Единствениот маж (Last man standing)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Hipster, 19 јануари 2013.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Незнам дали некој ја гледа серијава, јас ја пратам од самиот старт, интересна семејна комедија за еден маж со 4 жена по ист покрив, нивните згоди и незгоди, со главна улога- Тим Ален.
    Јас одсекогаш сум го сакал Тим Ален и мислам дека е одличен и тотално одлепен.
    Мометнално се прикажува 2рата сезона, кратки се по 20 минути, но задржуваат внимание.
    Конкретно 2рата мислам дека е подобра него првата сезона.
    Омилени ликови Менди и Ив, посебно кога се во комбинација и двете,посебно зашто се црно-бело.
    http://www.imdb.com/title/tt1828327/

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.617
    Допаѓања:
    9.886
    Ја загледав серијава пред месец дена и денес ја почнав втората сезона. Супер опуштачка е, семејна серија. Не е нешто посебно ама ок е за пополнување време.
    Менди ми е фаворит :D
    Не ми се свиѓа што во втората сезона ја смениле Кристин- новата изгледа старо и благо ужасна актерка ми е.

Mike: "So how was your first time?"
    Mandy: "What?!"
    Mike: "...?"
    Mandy: "Oh, you meant voting."
    Mike: "What did you think I meant?" :rofl:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Ејјјј не знаев дека уште некој ја гледа серијава :)

Јас одамна ја почнав и некако ептен со мерак си ја гледам. Тим Ален е феноменален а плус јас многу си ја сакам и типката жена му што ја глуми. Ми се свиѓа што не е исфорсирана серијата и секогаш има нешто смешно. И мене ми е криво што ја сменија Кристин, другата беше многу поинтересна.

Кајл ми е апсолутен фаворит, срцка бе мутавка. :)

Дефинитивно супер серија за опуштање.

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Супер што си најдов соговорници, се мислев дека само јас ја гледам серијава.
    Да точно не е нешто најсмешна или незнам на гз да паднеш, ама во секунда можам да набројам многу полоши а погледани серии моментално.
    Симпатична ми е и смешна ептен некои епизоди.
    За смената на Кристин сите мрчеа на нет, и мене ми е антипатична многу, старата ми беше многу појака и поубава.
    Али интересен прсврт се деси последнава епизода, мене поише ми одогвараат Менди и Кајл, сторени еден за друг, смотаници :rofl:
    Битно Кајл решил да биде Бекстер :D
    Али Менди ми е ептен фешн, предобри комбинации има.
    Сепак најсмешно ми беше видеово, се измочав од смеење.
    The Inglorious Baxters' Pie Rack :rofl:

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Хахаха ми текнува на епизодава. Менди плаче да биде некоја шоу-женска од секој аспект. А со Кајл се супер пар, само чекам да видам како Мајк ќе го мачи, мора да има тука нешто.

Е сега е редно на малата да и најдат некој, алфа-женска е она ама и треба некој момак.

6. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Само што ја изгледав прва сезона, сега ја почнувам втора.Приметив дека ја смениле актерката што ја глуми Кристен(најстарата сестра).Новава не ми се допаѓа воопшто.Инаку најинтересен лик ми е Менди, се кинам од смеење кога ќе тресне некоја зелена.И најмалата Ив е закон :rock:
    Малку ми е досадно кога го даваат Мајк со стариов Ед во продавницата ама како за 20 минути разонода се супер.

7. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    За сите љубители на Last man standing вчера излезе прва епизода од трета сезона.Ја изгледав и некако ми беше млака.Ми фалеше хуморот на Менди па и на Кајл.Многу малку смеење имаше.АЈде да се надеваме дека ќе се оправат.

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Мене па ми се свијаше епизодава. Серијава не е баш класичен ситком, не знам дали сте приметиле али има многу политички и културни приврзаности, на некој начин го прикажува Мајк како закоровен амерички ребуликанец со неговата философија за УСА, државата на мирот и слободата, па Кристин и тичево нејзино, демократи риберали, борци за права, вегетаријанци и што не, црно и бело-они и Мајк.
    Менди е шлагот на торатата со нејзините згоди и незгоди, али мене Ив ми е јаготката, мини Мајк но со малку доза од мајкава, си има екстра моменти.

Мене најсмешен ми беше Кајл со философиите :rofl: и тие сцени со него Мајк и типциве од Duck Dynasty, оваа епизода. Не можам да ги најдам и да ги постирам, ама ме изнасмеа со неговата мутава па и збунета фаца :rofl: :rofl:

Ја сакам серијава бидејќи ми е освежување, малку поинетресен и различен пристап на комедија, барем јас така ја гледам и така ја перцепирам. Треба малку напор за да се сфатат некои работи и за да бидат стварно смешни, ама па тоа и ја прави поразлична од останатите. Али не е па ни толку астро-физика де, само има доста политички муабети и по некоја критка и исмевање.

Навистина е јак постеров за сезонава :rofl:

На tigerlady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    И мене ми се бендиса епизодава. Серијава ме потсеќа на серии од типот Козби, Рејмонд и сл. каде буквално те соочуваат со сите стереотипи одејќи до крајност.

Со 90% од теориите на Мајк не се согласувам а сепак ми е мерак да го гледам. Воопшто не е исфорсирана серијава, а мене ме бендисва тоа.

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Не знам зашто серијава нема ич гледаност, ама е една од ретките ситкоми, кои навистина се ситкоми и вистински ме смеат.
    Финалето беше одлично, баш заврши со голема и убава новост, ќе гледаме свадба следната сезона.
    Kако и претходните сезони, и оваа не потфрли, имаше доста интересни моменти, многу негодувања и политички мудрувања на Мајк, многу глупости на Менди, плус и ни Ив се заљуби.

Прочитав дека скоро е сигурно дека ќе има четврта сезона, јупи, баш ме радува.

За крај Менди, како да не ја сакаш :D

На alekce83, tigerlady и L-enna им се допаѓа ова.
  11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Сите што ја гледаа серијава не се више активни на форумов, па и дискусијава ептен ни замерела.
    Серијава кај нас никој не ја гледам ама изgледа во америките си ја поштуваат.
    Доби и 5та сезона.
    Баш ми е мило.
    Мене ми е ептен погодена за релаксација, Мајк и Менди ги обожавам и Ив сега е навистина ептен топ со реплики, баш има солиден хумор во секоја епизода.