1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Европско првенство во Фудбал

Дискусија во 'Спорт' започната од Snow-Queen, 23 мај 2012.

?

Кој е вашиот фаворит на ЕП 2012?

Анкетата е затворена на 6 јули 2012.
  1. Шпанија

76 глас(а)
    40,0%
  2. Италија

46 глас(а)
    24,2%
  3. Португалија

12 глас(а)
    6,3%
  4. Германија

40 глас(а)
    21,1%
  5. Англија

11 глас(а)
    5,8%
  6. Франција

2 глас(а)
    1,1%
  7. Друго

3 глас(а)
    1,6%
  1. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    На Гугл пиши Balotelli funny pictures :D Милиони има.

На Marbella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    JuLleE, за натпреварот напишав големо мислење, објективно. Пцовки и клетви нема, има само поговорка: се се враќа ;)

И јас добро знам за кого навивам, кого поддржувам, кого не сакам ич, не е на тебе да кажуваш.

3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Шпанциве како да се чуваа за финалето. :) Перфектна игра покажаа вечерва, тука нема што да се критикува. Првите два гола беа мајсторски, вистински ремек дела. Вторите два дојдоа од демотивираноста на Италијанците и играчот помалку. :|
    Иако не навивав за никој посебно, помило ќе ми беше да победеше Италија ама тоа е што е, се изгубија тотално вечерва, непрепознатливи беа. Многу уморно изгледаа, и како да им фалеше стратегија. :( Па каков и да беше резултатот, тоа што го направи Балотели беше тотално нефер и неспортски, инаку како играч го почитувам, талентиран е нема збор.
    Честитки уште еднаш, вистински заслужена победа. :)

4. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Готоово патос, неможам појќе :rofl:

На m2m2m2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Како тргнала работава целиот подфорум за спорт(посебно за фудбал) ќе ни стане бетер и од фејбук, за жал. Она што некогаш овде беше дискусија со арагумент, полека станува безаргументирано контрање.
    Многу форумџики сметаат дека ако ставаат капак на секој пост, победиле некого или замолчале некого. А не гледаат дека оние форумџики кои навистина имаат што да кажат сами се повлекуваат од дискусија, зошто не секој може да се објаснува по стопати за една иста работа. А уште помалку пак кога ќе знаеш дека џабе објаснуваш.

Ама не, не е битна објективната и издржана дискусија, ниту е битно моето или твоето мислење. Битно е што Германија барем и даде еден гол на Италија, а Италија нека пукне ама ни еден не успеа да и даде на Шпанија |( Ѕрц, ај да ве видам сега, гризнете си од г***то од мака |( |( |(
    Ммммммм ....Фејсбук или Гламстик прашање е сега ?!? :D

И да, честита победа на неколкуте искрени навивачки на Шпанија на форумот.
    Јас сеуште си стојам на моето дека Шпанија го играше најдосадниот фудбал на првенството, победата во финалето е сосема заслужена, впрочем тоа беше и единствената добра партија на Шпанија на првенството.

Честитки и до навивачите на Италија. Италијаните и нивните навивачи треба да бидат горди, затоа молам главите горе. Во првенствово влегоа како тотални аутсајдери, никој, па дури ни италијанската јавност не веруваше дека ќе стигнат далеку, ама ги демантираа сите со нивната игра и придобија многу неутрални фанови на нивна страна.
    Пирло легенда :bow: заслужи трофеј човекот !

