Италија! Не ве изненадува нели . Јас ја сакам Италија. Уште од мала навивам за нив. Значи од кога знам за себе и за фудбалот. Редовно следам светски и европски првенства во било кој спорт. Олимписки исто. После Италија, фаворити ми се Англичаните. А за светското, да, апсолутно се согласувам дека Германците требаше да бидат прваци. Каков фудабл гледавме во полуфинале, за третото место, а како во финале . Шпанците не ги сакам. А најомразени, дефинитивно Французите. Мило ми беше, што во финале изгубија од Италија, на пенали, а последниот пенал го шутираше Марко Матераци. Инаку годината кога Италија стана светски шампион, Калчото го тресеа скандали поврзани со местење на натпревари. Тогаш Јувентус го вратија во Сериа Б, на Милан му беа одземени 3 бода мислам. Годинава исто. Италија пак ја тресе афера за наместени натпревари. Дали тоа значи и титула ?
Навивам за Шпанија !! Не можам да кажам дека навивам за нив од порано,порано навивав за Германија,срам ми е да кажам,каде ми бил паметот Шпанија годинава ја има мојата целосна поддршка,особено Икер,многу го сакам човечето П.с
Мене пак баш ми се добри германците, ма одлични ! Бастијан Швајнштајгер, Томас Милер, Месут Озил, Лукас Подолски, Сами Кедира, Лам, Ноер...да не набројувам. Се се тоа врвни играчишта. Јас никогаш не сум имала одбивност спрема германците, баш напротив. Од клубовите германски не навивам за никој, Баерн ги почитувам ама не можам да кажам дека ми се омилени. Ама како репрезентација се супер. А и плус нема да е интересно ако немам БАШ фаворит па ете нека биде Германија . Шпанија ми е некако бавна, ја нема таа игра што ја имат Реал и Барса посебно. Но очекувам Торес да наполни најмногу мрежи . За Икер нема потреба да зборувам, легенда . Туку англичаните мислам дека нема ни групна фаза да поминат, и Кејхил се повредил, Лампард исто нема да игра. Џерард е во никаква форма и го ставиле капитен , он англиски што се вели не знае да збори . И уште не ми е јасно зошто Тери не е капитен? Како и да е, прогнозирам дека Италија и Англија ќе поминат најслабо ова ЕП.
^Тоа и Вамос Еспања очекувајте да бидат најчести статуси на Фејсбук . Нема врска кој стварно прати а кој колку да напише статус.
Нормално дека се одлични кога 95% се во топ 3 на секое првенство, не како некои репрезентации, еднаш се прваци-следното првенство од група не можат да излезат. За тоа намногу ги почитувам германците, биле и ќе бидат
Ај нека бидат во право овие, ај ај ај Ќе ги најдам и ќе ги бацам во Га* http://off.net.mk/offside/fudbal/german ... -euro-2012
За Роналдо и Торес секако . Па и Робин Ван Перси е убав ама Шевченко и Пике, ау не не. Мене тешко би ми било листа да составам богами. Полесна задача имаат тренерите да одберат кој ќе игра во прв тим . Еве моите топ 10. 1. Кристијано Роналдо (Португалија) 2. Фернандо Торес (Шпанија) 3. Икер Касиљас (Шпанија) 4. Чаби Алонсо (Шпанија) 5. Лукас Подолски (Германија) 6. Џон Тери (Англија) 7. Бастијан Швајнштајгер (Германија) 8. Серхио Рамос (Шпанија) 9. Томас Милер (Германија) 10. Робин Ван Перси (Холандија) И така, подобар вкус имам нели .
Ајде да ја видиме и слоницава како ќе ја биде со предвидувањата Досега точно предвидела дека Челзи ќе го победи Баерн http://www.kurir.mk/sport/euro2012/7364 ... edi-Grcija
Кој ќе врши пренос кај нас? МТВ или некоја друга телевизија? Инаку, се знае за кого навивам... Италија, the one and only
Ја топ 5 ќе напраам на лепи фузбал плејери, ме мрзи 10 да копам, до толку за да ги стаам на листа за нај ама нај, нема такви! 1. Фернандо Торес (Шпанија) 2. Весли Снајдер (Холандија) 3. Лукас Подолски (Германија) 4. Нико Крањчар (Хрватска) За петти, немам ама нека биде ајде: 5. Икер Касиљас (Шпанија)
И јас ви се приклучувам,мојот фаворит е Англија која што се надевам ќе ја совлада Франција уште на стартот.
Да си ги кажам и моите топ 5 најубави фудбалери на ова првенство 1.Кристијано Роналдо(Португалија) Спојлер 2.Gerard Pique(Шпанија) До сега го немав ова кажано,бидејки игра во Барселона,а се знае јас колку ги сакам нив,ама овој стварно се истакнува од нивниов тим,плус сега ќе навивам за него Спојлер 3.Lukas Podolski(Германија) Спојлер 4.Iker Casillas(Шпанија) Спојлер 5.Robin van Persie(Холандија) Спојлер Инаку одвај чекам да почне,многу ги сакам овие европски и светски првенства,особено кога ќе дојдат четврт/полу финале,и самото финале,јас уживам
Е ај и јас да одвојам неколку најубави фудбалери според мене: Мануел Нојер, Рикардо Кака, Робин Ван Перси, Михаел Балак(иако не игра ) Тие се единствени што ми се фатиле за око за сега.