Cпоред Bикипедиа, пишува дека за 3то место натпревар односно официјално да се знае кој е 3, а кој 4 на турнирот, не постои од 1980та па наваму. Legend 1st – Champions 2nd – Runners-up 3rd – Third place (not determined after 1980) 4th – Fourth place (not determined after 1980) SF – Semi-finals (since 1984) QF – Quarter-finals GS – Group stage Tака да, сами нека си се договорат.
Ајмо Италија! Со иста игра како во полуфиналето и златото е ваше. Само напред и згазете ги и Шпанците и нивната досадна игра.
На Светско само се игра за трето место, на Европскиве не. Иначе, порано гледав премногу фудбал, сега не, скоро ич, само 2-3 утакмици изгледав. Али стварно не сфаќам зошто се препукувате кој ќе победи, ко вие да ќе имате некое фајде од тоа. Јас навивам за Шпанија. Пред неколку години ја стокмија репрезентацијава, мислам дека Шпанците немале никогаш нешто појако. Али гледам дека и тие малце ослабнале, не се тоа што беа. Торес не го става тренерот, не е во форма, Виља е повреден, нападот е лош дефинитиво, оти мене Виља ми е поарен и од Торес. Гледам дека Фабрегас го става почесто, до лани ич не му даваше шанса, а секогаш бил супер. Алонсо, Иниста, Чави - цареви. Коментарот дека Буфон е поарен од Касиљас, искрено не се слагам. Можеби го нема дотолку искуството на Буфон, али мене ми е најдобар голман моментално. Башка од 20 години мислам дека брани за Шпанија. Али, како што реков, сменети се и тие, очигледно нешто чкрипи, али ќе видиме после што ќе биде. Италијанциве, до пред некоја година беа катастрофа, сега нешто блеснале. Не познавам многу фаци од репрезентацијата, не коментирам ништо за нив. Пирло го респектирам. Се надевам на многу интересно финале, белким ќе биде такво.
Ајдее уште малкууу - се одбројуваат минутитее... Само нека има добар и коректен фудбал... ИТАЛИЈА Сеќавам дека вечер ќе се славииииии
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA НЕЕЕЕЕЕЕЕ МОЖАМММММММММММММММ КАКОВВВВВВВ ГОЛЛЛЛЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VAAAAAAAAAAAAMOSSSSSSSSSSSSSSS
Баба им е од Шпанија. Не поништуваат судиите гол ако е на среќа. А и не беше баш среќа, висеше голот на Италијанциве. Ај гледајте малце фудбал, а не бидете толку пристрасни.
Тоа што прашав за судиите чисто информативно сакам да знам а не дека е поврзано со голот Топката го погоди во глава буквално и така даде гол. Секој може да коментира нели нема зашто друг да коментира дали некој е пристрасен или не.. Си навивам за Италија
Hе бил од Шпанија, ами од соседната Португалија и се вика Pedro Proença. Eте шанса ако изгубат, да плукате по судијата оти на база на меѓу-соседски односи судел. Eве досега не видов такво нешто, може вие ќе видите во текот на натпреварот. A и сега судијата да не ви е крив? Aјдееееееееее, браниме титула !!!!!!!!! Bидимо се!
ЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ газимеееееееееее !!!!! 2-0!!!!!!! Па после зборете за Шпанија пак И овој беше на среќа,да
Мислев оти Дел Боске се заебал со тоа што нема ни еден класичен напаѓач, али грешка сум била. Си има човекот добра тактика. Мило ми е што Шпанциве играат како што памтам од претходниве првенства!!!
За судијата „ќе плукам“ само во случај ако неправилно суди. Вториот гол на Шпанија беше добар. Поштедете ме од глупави коментари, не ви спорам да навивате за Шпанија, само сум јас на спротивната страна.