? Финска е тешко . Ај да речеме дека 99.99÷ Израел ќе победи, изразит фаворит до сега, нешто што се издвојува нема. И онака нема да гледам ама ме интересира дали има нешто интересно, оваа година многу слабо.
На мене ми се допаѓаат песните на Финска, Малта, Луксембург и Летонија. Победник мислам дека ќе биде Финска или Малта. Не знам како може песната на Грција да е еден од фаворитите за победа. Таа песна е како за мајтап. И Данска е фаворит. А песната е Израел не верувам дека ќе победи. Чудно е што Шведска не е фаворит Италија
Лелеее, пак ќе им паѓаат плафони и ќе ги маваат со автомобили како што беше случајот со ЕМОФ 2025. Бегајте кутри дечиња, спасувајте се додека е рано!!
Се сложувам за текстот. Јас обожавам метал, ама некако ептен ко да жали на погреб ми беше. Само тоа ми е мааната инаку не е лоша. И ја го добив вајбот Дамиано wannabe. *Едит Океј дечки имам фаворит конечно после песнине:
Не знам дали е до мене, што не сум толку еуфоричен и упатен за Евровизија годинава, ама некако многу послаба година ми е оваа - споредбено со последните 4 години.
Им дадов шанса на песните и повеќето што се високо котирани по обложивалниците се многу лоши песни, незаинтересираноста кај мене и затоа што знам дека Израел ќе победи а и заради политика во изборот очекувам најслаба гледаност во историјата.
Оној мињонест Супер Марио од Грчка ми е фаворит.Мери Попова ќе шета у Атина 2027, мееех, ене ја каде е.
Јас мислам дека ќе шета во Хелсинки Финска има комплетен пакет за победа. Франција не победи лани и во 2024, па нема ни оваа година. Оваа година песните се послаби од лани
Здраво на сите. Решив да направам ТОП 10, песните ги имам чуено 2-3 пати, па еве кои ги извадов како кандидати за ТОП 10, испаднаа вкупно 11 песни и еве ми го ранкингот: 1. United Kingdom 2. Albania 3. Australia 4. Luxembourg 5. Denmark 6. Serbia 7. Croatia 8. Moldova 9. Finland 10. Bulgaria 11. Sweden Special mentions: Portugal, Montenegro, Israel, Lithuania, Czechia, Cyprus, Norway, France, Italy. Значи вкупно 20 песни ми оставија впечаток/ми се допаднаа. Не е лошо од вкупно 35 песни, ма да и од тие што не ги спомнав воопшто има некои ок, само не до толку па за да ги извадам вака. Финска ми е многу рандом фаворит. Иако веќе беше напишано доста пати на интернет и од други, кога го видов настапот на Лавина имав ист впечаток и реакција како за Констракта во 2022.
https://www.slobodenpecat.mk/sloven...-kje-emituva-programa-posvetena-na-palestina/ Секоја чест. За ова треба да имаш м__да и ресурси.
Секако дека може, и така треба да биде. Но, поентата ми беше дека Словенија, како држава, нуди нешто поинакво: „Со овој програмски сет, РТВ Словенија продолжува да ја исполнува својата јавна мисија, да им понуди на гледачите длабинска, веродостојна и повеќеслојна содржина која поттикнува разбирање, дијалог и критичко размислување за актуелните глобални проблеми“, А, тоа ние не можеме, а веројатно и не сакаме. Зборувам, како држава, и јавен сервис.
Ги гледав пробите, Србија грмат. Од пробиве сфаќаш дека настапот и стејџот можат ептен да те извадат, дури и да е препросечно песнето.
Многу ми се кјут сите од Лавина, цел инста ми е преплавен со нивни интервјуа и проби. Исто и од Хрватска девојките. Ќе биде интересна годинава евровизијата
Албанија доста рипнале на обложувалници, меѓу последните беа, моќна песна, вокал, многу добар овој Алис.