1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Европско првенство во Фудбал

Дискусија во 'Спорт' започната од Snow-Queen, 23 мај 2012.

?

Кој е вашиот фаворит на ЕП 2012?

Анкетата е затворена на 6 јули 2012.
  1. Шпанија

76 глас(а)
    40,0%
  2. Италија

46 глас(а)
    24,2%
  3. Португалија

12 глас(а)
    6,3%
  4. Германија

40 глас(а)
    21,1%
  5. Англија

11 глас(а)
    5,8%
  6. Франција

2 глас(а)
    1,1%
  7. Друго

3 глас(а)
    1,6%
  1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.757
    Допаѓања:
    24.973
    Разбираме сите тоа, дека е глупаво да менуваш фаворити, ама не знам дали јас не приметувам, или што е работава, ама такво нешто не сретнав на темава.

Тоа ми е чудно, што сите се оправаме за истава работа, а тоа не видов овде да постои.

2. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Менди работата на темава е да се докажеме кој е поголем навивач; и штом навивате за тим што не го сакам, тогаш врска си немате од животот и сте многу нереални, а сите други сме објективни. :wasntme:

На Marbella и Rozich им се допаѓа ова.
  3. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас и денес сум ваква кога ќе ми текне едноставно не можам да сфатам што се случи :^)
    Не дека очекував сигурна победа, знаев дека ќе биде ептен тешко, традиционално на германците не им одговара италијанската игра, но не очекував олку да испогрешат и тоа на сам почеток :^)
    Но тие се „моја репрезентација“ и едноставно не можам да навивам за никоја друга.
    И мислам дека покрај другото им фали и малку среќа побогу, ич среќа да се немало :@
    Плус уште мислам и дека е време за нов селектор, Лев едноставно како да нема визија како после четврт-финале, како до самиот крај.

4. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Jас мислам дека Шпанциве ќе го затвораат Пирло нон стоп. Мора Италијанциве да менат тактика, некоја ротација, зошто ако се Шпанците итри можат одма да ги сечат нападите на Италијанците. Мислам дека подобро ќе е Касано да стартува подоцна, се уморува брзо, едвај трча на крај па тие негови асистенции кои се одлични би ги чувала јас да сум за второ полувреме. И би ги играла двајцата Ди Натале и Балотели, само да не се себични и да напаѓаат заедно.

Колку само ми е криво оти не е Неста во одбраната не сте свесни. Јес да одбраната е одлична, ама со Неста би била уште подобра. Ми фалат и Дел Пиеро (Иако е Јувенташ многу си го сакам тоа човече), Малдини, Инзаги, Гатузо премногу... Се надевам дека се горди сега.

И ај не го дрвете кој е по мадафака навивач ви се молам. Кој сака за тој нека си навива, не ја трупајте темата со оф топици.

На Hipster и JuLleE им се допаѓа ова.
  5. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Многу е добро ова кажано :clap:. Ценам вакви фанови кои навиваат за клубот и го сакаат и кога губи, и кога не е меѓу првите. Тоа се вика право бодрење а не да бирам тим според тоа кој победил или кој има најмногу титули последните години. Има многу такви "навивачи". Впрочем не знам дали и да ги наречам навивачи затоа што тоа не се.

И јас уште од мала си го издвојив Реал како омилен клуб и до ден денес е така. Победувале, губеле јас сум секогаш за нив. И затоа ме нервира кога откако Барса ќе ги тепа цел фб ми е полн со коментари ода навивачи на Барса а многу од нив не знаат што е фудбал.

Се извинувам за оф-топик.

На Marbella и blaa им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.274
    Многумина фалат Спаркс, ама не може едни те исти да играат... и сметај дека повеќето што ги наброја се веќе постари, иако сè уште активни играчи. Особено Дел Пјеро мене како ми фали... мислам дека заради него го засакав фудбалот... кога почна да игра за Јувентус, ги засакав и него и тимот... и тој ми е репер за лојалност - ретко кој фудбалер игра толку долго за еден клуб, а сигурна сум дека и понатаму го чека место.
    Зборот ми беше дека е потребна смена на генерации, потребни се помлади играчи, кои до некаде може да бидат поиздржливи. Се надевам дека Италија ќе успее да ја раздрма Шпанија и ќе освои титула. Ако не, здрави живи да се што ни донесоа малку радост :)

m2m2m2, мислам дека не е до тренерот, макар што направи грешки со ротацијата на одредени фудбалери. Ама не е секогаш тренерот крив ;)

На Sparks, Hipster и JuLleE им се допаѓа ова.
  7. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Annath, не го кривам него за поразот но како што реков како да му фали визија за повеќе од полуфинале, мора нешто да се смени, со овие играчи секој тренер може да ситигне до полуфинале, ама маката е како понатаму, а тоа некако не му успева. И можеби баш таа ротација беше пресудна но тоа е сега, треба од грешките да се учи.

8. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Толку ми падна криво вчера што незнам ни дали ќе го гледам финалето :( Германциве непрепознатливи беа вчера, никогаш не играле толку пасивно. И без разлика на головите не ми се свиѓаше начинот на игра, многу беа троми, топктата пред нос, напред слободно и наместо да шутира он ја враќа назад (мислиш 3:0 водат). Ама ако пак за нив си навивам :rofl: Озил е цар, душа остави на терен детево сите натпревари ги игра од почеток до крај :D

9. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Некои многу серизоно ја сфаќаат темава :tmi: :wasntme:

Што се замарате дали некој менувал репрезенатција или не ? Некој фактор во животот тоа ви е ? Ви менува ли нешто во животот. Се знае кој е за што е мене ми испадна мојата репрезентација од понудениве ќе навивам за Шпанија чисто да ми биде поинтересно и постраствено навивањето да можам да реметам другари и сеа ? !
    Да се работи за клупско натпреварување друг ќе биде муабетот за ова не сум многу заинтересирана . Кој за кого сака нека навива и нека подржува и 3 репрезентациии истовремено нејзина или негова работа е !
    Ајт доста мрчење :!:

На крајот денеска и партии менувате па репрезентации :wasntme: . Може има некои такви и на темава , до вчера ВМРО денес СДСМ не знам што толку е чудно .

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Дедо Перо е легенда, и без разлика дали наивам за Јуветус или во мојов случај никако, срамота е да не се признае дека е столбот на италијанскиот гудбал.
    Заедно со Малдини, нашето росоњерче.
    И мене ми фали Неста, колку многу го сакав, мислам дека е најсрце човек, со мерак да го гледаш и да му се восхитуваш на се, и на игра и на милост, најмило човече ми е.
    И Тоти, јас имам ужасна почит кон него, мислам дека Рома е беше препознатлива по човеков.
    Дечки тоа е, тоа беше таа златна генерација, ама остареа, и треба да остават место за помладите, машала има доста квалитетни поединци. Имаат џокер, Марио. Секогаш сум била фан на играчи од среден ред како Кака, ама почнаа некако да ми се свијаат и класични напаѓачи.
    Само се надевам дека нема да се заплеткаат во мрежата на доооолгите и континуирани пасеве и да не се хипнотизираат од досата, тука е клучот. Касано искрено јас се чудам што игра, после операцијата на срцето, не мислев дека воопшто ќе се врати.
    Еве сега и на вести дадоа дека Италија и од дома биле испратени без еуфорија, со скандали и трач муабети а не со бодрење на играта.
    Ама алал да им е, ги надминаа очекувањата на сите.
    На Шпанциве малку им се затресоа малку гаќите а :D

На Annath, JuLleE и Sparks им се допаѓа ова.
  11. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
  12. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Знаете дека сум ватрен навивач на фуријата, нали?
    А знаете дека кога Италија се пласира во полуфинале на сите италијанки ви ги лајкнав постовите,нали?

Не ја гледав утакмицата од оправдани причини..сеуште бев во кола и километри одалечена од дома,па му се заблагодарувам на радиото,и чичкото коментатор,па можев само да пратам резултат...
    Сум задремала и ги преспив првите 40мин,ама додека се мачев со соништата,у позадина слушав како татко ми вришти ко луд од радост зад воланот,а радиото беше пуштено на цел глас...Сосем неразбирливо ми се слуша гол на Балотели?!
    Се будам,и го глеам тато..-Абе колку е резултатот?
    -2-0 за Италија.. :o
    Абе од радост(а башка и сонлива шо бев) си ја удрив главата од плафонот на колата.. |(

Доичлан,Доичланд...а,А ?...Секоја година цели на трофејчето,а оваа година нема да се ни втори,хихиихихи радости ^_^
    Знаете дека органски не можам да ги смислам Швабите,нAли?!

Не можам да ве прочитам,многу сте изнапишале...ама као Спаркс,и јас ве сакам сите Италијанки ^_^ ...барем до Недела.
    Ма,задоволство е да го гледаш ова бре... :)
    Ако некоја репрезентација сакам да освои првенство по Шпанија,тоа е Италија :)
    Аха,ви благодарам јас Италијани,што ја нокаутиравте Германија,срцки сте.. :*

На Annath, JuLleE, Sparks и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    На Marbella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Kaква кифла, каков гел, си рекол можда сепак ќе ме викнат да го шутирам пеналот :rofl:

шала на страна, му се јадело на чоекот :lol:

15. minimax

minimax Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    22
    Репрезентативецот на Португалија Нани решил да ја каже вистината
    Кристијано, немој да лажеш. Не е вистина дека ти беше сеедно кој пенал ќе го изведуваш, туку ти го побара петтиот, мислејќи дека ќе бидеш последен, за да ја собереш сета слава на овој свет. Но, тоа ти се удри од глава. Јас реков дека прифаќам да изведувам пенал според редоследот на селекторот, затоа што ионака мислам дека пеналите се чиста среќа. Мислам дека не заслуживме да бидеме елиминирани на тој начин од Шпанија“, изјави Нани

16. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Хохохо, демек ние навта пиеме и Нани требаше да ни кажит шо е работава, сите знаевме дека сака да ја собере славата, го кажавме тоа милион пати во предходните постови!

