1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евтино приготвување на оброци (Low income meal)

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Mazegin, 20 февруари 2025.

  1. Mishela

    Mishela Модератор Член на тимот

    Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.155
    Допаѓања:
    81.663
    Пол:
    Женски
    Мене кога ми останува наут од тегла, најчесто го печам со зачини и си грицкаме додека гледаме нешто навечер.

    Го плакнам убаво, па го поминувам со брисач да не е скроз мокар. Додавам што ми текне од зачини, мешам убаво во длабок сад, па префрлам во плех на хартија за печење и го ставам во фурна. Обично пола час на 180° му е доволно.
     
    На LocoCroco, theowndemon, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmic Girl

    Cosmic Girl Популарен член

    Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.359
    Допаѓања:
    9.321
    Пол:
    Женски
    Добра идеја.
     
    На Mumoftwo30, Mishela и јolene им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

    theowndemon crazy cat lady Член на тимот

    Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.137
    Допаѓања:
    174.890
    Пол:
    Женски
    И јас ова го прам. Го цедам и валкам во зачини и печам, или го валкам и во малку таан растворен со малку вода + зачини за поќе вкус. Многу подобро за грицкање пред екран ми е од чипс на пример.
     
    На LocoCroco и Mishela им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

    CameliaMiller Форумски идол

    Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.789
    Допаѓања:
    274.565
    За да не е грозна, во водата што врие стави 1 лажица путер, на сам крај насецкај малку зденка горе, да се стопи. :) Со урда не ми е убава, со сиренце - да.
     
    На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FriendOfDorothy

    FriendOfDorothy Истакнат член

    Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    6.555
    Ама путер и зденка е веќе буржоазија.:bug:Го спомнав рецептов како најевтина варијанта. Инаку ја јадам само кога сум на некакви режими и баш вака како што кажав, вода со палента и многу малку сол. Путер и зденче ако иам у фрижидер, у палента не ги ставам, на леб ги мачкам.:lol:Верувам дека е далеку повкусна твојава комбинација.
     
    На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.