Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Европско првенство во Фудбал

Дискусија во 'Спорт' започната од Snow-Queen, 23 мај 2012.

?

Кој е вашиот фаворит на ЕП 2012?

Анкетата е затворена на 6 јули 2012.
  1. Шпанија

76 глас(а)
    40,0%
  2. Италија

46 глас(а)
    24,2%
  3. Португалија

12 глас(а)
    6,3%
  4. Германија

40 глас(а)
    21,1%
  5. Англија

11 глас(а)
    5,8%
  6. Франција

2 глас(а)
    1,1%
  7. Друго

3 глас(а)
    1,6%
  1. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Јас викам Украина да оди наместо Англија или Франција :wasntme:. А овој Ибра секаде ми е одвратен, значи не го поднесувам човекот :puke:.

На Breezy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Само не знам од каде прекарот Ибра-кадабра. Кој му го дал се прашувам, и каква магија гледа во неговото играње? |(
    Има изглед налик коза, со брадичето и залишаното му пунџиче. Стварно не знам што има толку посебно у чоеков што го бараат клубови, па и плаќаат невидена плата.
    Нејсе, еве не го бидува ни пари да ми донесе. Ајт гудбај.

Ова првенствово една сигурна нема бре.
    Ете Германија и таа едвај, Хрватска ми беше исто.
    Другиве 1:1 пола утакмици.

Дај боже да се смени во наредниве кола, оти ми е ужасно боринг првенствово.
    Не се ни споредува со Светското, имаше каде-каде поинтересни натпревари.

На cigarce и starbucks им се допаѓа ова.
  3. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    Легендарниот Шева покажа дека и покрај годините и критикете на негово име , не знае да промаши :)
    Од секогаш ми бил омилен , така и ќе остане ! Еден е Андри !

4. BlackSwan5

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Ако Ибра е кадабра јас тогаш не знам што е Роналдо? :^) И јас не разбирам што толку гледаат во човекот, сосема просечен играч. Малку препреценет е а за антипатичноста негова пак и да не зборувам, како коњ ми е целиот. И уште каде ли не играше, само по пари и слава трча.

Туку за првенството, јас верувам дека од наредното коло ќе се подобри. Сега никој не сака да ризикува со ептен отворена игра и затоа играт така досадно. Особено и тоа што се погодија фаворитите да играат едни со други прво и претпазливи се. Верувам дека од утре ќе биде подобро. Особено ќе биде интересно Германија и Холандија задутре. Не и бега едно убаво плескање на Холандија и гитла дома :) . Нема заебанции со Доичланд :rock:.

5. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Ич не ми се уплаќаат утре ама ќе пишам и се предомислив ќе ги ставам само овие
    Атина-Чешка 2
    Данска-Португалија 2
    Италија-Хрватска 2
    Шпанија-Ирска 1

е сега вас ве прашувам да ја пишам ли Полска-Русија 2 м?

6. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ете кучето мое ја погоди барем Украина :lol:

7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Леле ама урла Калински, мене ми е на mute чоеков, многу бре урла, ко да првенството зависи од победава на Украина, лелееее многу е напорен. :|

Туку Шева . . . чоеков не старее, како што е постар - така е посладок. :wasntme:
    Не стварно, отсекогаш бил привлечен.

^ Инаку и Русија би требало да ја победи Полска, некако во таа група Русија може против сите реално да победи, со јужиот ни сосед сигурно, па и Полска не се нешто јаки. ;)
    А Италија - Хрватска не е баш сјајна 2ка. Мислам реално Италијанците имаат стил во играње, не се ќускии до толку што ги праат, таа ти е ризична, играј ја на голови, пр. ГГ

8. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Шевченко, не ми се верува каков фудбал играше денес, годините ништо не му можат :clap: :clap: :clap:
    Во тој натпревар фаворит ми беше украина, сакав да победат :)

а преска, сакав да победи франција, незнам зошто ама се заљубив во Бензема :D
    фан сум на Барса, играчите на Реал ми се антипатични :D ама, има нешто во човеков :lol: , кузнајт шо ми е денес :rofl:
    [​IMG] срцка е :wasntme:

Иначе на Европсково, и воопшто навивам за Шпанија!

9. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Aбе вие зборете колку сакате за Ибра човекот си има многу успеси :)
    Во Милан за 2 сезони 42 гола и 61 асистенција.
    Да ми извините ама потпросечен играч нема да постигне ни приближно.
    И во Ајакс и Интер и Јуве имаше добри сезони.
    Мене не ми антипатичен, мене ми е ептен смешен како појава.
    Како некој негативец од цртан филм :D
    Стилот му е како сумо борач :lol:
    Нема врска на многу им е антипатичен, ве разбирам.
    Ко што јас барам да ме разберат луѓето зашто повраќам кога ќе го видам Роналдо и органски неможам да го поднесам. Игра ок, ама не бе не, не го можам неговиот цинизам самобендисаност и арогантност. Жени што гледате убавина во него не знам какви очи имате, што е погрешно со вас (Извини Боа :lol: )
    Не ги споредувам воопшто, не ми е логична таа споредба на играчи кои се како ден и ноќ, но веќе погоре ги спомна некој па индивидуално да си кажам за нив двајца. Јас се извадив од памет кога прочитав дека Милан го сака Роналдо, не дај боже понуда да му праќаат. Мразам играчи ко него.

Инаку Шева, Шева, Шева. :rock:
    Лекција одржи на младите, секоја му чест.

По овие 3 дена едно заклучив. Натпреварите меѓу фаворитите беа досадни и неинтересни, многу тактика, малку фудбалска игра.
    Натпреварите на аутсајдерите покажаа многу подобра игра, многу подобри натпревари и радости за гледачите. Давајте голови аман за тоа гледаме фудбал :)

:rofl:

На JuLleE и Hipster им се допаѓа ова.
  10. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    :D преска додека ја гледавме утакмицата со таткоми, се шалеше он дека Ибра од носот не ја гледал топката и затоа на два-три пати непрецизно шутирал :D

Едит, овај последниов натпревар меѓу Украјна и Шведска мене ми беше најинтересен од сите
    :!: бар второ полувреме :) .

11. BlackSwan5

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Абе сега точно е дека не можат да се споредуваат ама сепак си стојам на моето мислење дека Ибра ми е онака просечен играч, ништо сензационлно. Секоја чест на успесите и головите ама мене човекот никогаш нема да ми биде нешто извонреден фудбалер. А антипатичноста е друга работа, мене лично некој може да ми е антипатичен а да игра добро. Ама Ибра бре не го можам. Има нешто кај одредени фудбалери што ме вади од такт а не знам како да го објаснам. Самата појава :puke:.

А за Роналдо додуша сум се изнаслушала и изначитала како на многу им е одвратен и грозен и така натаму ама мене не ми е. Стварно ми е убав и симпатичен и се, дури се чудам за ова оти јас обично секогаш одам контра на нешто што префорсирано но кај Роналдо не е тоа случајот. Дури мислам дека не е воопшто така арогантен како што го прават, иако и мене малку ме нервира кога претерува со самобендисаност. Но што е одличен играч одличен е. Мислам не знам колку го пратите Реал ама какви се голови дава, тоа е за поклонување. Но сепак секој си има право на мислење најнакрај. Мене единствено ме нервира кога некој го знае само Роналдо од Реал и Меси од Барса и само овие играчи се спомнуваат а се заборава дека целиот тим игра и дека Роналдо не е Реал и Меси не е Барса.

Туку забегав ептен од темата :tmi:

Се согласувам дека од фаворитите не видовме интересен фудбал. Иако сфаќам зошто е тоа така ама пак не е фер за нас да гледаме само затворена и неинтересна игра. Како и да е, како што кажав верувам дека понатаму ќе биде пеколно. Холандија после пораз се бори за опстанок, Португалија исто во незавидна позиција...ќе има возбудувања.

12. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Мислам дека некој од фаворитите ќе испаднат уште во групната фаза :wasntme:

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Боже златен ако си на небото да се слави името твое, ама такво нешто НЕ!
    Абре и во серија Б да ги враќаат Милан само овој да игра за нив...
    Прв пат слушам ова од тебе Роси, дај боже да си грешка или да е шпекулација.

И да не бидам офф, разочарана сум од Англија, ја сметам во топ 3 европски сили за фудбал, далеку поквалитетна од Франција |(
    Ме итнерериса Гцве утре дали ќе изненадат или ќе ми напраат мерак да ги гледам како губат.
    Полска-Русија мислам е чис ќец почист амин, Што сакам Русиве да им го збибрат на сите па и на Италија, па да се чудат после што ги снашло.

На JuLleE и Smilly им се допаѓа ова.
  14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    По првото коло на ЕП, еве како би изгледал Dream Team

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.505
    Допаѓања:
    201.488
    Очекувано беше дека фаворитите ќе играат „млако“, да не речам досадно, посебно во меѓусебните натпревари. Секогаш е така во првото коло, па оние другите кои имаат амбиции да бидат барем меѓу првите пет, максимално ја искористуваат шансата со послаб противник за што повисок пласман во групата, па ќе можат со фаворитот да играат поопуштено. А од друга страна, фаворитите обично во последните натпревари по групи даваат максимум и тогаш успеваат да обезбедат понатамошен пласман. Според мене, малку е глупаво тоа, ама која сум јас да кажувам :wasntme: - само што мразам кога има досадни натпревари |( Па нели најдобрите се собрани на едно место, тоа по дифолт треба да значи дека ќе има одличен фудбал. Ама не, обратно е.
    Ова е прв шампионат кој не го гледам од А до Ш - ама фала Богу, постои интернет за најинтересните моменти.
    Не ме изненадија резултатите - очекувани ми беа. И не се чудете зошто некои играчи во клупските шампионати и лиги даваат извонредни резултати, во репрезентација јок - е па, јасно е дека во клубот играат со едни играчи, во репрезентација со други, башка што во клубот минуваат подолго време, цели сезони со исти играчи, а репрезентацијата се собира по потреба, затоа и треба да се уигрува минимум еден месец пред да почне континенталниот шампионат.

Инаку, мојот all time омилен играч не е веќе дел од репрезентацијата - не е веќе млад (ни јас не сум :lol: ), иако сè уште активно игра. Ама време е да се отстапи место на помладите, нели светот на младите останува 8)

16. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Нашиот јужен сосед губи као Грчка. :rofl:

2 гола за 6 минути. Море 66 нека примат, ете така, мерак ми е некако. :wasntme:

На Smilly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Ооо Чешка ќе ви се слави името во Македонија !
    Ех колку им се ситам на овие гнидиве

18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    И јас викам ко БлакСвон за Роналдо.Аман те бе луге гледајте ги квалитетите а не карактерот.Има бетер него ко Балотели,Џои Бартон ама сите сте се фатиле за еден ист.

Јас инаку се разочарав од Англија...и од Рој Хоџсон.Кои играчи викнал во составот.Тоа е да те натера да посакаш и да се фрлиш од балкон.Стиви Џи за капетан?Рио Фердинанд е отпишан од составот?и играч ко Велбек иако е од Јунајтед не можам да го поднесам, во составот? :@ :@ :@
    Том Клеверли кој ја водеше играта на Јунајтед не е повикан?Хоџсон е дефинитивно на тревки :| Дефо на клупа?иди фрли се..Јас од Европското до сега сум разочарана.

И ајде Чешко дрви ги педериштава. :devil:

19. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Цццц леле овие грциве, колку среќа имаат... Ништо не играат, цел живот вака на среќа се влечат.
    Чешка имаат игра цело време, дај нека ги напунат аман више!!

20. BlackSwan5

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Абе знам дека политика не се меша во спорт ама бе мило ми е на душичката кога гејовците ги наполнија со два гола за 6 минути :). Ајде бе нека има уште, малку им се овие.

Едит: Тие дадоа гол :o. Ма ајде бре Чеси со пет ги потопите. А и каква грешка на Чех но добро и најдобрите грешат.