На BoaVista и LilBaby им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.334
    Допаѓања:
    249.315
    Зошто да не се замараме овде на темава, и тоа за фудбал.
    Ај не за политика или серии, ами и за фудбал ли.
    Јас овде си се чуствувам убаво, се релаксирам и може да коментирам со часови за фудбалот бидејќи го сакам тој спорт.
    Имам и омилен клуб и омилена репрезентација и ги сакам и двете.
    Навивам со страст и уживам во тоа.
    И убаво ми доаѓа пецкањето, впрочем тоа ја прави темата интересна, каде сите се караат, ама никој не се лути :) .
    Иако навиваме за различни екипи, овде постои љубов кон фудбалот :inlove: .

На Smilly, Hipster, Sparks и 4 други им се допаѓа ова.
  18. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Колку ми е само мило што испаднаа германциве,толкави фаворити беа и на крај испаднаа.
    Имам чувство дека повторно Шпанија ќе победи,со продолжетоци како на светско и со еден гол.Пак за конец ќе се извлече како на светско со Холандија и ќе стане прва репрезентација што успеала да задржи европска титула.

19. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    А да ве прашам што разлика ќе направеше ако Роналдо шутираше прв, втор или трет? :^) Па и во Реал шутираше прв па промаши. И Бруно Алвеш ќе промашеше и да беше пред или после Роналдо. Секогаш се фаќате за некои небитни и банални работи.

А секоја чест на Нани за изјавата :handshake:, многу убаво од негова страна. Кога нема кој да обвиниш за неуспехот на твојата репрезентација обвини го Роналдо. А што е најиронично сите од него чекат. Не разбирам зошто е Роналдо постојано тема на некакво хејтање. Признавам, мене и мене ме нервира нешто кај него а тоа е што често претерува со лежење на терен дури кога и немало толку силен фаул. Ама тоа ваше хејтања Роналдо ова, Роналдо она. Стварно не ве разбирам. На моменти помислувам дека сте опседнати со Роналдо.

И да не ја претвараме пак темата Роналдо вс навијачите на Барса молам, нема потреба од такви коментари.

20. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Да бе сега милиони приказни ќе излезат.
    Бенто, тренерот на Португалија изјавил дека тој побарал од Роналдо да го изведува последниот пенал зошто мислел дека последниот изведувач носи најголема одговорност.

Али пошто мора да се пише нешто негативно за Кики, сега ќе се прават приказни до бесвест :D
    http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/18621323
    Euro 2012: Portugal's Paulo Bento says team had penalty plan

Portugal coach Paulo Bento said his side had planned their penalty shoot-out strategy - and Cristiano Ronaldo was down to take the fifth spot-kick.
    ,,
    There was some confusion with Bruno Alves and with Nani, then Bruno took the penalty... and it was decisive

"We had this plan," the 43-year-old coach admitted after the semi-final.
    "If it would have been 4-4 and he would have taken the last penalty, we would be talking in a different way."
    Real Madrid star Ronaldo, 27, endured a frustrating evening, seeing a number of free-kicks sail harmlessly away from Spanish keeper Iker Casillas's goal.
    He then watched in dismay as first Joao Moutinho's penalty was saved, then Bruno Alves hit the bar with his effort. Spain substitute Cesc Fabregas slotted home the winner to send Bento's men home and Spain into the final.
    "It's always painful losing on penalties but penalties are always a lottery and the one who has the best luck wins," Ronaldo told the Portuguese newspaper O Jogo.
    "It was a good Euro. We played the four best teams. We're going out a bit frustrated because we could have gone to the final but we were unlucky.
    "I gave my best as I always have done and that's why I'm happy with my own contribution.
    "We must be proud because we played well but we didn't have the luck we needed."
    Alves's penalty miss was all the more acute as the defender had appeared set to take the preceding spot-kick before midfielder Nani rushed to intercept his team-mate.
    Manchester United winger Nani scored his attempt but, following Alves's miss, Bento was left to regret the mix-up.
    "There was some confusion with Bruno Alves and with Nani, then Bruno took the penalty... and it was decisive," the coach said.
    "Penalties could have been an advantage for us."
    The former Portugal international was left reflecting on a tournament that he regarded as a success, despite Wednesday's semi-final elimination.
    "In my opinion we have played a very good tournament," he said.
    "If you don't have this little bit of luck then you miss it. We didn't have much luck in this game."

http://www.teamtalk.com/columns/7847850 ... nalty-pain
    Bento's reasoning presumably was that the fifth penalty was most likely to be the most crucial and that Ronaldo was best equipped to handle the pressure.

Ама нели битно е само да се плука ... |( |( |(

http://www.marca.com/2012/06/29/futbol/ ... 82122.html
    Cristiano Ronaldo, recibido como un héroe en Lisboa
    Дочекан како херој во Лисабон. Добро првенство за него, направија и повеќе од очекуваното, малку фалеше за финале.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.