Изгубивме и со Словенија, ама имавме игра. За ова денес не треба да се трошат зборови. Само еден- катастрофа. Ајде куферите и дома, доста беше бламирање.
Проблемот беше што никој не сакаше да превземе одговорност во второто полувреме,да не беше Митревски, ќе изгубевме 10 разлика.
Мене ме пак нервира што претерувате со очекувањата, кога тоа е реалноста. Споредбено со минатото првенство кога беа незаинтересирани и индиферентни сега ова е и тоа како забележително и за поздрав. Играа со срце, се трудеа, ама премногу погрешни одлуки донесоа во клучните моменти. Останува само работа и работа.
Во некој друг состав и со Кире ова би требало да беше рутина. А знаејќи дека прв пат играат во овој состав и со овие улоги, горе долу тука сме со нив. Црногорците се искусна и воиграна екипа, за разлика од нашите што дури сега пробуваат да играат по замислите на Кире да играат побрз ракомет. Треба време веројатно за две три години кога Кузмановски и Талевски ќе имаат искуство како носители на репрезентацијата заедно со другите кои надоаѓаат, може да го очекуваме максимумот.
Селектор ни фали, го кара Кузмановски, а не го остава на клупа. А он па како вол, само напред се затрчал, без идеи. И кога ќе речат младост. Колкави беа Меси и Роналдо кога беа првпат шампиони? Кузмановски и Талески никогаш нема да бидат лидери, а и не може двајца лидери, барајте друго дете. Доста ги форсирате нив. Треба некој кој секаде е лидер, па и во тимот во кој игра, а не само во репрезентација.
Според тебе кого да го стави да игра на местото на Кузмановски? Јас ќе ти одговорам нема таков единствен е со некаков квалитет ( далеку од потребното ) но за жал нема друг макар и со тоа ниво да го замени, што да направи селекторот освен да го кара, и да сака нема друга опција. Ете да речеме селекторот е крив и да го смениме но пак ќе останат истите играчи. Во отвореното студио гостинот што анализираше пред старт направи добра анализа и баш на тоа паднавме ајде да го донесеме но играчи каде да најдеме кажи решение?
Било кој да ставеше, немаше да изгубиме 5 напади за џабе, барем ќе додаваа, не мора да шутираат. Проба цепелин, не ја дофати топката, проба под рака, жива му ја фатија. За анализите, кој е крив? Селекторот мора да има вакви стручњаци во тимот, а не да си собира стари другарчиња од репрезентација. Значи? Немаат основна организација уште во старт, што да очекуваме понатаму? Уште пред 10-тина години, кога Кире беше на врвот во Европа, на секој тајмаут на репрезентацијата пробуваше да биде селектор, наместо селекторот. Пуста желба. Ама само со желби не бива, треба цела наука да се разбери. Искусните играчи бараат да се сопре времето за се' и сешто. Посебно кога се изведува пенал. И тоа ли треба да им се објаснува, нели го приметуваат или стварно зјапаат во публика, како што ги опомена трипати. Повеќе ми личи на она, првите ... се фрлаат во вода. Да не се постигне огромен успех, па после само надолу може да се оди. Со бебешки чекори кон врвот. Ај ќе каже времето
Црногорскиот ракометен репрезентативец, Марко Ласица се извини за потегот по крајот на натпреварот меѓу Македонија и неговата репрезентација. Тој плукна кон македонските навивачи и за овој потег ЕХФ немаше милост и го казни со 5.000 евра. -Сакам да се извинам на целата македонска јавност и да ја објаснам ситуацијата. Целиот натпревар ме гаѓаа со монети и бев плукан, а по мечот еден од таканаречените навивачи по мечот ме плукна кога бев во негова близина и му возвратив. Направив голема грешка и се извинувам. Ја ценам македонската публика, нејзината посветеност кон репрезентацијата и клубовите. Но овие поединци кои се однесуваат недостојно не може да се наречат навивачи. Исто така и Вујовиќ беше погоден со шише од трибините. Меѓутоа и мојата реакција е за секаква осуда и се извинувам уште еднаш за мојот потег, изјави Ласица за црногорските медиуми.
Нашите навивачи знаат да бидат многу безобразни кон играчите од спротивниот тим. Ги имам гледано со свои очи, жално и грозно е.
За жал и јас сум сведок на такво однесување од македонски навивачи. Ме чуди како не е санкциониран и македонскиов копук што го плукал Ласица и тој другиот што го гаѓал со шише Вујовиќ. Удри ги и нив по џеб, па ќе размислат пред така повторно да прават.
Почнавме добро, ама 3 - 4 гола не се ништо во ракомет. За 2 мин може да поведат Данците, а ние ќе спласнеме како по обичај