1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2026

Дискусија во 'Музика' започната од staycalm, 5 декември 2025.

?

Дали сметате дека Израел требаше да биде баниран од Евровизија?

1. Да

83 глас(а)
    79,8%
  2. Не

21 глас(а)
    20,2%
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.453
    Допаѓања:
    279.524
    Ова во колку часот е пишувано?

Дека треба да сфатиш, затоа прашувам.

На Srckata28, Panda00 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.453
    Допаѓања:
    279.524
    Ми е гајле што слуша членот, а како личност која не слуша турбо-фолк (Северина не е турбо-фолк, за тие што не знаат да разликуваат) имам проблем со перцепцијата негова за жените општо, "оние другите" напредни, ние сељанките, па дал шанса па карактерот не и' чинел оти не друго, музиката е крива.

Вистина ни јас не дејтам мажи што основна граматика не знаат, ни такви што се соживуваат и цела личност ја градат околу музички жанр (рапери, металци, ватевр), коментарот за македонските жени е дегутантен, толку.

На Srckata28, Panda00, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.347
    Допаѓања:
    40.156
    Кажи дека се палиш на Дара, не врти у празно.|(

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.338
    Допаѓања:
    38.906
    Северина е поп-фолк (според мене) и е еднаков шунд како турбо фолкот ;)

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.453
    Допаѓања:
    279.524
    Северина има песни од сите можни жанрови, па и рок албум.
    Шунд... што знам, кај буквално сите поп пејачи има многу шунд, за мене лично Северина не може да се споредува со да речеме (од оние кои ги знам) Дара српската.
    Конкретно "Моја штикла" како концепт има етно во себе многу, ама ај да не се расплинувам тука за (посебно) херцеговечко (хрватско) етно, и Лелек имаа делумно тоа искористено.

На Angie1432, lovestoneddd и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  6. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.501
    Допаѓања:
    20.348
    Аууу, Севе ја обожавам, особено ради анти-Вучиќ ставовите. Многу ѝ ги сакам старите песни.:l:

Код тебе, код мене, у ауто што да не, шта ти није ту океј, да ниси можда геј...:music::dance::d:

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.453
    Допаѓања:
    279.524
    Северина е уникатна сама по себе, не ни може да се стави во некој кош со останати. Настрана "тралалајките", песните кои сама ги пишува покажуваат колку всушност е способна и креативна. Пример прв што ми паѓа на памет е "Шта ме сад питаш шта ми је?", макар има многу во репертоар такви. Едноставно не знам со кого да ја бројам, не знам дали има некој друг на Балканов што е толку целосен + што е прогресивен во ставови и не се плаши јавно и гласно да зборува, што мене ми е нормално, за секоја пофалба.

На Iva:), lovestoneddd и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  8. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.841
    Допаѓања:
    5.061
    Кај најдовте Севе да ја споредувате со турбо фолк, Севе е жена, мајка, кралица. Има секакви песни а најмалку турбо песни, има и убави балади и диско песни и далматински песни. Плус е храбра жена која му пркоси на системот, се бореше сама против корупцијата со две земји и победи, не се плаши да збори против диктатори и да подржи жени во судски битки. Ретко кој освен Севе на овие простори има свој став и опстојува на сцената без да пее за партии и да е политички и партиски подобна. Пред се не е шунд и селска.

На CameliaMiller и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.531
    Допаѓања:
    45.996
    Најголем шунд на Балканот во моментов е онаа нова трап музика која се слуша. Боље Цеца ќе ја пуштам.

На franca, BlackNight и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.453
    Допаѓања:
    279.524
    Абе има и таа во репертоар божесачувај песни, не дека нема, меѓутоа се малкубројни во споредба со другите.
    И текстовите "на заебанција" често и се со многу подлабока смисла, бунт против општеството, патријархатот, двојните стандарди итн.
    Баш не ми е соодветен пример за затупена балканска музика искрено.

Да речеш Теа Таировиќ се согласувам, не знам ни дали можам тоа музика да го наречам за воопшто да биде шунд музика.

Едит: Кога Енџи ја спомна веќе Светлето, дури и таа е препознатлива, меѓу сите други не можеш да ја погрешиш пошто има специфичен глас, а реално песните и' ги пишуваа Туцаковиќ и Јорговановиќ, па се добри. Дали е по нечиј вкус или не е, тоа си е веќе друг муабет.

Од болки балкански издвојувам песните ЈК што имала пари да си ги плати и не завршиле кај асални пејачи :u:

На SummerGirl, franca, Srckata28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.501
    Допаѓања:
    20.348
    Лани изјавуваше дека у 2027-ма ќе одела, сеа ќе рече за 2030-та, сакам да ја пратат, за да се врати со 15-то место и да пишува реферати како ЕБУ, Цеца и Аркан ја бојкотирале, па да се прогласи како вистински победник (само у својата глава нормално).

На CameliaMiller и staycalm им се допаѓа ова.
  12. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.841
    Допаѓања:
    5.061
    Марија Шерифовиќ рече дека размислува да се пријави пак. Причина било тоа што неодамна добила многу добра песна од авторот на Молитва и тоа што кога победи била млада и не уживала доволно во самиот натпревар.

На plava.90 и Аргентина * им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.453
    Допаѓања:
    279.524
    Значи песни како Пуцај у љубав се нејзини ;( А толку е одвратна што не ни сакаат младиве кавери да направат ;(

Инаку еве ја оргиналната, на шпански

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.501
    Допаѓања:
    20.348
    Грчко, индиско, шпански кавери.:rofl:Не е ни чудо што изјавува дека проектите ѝ се светски, какви да бидат кога џапале со Зоран песни од цел свет.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.453
    Допаѓања:
    279.524
    Абе кредит си има ставено она (или и' ставиле), си ја купила :D Ама кога не можеме на нашки асална песна да слушаме, на шпански, шоимавезе :D

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.