На Blanca, JuLleE, LilBaby и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Европа не го менува владетелот,пехарот повторно во рацете на ШПАНЦИТЕ!
    Шпанија стана првата селекција која ја одбрани титула :)
    Ах,што да ви кажам..прекрасна вечер..
    Шпанија,играше прекрасен фудбал се извади за неколкуте лоши партии,како она со Хрватите,и им ги затна устите на критичарите.
    Искрено,не очекував да земе титула со толкава предност,овај не мислев ни дека ќе биде толку лесно...судејќи по традицијата Шпанија нема издвоено победа над Италија,(во големите натпреварувања) не ја важиме онаа на пенали.
    Боске не стави 3 напаѓачи,ама затоа средниот ред на Шпанија беше,оф леле мајко! :)
    Сепак,Италија секогаш сум ја почитувала како репрезентација,и за мене секогаш е фаворит после Шпанија.
    И на Европско и на Светско.
    Брилијантна партија на Фуријата во финалето,за која Азурите немаа вистински одговор.
    Се разиграа Шпанциве,оди па сопри ги...па малце и ми падна жал за Италијаните :wasntme:
    Буфон и Касиљас,според мене се најдобрите голмани на светот,и не можам да судам кој е подобар.
    За Прило,ептен жал ми падна..како што кажа Боа човекот заслужува Златна топка.
    А, голот на Ел Нињо..пих мераци ^_^
    Сума сумарум,за целово Европско се примети дека во редовите на Шпанија фали напаѓач како Виља,не беше шпанија добра како во 2010,ама ете успеваше да победува!Заслужено си го подигна тоа трофејчето,Браво!

Аман бе,па од кај излегоа сега толку навивачи на Шпанија? Па и анкетава до вчера 40 гласови за Фуријата,а сега 70+ :o
    Моментот,у кафиќ по првиот гол на Шпанјолска јас и уште 3ца рипаме ко лудаци :wasntme: ..кога падна 4 гол,абе сите почнаа да рипат од радост,не можев уткмица да пратам на раат!И тоа претежно девојки :^)
    Некако,многу доцна допреа до нив емоциите.

Ако некоја репрезентација заслужи трофеј после Шпанија,тоа е Италија,браво. Ајде за две години на Светско пак сакам вакво финале,и нека победи најдобриот,Шпанија.
    :)
    http://www.youtube.com/watch?v=lV2HG2OrEwU
    Campeones oeeeee!!! Campeonessss oeeee! :party:
    Vamos Espana, La Furija Roja :l:
    Честитки до навивачите на Шпанија!

На LilBaby, Rozich, Kiki13 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Ќе го запоќнам постот со поздрав до сезонските навивачи!

Абедуши продадени, до вчера бевте за ХОЛАНДИЈА, ама бидејќи не успеаа да се извлечат од групите , на Шпанија се префрливте... и така до сто и една и назад, секоја сезона за различно навивате... ахх....
    А

јас еве, гордо велам дека НАВИВАМ ЗА ИТАЛИЈА! И после 4:0, и после фијаското на последното светско, и кога беа светски шампиони, и ќе навивам и понатаму!! Затоа што се навива со срце, а моето срце не работи сезонски!

Инаку јас сум задоволна и од ова второ место, шпанците играа одлично и заслужија победа. А Италија се издигна од дното, и им покажа на сите дека е репрезентација со која никогаш, ама баш никогаш не се знаеЧ)

Forza Azuriiiii!!!

На SimplyElegant му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.757
    Допаѓања:
    24.964
    Ц,ц,ц,ц и што испадна на крај?
    Дека тие кои навиваат за Италија се вистински навивачи,во права смисла на зборот, дека ако напишеш содржајно мислење значи дека повеќе се разбираш у фудбал, а останативе врска немаат од ништо, абе ај молим те. Од кај знаете вие за некој колку има познавање од фудбал,ако овде дојде го пише името на репрезентацијата која ја сака,пропратено со милион срциња,од чиста возбуда?
    Некој опцул,фрлил клетва,и одма сите го напаѓате,дека немал појма од животов,не знаел да навива и слично.
    Ај да не се навраќам на некои постови,од кога победи Италија, би виделе дека сите исто се однесувате во одредени моменти и сите имаат по некој испад на темава,дали пцовка,дали клетва,дали провокаторски слики и потценувачко однесување кон другите, ама кога не ви одговара нешто( т.е. кога губи вашиот фаворит )кажувате кој-каков е и делите правда.

