Не верувам во хороскоп ни у ваков ни у никаков и го прочитав ова онака за забава да видам каков е тој египетски хороскоп, ама иста сум ко описот
Одговорни сте, интелигентни и чесни. Емотивни и романтични, но често Ви недостасува иницијатива. Мора повеќе да вложите енергија и ентузијазам кога барате партнер. Во состојба сте да сакате некого долго време без да пробате да му се приближите и да започнете врска. Љубезни сте, дискретни и тешко се наметнувате, без разлика на квалитетите кои ги поседувате. Склони сте спрема претерано очекување, но сепак мора се спуштите на земја. Барате личност која ќе може да ги открие Вашите квалитети. Сакате постепено љубовно заведување и во врската очекувате сигурност. Вашите врски како поминува времето се појаки и појаки. Се' е погодено Осевн тоа дека сум емотивна
http://www.sofeminine.co.uk/astro/05ast ... gypte0.asp Налетав случајно на овој калкулатор за знак во египетскиот хороскоп. Проверете ако сакате Според тој калкулатор влегувам во знакот на Mout, а според овдешниот критериум на Anubis. Според мини-истражувањето по нет, изгледа резултатите од калкулаторот се нешто поточни
Вашите емоции се деликатни, одмерени, полни со внимание и љубезност. Ретко Ви се случува да влетате во врска без разлика, додека авантурите за Вас се исклучени. Сакате романтична атмосфера и инспиративни љубовни игри. Нема да имате проблем да ја најдете личноста на Вашиот живот, затоа што Вие сте идеална личност за живот во пар. Осетливи сте на комплименти и долго ги паметите. Романтична атмосфера на почетокот од врската е просто задолжителна. Секогаш сте опкружени со личности од спротивниот пол, па затоа и често сте пребирливи. Сепак тука лежи опасноста. Не сте сигурни за Вашиот избор и настанува колебање. Не се навратувајте на минатото. сее ее препогодено !!!
Мене ми е баш погодено за HORUS.низ животот ме води љубопитноста, се плашам од долги и сериозни врски, сакам авантури, мразам опсесивни и љубоморни луѓе, потребна ми е цврста и стабилна личност за да ме смири...
HATOR (4. декември-31. декември) Вие сте заљубени во љубовта. Тешко ја прекинувате врската. Потребен Ви е партнер кој ќе Ве разбира, но и да се нурнува во длабочините на Вашите чувства. Хатор е божица на уметноста и музиката, па затоа Вашите чувства се рафинирани и нежни. Иако ја сакате љубовта, често и се плашите од неа. Затоа и често изгледате како ладна и личност која не може да биде освоена. Во љубовта сакате долги подготовки, а трпението го наградувате со голема страст. Имате голем сексуален потенцијал. Конзервативниот став и срамежливоста која ја покажувате, навистина се спротивни од она кое Вие го поседувате и го посакувате. Од А до Ш се ми е точно
OZIRIS (5. март-9. април) Многу сте романтични и сензуални. Склони сте кон идеализација спрема партнерот и животот воопшто. Мора да научите да ги раздвојувате реалноста од желбата и мечтаењето. Полни сте со разбирање спрема другите и изразено сте продуховена личност. Неопходни Ви се љубов и нежност затоа што без нив се чувствувате изгубено. Често имате изразена интуиција, ја сакате природата, поезијата и животните. Потребно Ви е многу повеќе време да се заљубите. Но, кога љубовта ќе се роди, таа е цврста. Ве штити Озирис - богот на плодноста. Се е точно!
PTAH (10. април-2. мај) Во љубовта сте импулсивни и полни со барања. Искрени сте, отворени, лојални па дури и невини. Затоа што Птах е бог на вистината, не се согласувате за врски кои не се искрени. Обично немате многу трпение и поради Вашите барања и импулсивни реагирања лесно ги прекинувате врските. Понекогаш знаете да бидете пргави затоа што Вашата девиза е да ја плесните вистината во очи. Личностите под заштита на богот Птах имаат многу партнери во потрага по вистинскиот. Но кога станува збор за Вашиот избор на партнер знаете да донесете и практични одлуки. Обично бирате личност која цврсто стои на земја и на која може да се наслоните. Знаете да ја цените искреноста. Точно е
Ми се падна Сет и само би рекла дека повеќето работи ми се погодени, освен тоа дека повеќе би сакала да сонувам отколку некој да ме задоволи ( тоа кога го прочитав многу се смеев ) и не е точно дека премногу сонувам за страст и романса.
HORUS (3. мај-16. јуни) Во љубовен поглед Вие сте како пеперутка. Не сакате цврсти врски, Ве привлекуваат авантури и нови познанства. Склони сте на жртвување кон нешто што е ново, па дури и кога знаете дека правите глупост. Со задоволство се впуштате во авантури на патувања или со непознати личности. Често низ животот Ве води љубопитноста. Поседувате страствена природа и очи кои се навистина живи. Животот и љубовта за Вас се секогаш трагање по нив и секој нов за Вас е оној вистинскиот. Нај многу Ви одговара силна и стабилна личност, некој кој може да го скроти Вашиот немирен дух. Посесивни и љубоморни личности не поднесувате. Точно, точно, точно.