Toa ne e Francija tuku Afro-Francija a teshko deka kje bidat shampioni zatoa shto se pod pritisok deka moraat daleku da stignat bidejkji se domakjini a spored mene nema da go izdrzhat pritisokot i nema da igraat nitu vo finale. A za shampion teshko e da se prognozira ushte sega, jas bi sakal nekoja reprezentacija da iznenadi kako Hrvatska, Rusija ili Polska ama ovie realno maksimum do chetvrt ili polufinale mozhat da stignat a najverojatno pak kje osvoi nekoja shto vekje ima osvoeno.
Се согласувам дека се под притисок но во поглед на фонд на играчи, игра која ја имаат а и во однос дека се домаќини и судиите се благо наклонети уште стојам на ставот дека ќе бидат Европски шампини. Вопоглед на изненадување Исланд искрено ме изненади со пожртвувана, цврста игра карактерна и дисциплинирана па ништо чудно и да дотурка до 4-рт финале
за Шпанија сум ама не би ми пречело ако Италија го зеде првенството многу се слатки талијаните само тие даваат типчен волеј гол
Го памтам бе, го имам на сликички. Напаѓачи? Нема Шпанија моментално звучни голгетерски имиња. Некој од Суарез, Роналдо и Меси да повикале во шпанска репрезентација ако не. Адуриз е прв стрелец во Ла Лига чија матична држава е Шпанија. Нолито иначе го бараат во Барселона. Јас се слагам дека кај везњаците можеше да се направи поинаков избор на сметка на дел од стара постава.
Јас ќе навивам за Германија како што навивам за нив од кога постојам. Очекувам во финале да ираат освен ако не се паднат успат со Италија во 1/2 1/4 финале.... А многу ми е драго за Исланд, се надевам дека како Лестер ќе изненадат ова Европско и ќе поминат барем групи, Австрија и Унгарија ми се тиња и би требало и од нив да земат поен.
Да, се спасија Англичаните на крајот а и првиот гол среќно го постигнаа, инаку браво за Полска покажаа како треба да се игра против Германците, цврсто, борбено и дисциплинирано и веќе се ве 1/8 финале .
Imav oblog so edna lichnost deka Hrvatska ne mozhe da ja izdominira grupata pokraj Shpanija, i brzo si doagja na moeto. Ostana ushte megjusebniot. Samo prvo da vidime dali i kako kje bide sankcionirana Hrvatska.
Од коментаторите на мтв ми се Денот кога калински ќе се пензионира, ќе отворам шампањско... еден НАПОР помалку...
Мене па баш напротив, врв ми е неговиот стил на коментирање, поинтересни ми се натпреварите кога он коментира. На фејсбук и оној фан пејџот со неговите поетични бисери го следам и се смеам стално, легенда е човекот
Смешно е понекогаш... ама тој не го коментира натпреварот, туку раскажува приказни кој фудбалер каде е роден и од каква фамилија е... чита на википедија, нашол статистики и ги пренесува... ако ме интересира тоа имам и јас гугл.... преценет коментатор...
Kako i da e. Barem go dobiv drugiot oblog deka Turcija > Cheshka Pоnedelnik, 18.00 Italija - Shpanija
Оооо после два дена пауза пак со по три натперевари дневно, ќе го промашев тој во 15 ако не проверев сега. Сепак мои фаворити за понатаму од денешните натпревари Полска, Велс и Португалија, доста му беше среќа на Хрватска. Можи и едно ливче денеска да се пушти, ќе бидат напнати натпревариве не се прогнозира лесно ама барем ќе биде поинтересно.