И еве за да не бидам оф-топик,уште еднаш да им честитам на оние кои навиваа за Шпанија.
    И да ги прашам другиве, кај им беше натпреварувачкиот дух на "потценетиве" кога буквално им ги препуштија последните два гола на Шпанија? Во фудбал барем не се знае до последна секунда, а они си се откажаа. Шпанија можда играа досадна игра до пред финалево,ама никогаш не се потклекнале,оделе до крај,тоа и всушност им ја донесе победата,едноставно се борбени. Треба да учат другиве од нив.
    Не сакам да звучам дека ги сакам Шпанија,воопшто,за Англија сум од старт, ама нели, затоа што сум се израдувала за Шпанија,врска неам од навивање.

Охх... :yawn:

На Marbella, LilBaby, Plavusa.17 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.469
    Допаѓања:
    201.247
    Вистински навивач не го менува тимот, и кога има натпревар на кој не игра неговиот тим, не навива за никого. Да играа Шпанија и Германија во финале, јас немаше да навивам за Шпанија и покрај тоа што не ја сакам Германија. А овде многумина тоа го прават - кога нивниот тим не игра или испаднал, навиваат за некој друг и ако победи се враќаат да ликуваат и да се ситат, а ако изгуби, никаде ги нема - дали е тоа ВИСТИНСКИ навивач?

На JuLleE, Marbella, Idonea и 3 други им се допаѓа ова.
  10. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Од секогаш сум си за Шпанија и многу ми е мило што го одбранија трофејот и победија 3 големи натпревари по ред :rock: Посебно затоа што сите почнаа да викаат дека нема пак да победеле, досадно играле, вака играле, така играле. Какви беа играчите кога победија :inlove:

11. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Од почеток до крај си бев за Шпанија, секоја чест, ги обожавам ! :l:

12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Не чинеше што Балотели беше премногу самоуверен, никогаш не е добро тоа. И не ми се свиѓаше ама ИЧ како се испонаша после натпреварот, одма избега и истрча, тоа прво не е воопшто спортски, а после па да спомнеме дека не е културно и слично. :^) Шахнур бе, Шахнур! :fubar: Млад бил типов, мене ми изгледа како да е блиску до 40тата година, може и до тоа му е, ќе расте допрва. :D

Не знам како се вика, ама еден сирот, со долгнавесто носе, се изнаплака, срцка. :D

А колку ме фати смеа, менуваат Шпанциве играч во 87 минута, во 88 типов постигнува гол. ЉОЉ! :rofl:

Сметам дека ќе беше многу поинтересно да играа Германија и Шпанија во финале, и ќе бев Дојчланд убер алес, ама океј. Мило ми е што не победија Италијанците, ептен ми се антипатични. :!:

Како и да е, ја фудбал гледам само на европски и светски првенства, така да, не ве прочитав што, како, зошто... Само си искоментирав. :rofl:

13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Уште ова, а да не претерувате сите со преценување на италијанската репрезентација?? :^) Искрено, се едни од најдобрите но не и најдобри. Не битно колку титули имаат добиено. Шпанија си ја одбрани титулата. Покажа игра, Италија не. Многу подобра игра имаа Португалија, Германија ... Грција(на страна што не ги можам) и уште некоја од оние репрезенатции кои ги сметаат аутсајдери. Молим ве, една Англија, Франција добар период беа на врвот но ги преценија ... Каде се сега?? :^) Е па дечки доаѓаат нови времиња и неки нови клинци. Сепак составот на Шпанија е од играчи од најдобрите европски тимови, Реал и Барса. Затоа немојте со толку критики. Заслужија!
    Италија на ова првенство не била поддржана ни од својата публика без доверба гледале на нивните пласмани, не очекувале многу да направи ова кажува многу.

