Пејачката од Романија има одличен настап. Сигурно ќе влезе во финале. Ова ќе биде најскандалозна Евровизија. Има повици за бојкот. Џони Логан и Сертаб Еренер биле поканети да настапат, ама одбиле затоа што Израел учествува.
Забележувам зголемено фучење против ИзраХел, што ми се допаѓа. Можеби наредната година организаторот ќе ја сфати пораката.
Секоја година има скандали, нека има што повеќе, погледливо е. Затоа гледам Евросонг, пошто не е досаден Валандово фест.
Кој е спонзор на Евровизија? Moroccan Oil. Ете го одговорот зошто има толеранција спрема Израел. Се надевам дека и наредна година пак ќе бојкотираат истите држави. Словенија и Шпанија нема да вршат пренос. Ја слушнавте песната на Португалија? Како за на погреб.... Очекувам по завршетокот на финалето да има уште некој скандал. Со прогноза за пласман ќе се јавам утре. Откако ќе завршат сите настапи
Дали имаат шанса за победа Србија, Хрватска или Романија? Да знам, ако имаат шанса ќе следам, се надевам дека нема да победат превилигираните и преценетите Финска за кои се прекршуваат правила. Кој е друг со шанса за победа не според кладилниците туку според настапите?
Од пробите Лавина баш беа одлични, албанската песна ја немав слушнато, ама тешка тематика, траорна атмосфера, типична за овие простори, тука негде е и хрватската, реков веќе. Романската ми е исто океј, сигурно ќе оди понатаму. Кипар е веќе видено многу пати, досадни се.
Јас сите ги немам изгледано и преслушано, вечер некои у живо, за прв пат, за да формирам мислење. Обично овие балканскиве први ги прегледувам, гледам што нудат нашите ценети соседи. Албанија и Србија топ засега. Дара е добра исто, Бангаранга е океј, не ми е ептен нај нај, али може да помине. Грција ќе победи, супер ми е оној мињонест геј.
Јас гледам на ХРТ1. Браво за дечкото од Молдавија. Ме расположи. Ќе влезе во финале. Шведска ништо посебно. Како и секогаш, ќе ги внесат во финале. Од девојките од Хрватска имам уплав
Кој ги памти Бзикеби од Грузија победниците на детски Евросонг 2008 со бз бз бз? Пораснале , ќе ги гледаме после приспивнава Португалија. Кај летна времево, тогаш бев дете а сега имам дете колку нив….