Иако воопшто неможам да го поднесам, заради арогантноста, не заради нешто друго даде прекрасен гол, браво ! Па добро можеше да се очекува да победи Португалија, посилни се од Чесите... а ако заминат однапред јаките екипи, нема да е интересно на крајот... И јас како Смајли сакав да дојде до пенали, ама тоа е тоа, се надевам дека некоја од наредните утакмици ќе оди до пенали, баш сакам да гледам А утре Германија мораат да им дадат едно 5, ако не и повеќе голчиња на нашите јужни соседи...
Чех Роналдо докажа дека е најдобар! Чешкиот чувар на мрежата не штедеше добри зборови за Кристијано Роналдо по синоќешниот 1/4 финален натпревар од Европското првенство. Чех верува дека Роналдо е меѓу двајцата од најдобрите фудбалери во светот. Напаѓачот на Реал Мадрид во 79 минута од натпреварот успеа да го совлада Петр Чех и да и донесе победа на Португалија од 1:0, доволно за да се пласираат во 1/2 финале. По натпреварот Петр Чех говореше за се што се случуваше на теренот и не го криеше респектот кон Роналдо и неговите фудбалски способности. " Роналдо е еден од двајцата најдобри фудбалери на светот, а можеби и најдобар, тоа го докажа натпреварот постигнувајќи погодок. На него е речиси невозможно да му парираш" , изјави Чех. Република Чешка го заврши своето учество во Европскто првенство додека Португалија во полуфиналето го чека победникот од натпреварот Шпанија - Франција.
Вечерва сите навиваме за Германија, цела Македонија е за нив Аууу мора да ги потопат, на наше задоволство!
Најновите дресови на Грција(Карикатура) ''Евро 2012:Ние сме Грција-тие се само наши спонзори" ,се пошегува авторот на оваа карикатура алудирајќи на големата финансиска помош што ја добива Грција од страна на Греманија. Цела Европа се забавува на сметка на нашиот сосед Ајде,Греманија гази..
Цела зграда ечеше кај мене кога го дадоа германциве голот, од сите страни Тоооооор ама и јас подвикнав
Meрак ми е дома да ве пратат Германијо- Македонија е со тебе,идеме заедно еххх гниди беее , пу бе мамето ваше
Почеток на крајот за Former Otoman Republic of greece.... Германците почнаа да слават,ама и цела Македонска јавноста почна да слави! Па и коментаров..''Германците со сласт ќе го изедат грчкото суфлаки'' !.. (море и јас со сласт го јадам!)
Аи аи аиии.... Грциве некако попарени.... Море марш таму у мајчината, многу ви се и тие 2 гола што ги дадовте, бидете среќни со резултатов!! Deutschland uber alles !!!
Иако не навивам за Германија, имам скокано на головите како никогаш досега, исто како наша репрезентација да игра ! Мило ми е шо си ги пакувате куферите бивши отомани, така ви треба, ајде назад во вашата сиромашна земја ЛОЛБ ( ленд оф лост билионс ) !
Убаво ги средија ова грциве, така им треба. Не дека сум фан на Германија, воопшто не ги сакам, ама денес навивав за нив. Сосема заслужена победа. Се чека недела.