И кој е фаворит? Финска според обложувалниците? Финска е тешко . Ај да речеме дека 99.99÷ Израел ќе победи, изразит фаворит до сега, нешто што се издвојува нема. И онака нема да гледам ама ме интересира дали има нешто интересно, оваа година многу слабо.
На мене ми се допаѓаат песните на Финска, Малта, Луксембург и Летонија. Победник мислам дека ќе биде Финска или Малта. Не знам како може песната на Грција да е еден од фаворитите за победа. Таа песна е како за мајтап. И Данска е фаворит. А песната е Израел не верувам дека ќе победи. Чудно е што Шведска не е фаворит Италија
Лелеее, пак ќе им паѓаат плафони и ќе ги маваат со автомобили како што беше случајот со ЕМОФ 2025. Бегајте кутри дечиња, спасувајте се додека е рано!!
Се сложувам за текстот. Јас обожавам метал, ама некако ептен ко да жали на погреб ми беше. Само тоа ми е мааната инаку не е лоша. И ја го добив вајбот Дамиано wannabe. *Едит Океј дечки имам фаворит конечно после песнине:
Не знам дали е до мене, што не сум толку еуфоричен и упатен за Евровизија годинава, ама некако многу послаба година ми е оваа - споредбено со последните 4 години.
Им дадов шанса на песните и повеќето што се високо котирани по обложивалниците се многу лоши песни, незаинтересираноста кај мене и затоа што знам дека Израел ќе победи а и заради политика во изборот очекувам најслаба гледаност во историјата.