Здраво девојки, Летово скоро ни заврши па споделете некое искуство доколку сте биле на некое тропско место на летување пример Тајланд, Бали, Занзибар.. Цена за престој, пат и слично.
јас бев во Занзибар, ама во јануари годинава, преубаво е. Бев преку српска агенција https://www.globetracker.rs/ летав од Скопје за Дубаи, па од Дубаи до Занзибар.
За Занзибар не треба вакцини, препорака е само апчиња за заштита од маларија, меѓутоа јас не пиев. За Кенија потребно е да се примат вакцини.
@Zumbulce9 , кога ќе можеш сподели искуства во врска со агенцијата? Дали се она што е напишано беше исполнето, во однос на цена, екскурзии итн? И отприлика колку дополнителни финансии би се истрошиле за најосновни работи? Занзибар ми е на врвот од листата на места кои би сакала да ги посетам.
Се што кажаа од агенцијата исполнија. Цената на аранжманот се плаќа кога ќе пристигнете на Занзибар, само вие си купувате авионска карта сами, односно, од агенцијата ви прават резервација и ви пуштаат линк на кој треба да извршите уплата. Можете во било кое време да ги исконтактирате и за се ќе ви одговорат. Има разни опции, јас бев во понуда само со доручек, а инаку храната не е скапa и воопшто не е скапо таму и реално освен на сувенири нема на што да се потрошат пари Инаку, сите излети беа вклучени во цената на аранжманот, така да немате дополнителни трошоци околу тоа.