Ех Дузи и јас очекував вакво финале ... Ама ... :doh:

На Doozy и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    23.207
    :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

На Marbella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    И што ако некој ставил срциња до Шпанија ? Голема работа,тоа се моменти на радости,еуфорија кога и да сакаш да пишеш нешто повеќе едноставно не можеш.Истото ќе беше и ако Италија победеше,дури и повеќе,стотици слики ќе беа поставени,срца,постови кои зафаќаат цела страна,ќе се ситевте затоа што Шпанија изгубила.
    Ама добро,како и да е Шпанија ги згази Италијаните,па сега нема место за такви постови :)

Каква одлична игра на Шпанците вчера :x ,немам зборови..Италија едвај мрдаше од нивната половина,а навивачите Италијански свиркаа заради тоа што еднаш Шпанците подолго ја имаа топката :rofl: Само си помислив,дали овие го гледаат натпреварот?
    Вчера Шпанците не можеа да бидат сопрени,онаква игра одамна немам видено,сите играчи си го направија своето.

Јас само сакав вчера да бидам тука
    Или па денес во Мадрид,кога ќе ги пречекуваат :doh: Ама,добро ќе се задоволам и со гледањето на ЈуТуб :)
    :l:

http://www.youtube.com/watch?v=KFfCKy0nKr0

Еве ги головите ако пак сакате да ги видите :wasntme:
    http://www.youtube.com/watch?v=u2005fVYm8U

На Marbella и LilBaby им се допаѓа ова.
  16. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    262
    Campeones oeeeee!!! :party: :party: :party:

17. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас уште еднаш да честитам на шпанските навивачки, дефинитивно бев изненадена вчера, презаслужена победа, не беа ова истата досадна репрезентација, потоп направија :lol: Само ќе ми беше мерак многу ако го ставеше Рамос голот кога удри со петица :lol: јако ќе беше :D
    И да не се расправаме сега кој давал клетви, кој што рекол, памтам многу провокации имаше ко изгуби Германија, се изгубиле, еве ви ги на сега германците, критики до бескрај затоа што потфрлиле на 1 утакмица со јак противник(а никој не гледа како играа претходно), мислам хелоу... ама убаво рече плавуша, се се враќа....и тоа дупло, за тоа ја поддржувам.
    За тоа признавам, бев малку субјективна и мило ми беше што ги наполнија :lol:
    И ајде германчиња стегнете се за Светското да правиме бум :inlove:
    Се одјавувам со сексиов :inlove:

Прикачени фајлови:

• TwGPS.jpg
      TwGPS.jpg
      Големина на фајлот:
      191,6 KB
      Прегледи:
      133
    На LittleDevil и Marbella им се допаѓа ова.
  18. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Да, стварно беа преценети Италијанците. Мислам дека не ни заслужија во финале. Пример да беше Германија на нивно место сигурно ќе постигнеа гол. Вака не беше кој знае колку интересно. Да дадеа гол Италијаните ќе беше далеку поинтересно, вака после вториот гол знаев дека нема шанси пресврт да направат. Не одиграа добро, лоши беа, или па Шпанците беа многу јаки, не знам. Важно Црвената Фурија ја заслужи оваа титула. Играа стварно брзо и енергично, Икер уште еднаш се покажа дека е најдобар голман во светот. Нека им е честита титулата и нека им се множат.
    А, овој црнецот многу ми е антипатичен, дури изјави дека ќе му ја наполнил мрежата на Касиљас. Жал ми стана за него, се гледаше колку се нервираше, многу беше уфилман дека е најјак или што, ама ете му Шпанците ја наполнија мрежата на Буфон.

На Marbella, moonlight-girl.55, LilBaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. minimax

minimax Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    22
    Денес е прогласен и најдобриот состав на првенството, составен од 23 фудбалери.

Голмани: Буфон, Касиљас, Нојер

Одбрана: Пике, Коентрао, Лам, Рамос, Пепе, Алба

Среден ред: Де Роси, Џерард, Чави, Иниеста, Кедира, Бускетс, Озил, Пирло, Чаби Алонсо, Давид Силва, Фабрегас

Напад: Роналдо, Балотели, Ибрахимовиќ

На Marbella, LilBaby и Rozich им се допаѓа ова.
  20. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Осум Мадридисти меѓу најдобрите 23 играчи. :rock:

На BlackSwan5, LilBaby и BoaVista им се допаѓа ова.