Такви требаат во ракомет, ај помини ако си цвикатор Кузмановски крилото играше супер. Браво за момчето.
Ние отсекогаш сме имале проблем со висината. Едноставно како нација сме ниски и ретко се наоѓаат луѓе по 2 метра кај нас. И младиве ако се гледаат сите се некаде просек по 188-190 цм што е потпросечно. Велковски - 190 Цветан Кузмановски - 190 (за крило е таман) Ѓорѓиев - 190 Костески - 180 Серафимов - 190 Танкоски - 192 Жаре Пешевски - 195 Мишевски - 199 (игра само одбрана) И единствено Филип Кузмановски и Талевски се околу 2м. И недостатокот на висина и снага конечно со Словенија почнавме да го надохнадуваме со брза транзиција, проточност на топка, ракометари кои играат во два правци (одбрана и напад) што е стил кој го краси модерниот ракомет. Е сега, нормално ние сме неискусни за да можеме тој ракомет да го играме без грешка, ама мене ме радува промената од онаа постара генерација каде што се менуваа по 2 во одбрана и напад, каде што бевме спори, прочитани, и ја влечевме топката од центар. Ги изненадивме Словенците со играта и на тактички план ги добивме. Во одбрана Мишевски и Талевски искинаа. Велковски беше исто солиден. Ама затоа во напад со Гоце Ѓорѓиевски не се видоа. Цела десна страна ни беше пломбирана. Но, тоа е. Технички грешки се доставен дел на играта. Ни фали десен бек и десно крило, очајно. Замена немаме. Костески е ужасен, Серафимов нема да се развие во нешто поголемо затоа што е еднонасочен (не игра во одбрана). Замена за Кире немаме, и прашање е кога ќе најдеме.
Не знам дали имаме од младиве пикер. Ама Пешевски и Никола Митревски се по 30 години. Има уште добри 4 години ракомет во нив. Стојковиќ има 18 години, може до тогаш ќе се пробие. На лев бек го имаме Атанасијевиќ како голем талент (18 год, 2м), кој може ќе игра и на десен, ако е деснак. Десно крило немаме ниту на повидок...
Мило ми е што големиот дел од коментарите се со подршка и луѓето се свесни дека мора од некаде да се почне. После неколку катастрофални изданија на првенствата, оваа делува како ок. Да, Словенија не беше нешто многу подобра од нас, а и Врањеш имаше некои чудни замисли, ама далеку поискусни се. Сега очекувам победа против Црна Гора и да не се изрезилат против Данска, тоа ми е највеќе страв.
Па Белорусија воопшто не е наивна, една од репрезентациите што се во подем Имаат доста високи играчи кои играат во двата правци, делуваат доста модерно. Само прашање на време е кога ќе направат добар резултат. И минатото првенство исто така беа добри. Само добар голман им фали.
Мислев дека е постар Пешевски А мојата симпатија Раул Енрериос има 40 год. и вакви прашања за возраст поставувам Швабите ми беа смешни на натпреваров со Белорусија, колку само насекирани и засрамени дека само со 4 гола ги победија, мислиш како да изгубиле од нив.
Нема што да викаме или не. Згреши. Статистиката е немилосрдна. Три пати без голман, два разлика. Ќе победевме.
Немаше да победиме и без тоа, гледај ги 17 изгубени топки сето тоа е на младоста и не искуството а не до Селекторот, и селекторот на Данска да дојде кај нас исто ќе биде квалитетни играчи ни фалат не селектор.