Ама поарно сега Србија да изгуби, за Хрватска да оди понатака, оти Србија уште првата минута од осминафиналето ќе испадне, Хрватска ако успее сега, ќе тера до полуфинале.
Не планирам да се карам со некој ,,што гледа фудбал на суво". Да прогуглаше малце ќе видеше дека Хрватска имаше шанси да се квалифицира.
Ама на Хрватска воопшто немаше да и е мило ако Македонија се квалификуваше.. гледајте малку и на суво
Па на Хрвативе Европскиве не им идат баш, светско повеќе им лежи. Слабо се покажаа на ова реално, а штета баш добра репрезентација се. Србите во квалификации газат, а дојдат на првенство, мислиш ко прв пат да имаат допир со топка. Се надевам дека во иднина ќе се поправи тоа.
Да,баш тоа го зборев пред некоја недела. На светско два пати по ред се топ 3, на европско не можат до осминафинале да дојдат.
Шпанија го има одличниот старт што го имаше Италија 2021. Италија уште одма ја сетив првата утакмица со Турција дека далеку ќе оди и вистина отиде, победи. Сега истото Шпанија, со 3:0 ја победи третопласираната на светското. Можно е годинава да е Шпанија или Германија.
Она што мене ме радува се нерешени натпревари, за сите има по бод. Е, сега 0-0 не е убав резултат! Зарем не ти е мака да гледаш како дваесдвајца трчаат по една топка, народ купил карти за да навива, да се пењави и на крај да заврши со 0-0?! Па, тоа е невероватно несреќна завршница на еден велелепен спорт. П.С. Исто ме радува да нема по многу жолти картони, јер жолтата боја не е баш неутрална, па некој може тоа да си го сфати многу субјективно, ама тоа е што е. Не може на секој да му се удоди...
Не знам да ти кажам, Шпанија не и даде на Италија да излезе од нејзина половина, малку ме разочараа азурите, германциве некако после она со швајцарцине... не знам тоа беше многу лоша утакмица за нив, али гледам имаат доста промени во тимот, реално Швајцарија повеќе заслужи да победи.
Германија си ми е мила од секогаш, никогаш така не сум навивал за неа ама секогаш сум се надевал на добар пласман.
До кога будно ќе следиме натпревари без голови? Па на фудбалерите треба јасно да им се каже дека не е убаво што ги мрзи да трчаат цел натпревар. Јас не знам до кога ќе трае овој башибозук во фудбалот.
Порано се играше за да се победи, сеа играат за да не изгубат… некако нема толку живот атмосфера. Не знам зашто така.