1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Европско првенство во Фудбал

Дискусија во 'Спорт' започната од Snow-Queen, 23 мај 2012.

?

Кој е вашиот фаворит на ЕП 2012?

Анкетата е затворена на 6 јули 2012.
  1. Шпанија

76 глас(а)
    40,0%
  2. Италија

46 глас(а)
    24,2%
  3. Португалија

12 глас(а)
    6,3%
  4. Германија

40 глас(а)
    21,1%
  5. Англија

11 глас(а)
    5,8%
  6. Франција

2 глас(а)
    1,1%
  7. Друго

3 глас(а)
    1,6%
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.335
    Допаѓања:
    249.329
    Чекајте прво нека ја освојат титулата, потоа кревајте врева колку е јака Шпанија.
    И ако толку гледате фудбал и ако сте толку сезнајковци, ќе пишевте овде колку е слаба играта на Шпанија.
    Или само знаете леле најаки сме, јееее у финале |( .
    И кој сака нека се налути, гајле ми е.
    Аман веќе од вакви навивачи, аман.
    Не е срамота ако не гледаш фудбал, срамота е да се бламираш вака јавно.
    Или пак во тренд е сега да гледаш фудбал и навиваш за Шпанија |( .

На Annath, Hipster, Sparks и 3 други им се допаѓа ова.
  2. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Честитки ! Иако последниот пенал кој одлучи можеше да заврши од статива било каде се најде во голот. Имаа огромна среќна момците.
    Ама мене жал ме фати за Роналдо,џабе гелот на косата не ни шутна,ќе биде некст тајм.

На DeMelo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Како што може Шпанија да ги победи Германија и Италија исто така можат и тие да ја победат, факт е дека на ова првенство Шпанија не е таа старата.
    Ама сепак ќе видиме, не изигравајте Ванѓи со 100% тврдења, деновиве ќе видиме што ќе испадне.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Кој ќе ги гледа пак шпанците во финале?!? Кој ќе гледа уште 90 минути кружење, кружење и само кружење?!? ДОСАДНИ СЕ! Оваа нивна пас игра го уништи фудбалот. Досадно за гледање е веќе. Чави до Иниеста, Иниеста до Чави, па пак Чави до Иниеста и така до недоглед, без конкретни акции, само мачење на топка. Сречковци на секое првенство. Така минатата година, така оваа.
    Ај белки Германија или Италија ќе имаат повеќе среќа и ќе го освојат финалето. Се надевам дека италијаните ќе поминат и ќе им одржат лекција ;)
    Ама како и да е и во финале ќе гледаме досаден натпревар, зашто кога игра Шпанија убав фудбал не можеш да гледаш. Така беше на претходниот со Италија, така со Хрватска, така со Франција.

Секоја чест за Рамос :clap: После онаков ремет треба да имаш м*** пак да шутираш пенал, ама не потпадна под притисокот и изведе совршен пенал :up: Ама Серхио неможам да ти простам вака не шутираше против Баерн :devil: Кога требаше да погодиш не погоди, сега кога не требаше :x :lol:

За португалците незнам што да кажам. Добро играа до 90 минута, штета што не ја искористија поселдната шанса од контра. Тактиката им беше добра, најдоа лек против досадната пас игра, ама .... И листата за изведување на пенали :x Роналдо требаше да шутира 3 или 4, ама тоа е. Којзнае што му се вртело во глава на Бенто кога ја составувал листата за пеналите.
    А да, го заборавив и Пепе. Можеби е играч со краток фитиљ(мада мислам дека и со него е преувеличена работата, само поради еден инцидент), ама човекот докажа дека е играчиште, еден од најдобрите одбранбени играчи на првенството.

На Annath, esperanca, Hipster и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Овие ако се со оваа помочана игра за прваци јас сум готова за да станам Викторија Сикрет манАкенка.

На Annath, esperanca, BoaVista и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Јас во некој од предходните постови напишав дека тактиката на Дел Боске е катастрофална на европсково и дека треба да стави напаѓачи, и исто така имам кажано дека последните утакмици беа досадни заради додавањата до бескрај, и не сум од тие навивачи шо викаат је је Шпанија без разлика каква била победата, ама победивме, во финале сме и зш да не се радвам ко то сум го сакала? И исто напишав дека Шпанија мојт да го победит противникот во финале, Шпанија не е послаба од минатите години, и нетребит да се потценит репрезентацијава, тактиката на Дел Боске е катастрофална да се разбериме ;)

7. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Јас сум за Шпанија,ама реално не беа за во финале.Многу слабо ја одиграа оваа утакмица.Ке видиме во финале што ке се случува,но јас во секој случај сум за нив :D Шпанија! :up: :muscle:

8. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Кога го видов Рамос како се спрема за пенал си помислив oh no we're screwed! Стварно има м*да Дел Боске што го ставил на листата, а уште повеќе храброст му требаше на Рамос да го изведе тој пенал после сите критики. Ете, научил нешто од Пирло.
    Да, признавам Шпанциве беа досадни со пасовите, НО само во 90тите минути. Во продолженијата се гледаше дека се далеку подобри од Португалците. Нив морам да ги пофалам, ама за разлика од минатото Светско и Европско играта на Шпанија е далеку послаба. Се забележува и те како дека го нема Виља, а бев сигурна дека ако Торес беше во првата постава ќе паднеше гол.

Сосема заслужено Црвена фуријо, ајде затнете им ги устите на сите! :clap: :bow:

На Marbella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Тактиката на Дел Боске,до сега успешна,без ни еден пораз и само еден примен гол.Единствено не знам зошто Љоренте е на клупа,се надевам дека ќе игра во финале.
    Имаме големи шанси за да го освоиме и ова првенство,ама како и да е и кога губат и кога победуваат јас пак ќе бидам со нив :)
    Јас стварно не знам што се бламирам :^) ,со тоа што сум рекла дека Шпанците заслужуваат понатаму и дека ако не играа добро,немаше ни до групна фаза да стигне а не до финале ;)
    И не мислам на никој да му објаснувам по 100 пати дека не сум таков навивач што навива за Шпанија од мода,јас ја сакам таа земја,ги сакам како тим,го сакам Касиљас..
    Ама добро,секој со своето мислење,како што реков ќе видиме што ќе се случи :)

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eminil

eminil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    130
    Читам погоре и неможам да се воздржам ....
    Е многу ми с***** по Рамос бе за тој удар ваш во "вселената" па сеа као демек се опрајл нешо ова она и како Дел Боске има м**** да го стави да шутира... :puke: :puke: :puke: :puke:
    Дај бе соземете се и влезете во реалноста веќе |-)
    Ејјј луѓее која вселена барате бе, каков Пирло какви бакрачи... :fubar: !!!!

А што да кажиме за Роналдо што го промарши голот од пет метри каде и баба ми би го проиграла голманот и би ја шутнала топката. Кој го гледал натпреварот знае за што зборувам!!!
    Он да влезе во hollywood ќе зема најмногу пари !!!! :^)
    А Роналдо можи слободно да му се поклони на Нани ! :emo: (џабе му е гелот, онде треба игра)

Влезете во реалноста! :hai: :puke:

11. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Не знам која ти беше потребата од вакво избацување. Ти да го извисиш сопствениот тим со таков пенал нема да се изедеш жива? Нема да си под притисок сега кога репрезентацијата зависи од тебе?
    Охоо, м*да и тоа до земја има Дел Боске! На момент се посомневав во него, ама сега отпосле ја разбрав неговата тактика. Лисец стар.
    Како кој Пирло? Нели виде дека пеналот беше во стил на оној Пирло што го даде против Англија?

Ти сама си контрадикторна, мислам дека си ја утнала темата. :hai:

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Ќе биде во финале !
    На твитер фрчат слики од во соблекувалната,тие наместо да се слакаат се сликаат и поставуват слики :lol: па еве неколку од мене!
    Душички :inlove:

И еве ја изјавата на Дел Боске после мечот:
    Del Bosque (coach ESP): "All players who took a penalty asked themselves to take one. Cesc has asked to take the last one."
    Значи сами побарале да шутираат, не ја правел тој листата, авал да им е :rock:

На Smilly, zarah и Rozich им се допаѓа ова.
  13. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Искрено не знам за кого бев, може нијанса повеќе за Шпанија, ама на крај ептен, ептен, ми падна жал за Роналдо. Кај он направи се за цел тим, уште ни пеналче не шутираше. Ич не го сакам, ама се сожалив така.
    Ај Ирина ќе го утеши. :rofl:

СЕ ЧЕКА УТРЕ!!!!

14. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Одлични беа двете екипи, и Португалија добро се држеше, не очекував :tmi: луѓето за шутирање пенал не сум сигурна дека беа сите тие предодредените за тоа, со оглед на фактот што чучната на колена го гледав пеналот на Рамос, ама добро е, се извади... првите пенали хаос, ама затоа па... за малце нерешено ќе беше, пречката кај Португалците и статива-голот на Фабрегас, нешто маестрално беше тоа...уште помаестрална глетката кога се гушкаа со Касиљас :inlove: абе срцки се, од Реал само Касиљас го ценам и сакам, а и супер си одговара со сите играчи дали било тоа Реал-Барса...Пике одличен, ама му се заинати на Роналдо, а исто и другите во одбрана гррр ЈАКИ! :devil: ѕверки. И немој некој да кажал дека незаслужено стигнале до овде, ма дајте... стварно шансите беа блиски, ама 51-49 би рекла јас што е и одлично за тим како Португалија :^) тие и многу постигнаа, ја мислев ќе го јадат ептен.

Туку, мене друго ме мачи... што ќе праиме утре коа ќе ги отфрли Германија Италијаниве, м? Ги сакам двете екипи, ама многу повеќе Германците и навивам за нив, така што кога веќе морам да бирам меѓу Германија-Италија, а во финале Германија-Шпанија само ќе речам нема да е лесно, ама Германија е над сите. А се надевам Италија ќе се избори за 3тото место... :)

15. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    @Marbella Фабрегас и збореше на топката, Рамос се изнагушка со сите од тимот, Роналдо ќе заплачеше.. пак. И кажи како после да не ги сакаш, м? :wasntme:

16. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Pique: "It was the first time I took a penalty in my professional career. I felt confident."
    Браво душиче :clap: , незнаев дека досега немал шутирано пенал!

И еве нешто за сите кои им се допадна гушкањето на Фабрегас и Касиљас :l: :l:
    (ќе си го ставам долу во потпис! :inlove: )

На LilBaby, Smilly, Rozich и 2 други им се допаѓа ова.
  17. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    На целата досадна игра што ја покажаа па и среќа ли имаа бре :x
    Шутира Бруно Алвеш пенал, пречка и се одбива топката надвор. Шутира Фабрегас, пречка и се одбива во гол :x

И незнам дали приметивте колку публиката ги исвиркуваше шпанците :)

На Annath и Hipster им се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Дури и мене како нај анти Кикица ми стана жал ама стварно.
    Искрено криво ми, зашто не беа ништо, ама ништо послаби од Шпанија.
    Тоа го нарекувате игра на шампион?
    Потапа фудбал не сум гледала до сега.
    КАТАСТРОФА!
    И фудбалот не е тоа што беше со вакви серковци како Шпанциве.
    Да им се мочам и на 2 титулите и на се, ама од ваква игра ми се повраќа.
    Ја вртат топката како прдеш у гаќи, да ми простите на израз. Една или две удари на гол имаа, и само тие 2 пати влегоа у шеснаесетник.
    Сo кој и да играат у финале, се надевам дека ќе ги избиричат више, зашто секој кој малку гледал фудбал ќе свати дека овие се најголеми позери на свет.
    Па уште го споредуваа ударот на Рамос со на Прило. Тој ни за милион години нема да биде Пирло.
    Жал ми се Кикица за прв пат у живот, али рака му давам, најборбен беше и заслужува човекот некад да се порадува на титула.
    И кога викам јас имаат среќа у гз Шпанциве вие ми се смеете, епа незнам баш дали не сум во право
    П.С Нajпристрасни сте и сите коментари од навивачите на Шпанија нема ни трошка искреност, само преувеличување и величење од типот ваква таква игра битно оп титула.
    Подбро да не сум ников навивач него таков, лутете се колку сакате ама тоа е вистината.

На Annath, BoaVista и Sparks им се допаѓа ова.
  19. eminil

eminil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    130
    ххаххахахахах да да до вчера никој не веруваше во Рамос затоа што си го извисил тимот... :puke:
    А сега сите како Дел Боске имал м**** да го стави Рамос или не знам што да шутира. И сега леле како ја погоди топката Рамос - леле !!!!! Бравос за него! Ајдее бре! |-)
    Вчера вечерта да не го гледал голот на Пирло за Англија и да не го вежбал у соба ??? :fubar: :fubar: :fubar:
    Или можи некој таму му кажа како шутнал Пирло па и он исто да шутни ??? :fubar: :fubar:

НЕ ГИ ПРЕОВЕЛИЧУВАЈТЕ РАБОТИТЕ ! ;)

20. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    :D Kолку е забегана Сара Карбонеро, после натпреварот ги прашувала за изјава на фудбалерите и:
    Сара: Ињеста дали сакаше и ти денеска да бидеш еден од тие што шутираа пенали?
    Ињеста: Па, јас го шутирав вториот, фала Сара.

:rofl: хахах се сцапаф, многу информирана репортерка, заљубена е ја сваќам :lol: :D

На SmilerGirl, LilBaby, Smilly и 3 други им се допаѓа ова.