Еднаш, многу одамна (Once Upon a Time)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Lovely, 24 ноември 2011.

1. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    Јас иако реков дека ми стана досадна, продолжив да ја гледам серијава, трета сезона мислам дека го доживеа врвот и ми беше најинтересна од сите.Плус Еmma&Hook конечно!За четвртава мислев дека ќе е досадно со Frozen, ама напротив ептен ми се допаѓа.Ликовите ми се многу погодени, супер приказна до сега, и ептен, ептен многу се израдував последнава епизода
    кога го видов Will Scarlet од Once upon a time in Wonderland.И да, многу ме интересира која приказна ги поврзува Emma и Снежнава Кралица.
    Промо за следната
    https://www.youtube.com/watch?v=bhD_iiNhn4A

На Hipster и mileystar им се допаѓа ова.
  2. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    На тв некаде ја даваат во моментот?

3. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    ^На ФоксЛајф,не знам дали е почната 4 сезона или уште се на 3та.

Ептен ми е мака за Рампл,навистина сакав да биде еден од гуд гајс,ама изгледа му е бајаги вдлабена мрачноста.Кука човекот мир нема,никако да си ја добие Ема и да биде среќен,сега ќе му биде ептен тешко.
    Ама најубав ми е со панталоните и кожната јакна,се надевам ќе тера таков,модерен стил :D
    Секси човек,пресекси!

4. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Ајдеее пак магии во Сторибрук.Незнам што се обидува оваа снежната кралица,сакала да и се вратат сестрите,малку ми е тоа смешно и сега ќе фрли магија за да може да си го врати семејството :?:.А Кука,многу ми е жал за него,само некои неволји го следат.Да му случи нешто нему јас ќе се откажам од серијата :!::D.Премногу си го сакам :inlove:

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Го делам мислењето на sweet-cherry тотално, кога најавија дека четврта сезона ќе биде со ликовите од фрозен си помилисв која утка, а тамн ја оправија серијава. Ама ме изненади, многу добро ги изградиле ликовите и покриле приказните, убаво ја уклопиле целата приказна, воопшто немаше дупки или страшни грешки и нејаснотии.
    Одличен кастинг, и за снежната кралица и за Елса и Ана, посебно за Кристоф, иаку знаев однапред кој глумец ќе го игра.
    Гледам Вил го уклопуваат у серијава, па нека ја уклопат и Алиса барем, кога ја укинаа таа серија, нека им дадат една сезона во оваа серија да ја разрешиме призказната, зашто ја прекинаа серијата незавршена и недосикажана.
    Се разбира Килијан омилен сеуште, само штета не беше баш во главен кадар, мислам дека тоа ми е најголема забелешка. Ако се појави од некаде Нил и ги растура како двојка многу ќе се изнервирам.
    Па и пустиот се некои малери го бијат, никако да се прибере асално да има понормален живот.
    Бел ми е малку досадна на моменти, па и Голд, некако премногу се фокусираат на нив, кога има каде каде позабавни ликови.
    Со задоволоство ја гледам, што не можам д го кажам тоа за многу серии годинава, доста е опаднат квалитетот на сезниве.

На do-re-mi, Marossa, sweet-cherry и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Ме утепаа серииве и нивниве mid-season finales,претажни.
    Серијава никако не ми здосадува,добро е што имаат основа за понатамошен развој на приказната.А зошто го бараат авторот на книгата,кога таа магично се пишува базирана на она што им се случува?!
    Инаку,ептен ми е мака за Реџина,навистина очекував да биде со Робин,не е фер.А Рампл пак си најде сојузници,навистина сакав да се смени,ама кога и Бел изгуби надеж,толку е.Барем Кука си го доби срцето и Ана и Елса се вратија дома,малку светлина во мрачнава епизода.

7. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    Продолжи некој да ја гледа после break-от?:)

Излегоа неколку епизоди, ама не ми се интересни некако. Единствена светла точка од епизодиве ми беше
    дека Belle и Will Scarlet се заедно.Најслатки ми се :D
    [​IMG] И греота Кук, секогаш страда.
    Промо за наредната

Ми изгледа барем малку поинтересно.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Јас стално си ја следам,сега и новата ја симнав,релаксација е.
    Реџина си ја обожавам,и мора да има хепи ендинг со Робин,ете толку :D
    Не е којзнае што разработено сценариото за оваа сезона,ама не се толку лоши епизодите.

9. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    И јас уште ја следам, интересна е.
    Од овие новите Maleficent ми е омилена, ептен е погодена глумицата за таа улога.За Урсула ептен лоша глумица избрале, ме нервира.

10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Јас ја обожавам серијава! Стасана сум до 4 сезона епизода 17 ја чекам да ја постават на замунда

11. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    И мене Maleficient ми е омилена но сепак ми недостигаат Елса и Ана дури и Ингрид :(

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Многу ми се допаѓа серијава, ја гледам на Фокс Лајф за време на викендите кога ја даваат реприза.
    Интересна е.

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    И мене ми се допаѓаат новиве епизоди, после паузата од 2 месеци ми фалеа. Малифицент е ѕверка мене и од Анџелина Џоли ми е подобра во улогава. И Круела не е лоша, ама не може да е подобра од Глен Клоус. Урсула и мене мие најлоша, не можам никако да разберам како не нашле подобра. До 16 сум имам уште цели три за гледање, маратон ипол ми се собра:sun:

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Мене сеуште не ми е толку тапа, што знам си барам светли моменти.
    Ми се допадна приказната со писателот што беше заробен во книгата, многу поетичен момент, браво за тоа.
    Малку ме нервира што мора сеуште да е во приказната вмешана оваа зеленава вешица, значи многу ми е одбивна, се надевам дека конечно ќе ја убијат.
    Али сепак има многу пропусти и покрај тоа се враќам заради Кука. Мислам не знам, совршен е. (смајлиштоселигави)
    И приказната со Круела не е лоша, баш ми се допадна, интересен пресврт имаше кај неа приказната. Малифицент само да ја даваат повеќе мене ептен ми е жената во срце. И она како Реџина заслужува среќен крај. A Реџина е најнапатена во последно време. Голд почна одамна да ме иритира, многу му го сменија ликот мене ми мава на патетичен. Само да не го вратат Бејфајр, само тоа се молам. Зашто тогаш ќе се изнервирам многу.
    Ми се допаѓа што сепак Сноу и Чарминг не ги прикажуваат како сто посто херои, т.е сите ликови скоро си имаат по некоја друга страна и по некоја голема грешка. Што е сосема реално.
    Сега гледам дека излегла и 20, ептен се радувам.
    Eве една интересна слика за крај

На mileystar, Marossa, Butterfly14 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Се лигавам...

На Mrs.Cuper, mileystar и Marossa им се допаѓа ова.
  16. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    14.574
    Се заразив со серијава :inlove:

17. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    И таман помислив еднаш сезона од серијава ќе заврши како што доликува, сите среќни и насмеани, мора нешто лошо да се случи за да се дешава нешто во следната сезона. Им снемало веќе негативци од приказниве, па од хероиве ќе прават нови. Барем отворија нова приказна за следна сезона :)

Барем Реџина е со Робин конечно, иако мислам дека наредна сезона со Зелена пак ќе имаат фрки. Ми падна жал за Кука кога наводно го убија, али уште поголем на крајот кога Ема му кажа дека го сака и ја снема.

18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Не не не, сезонава заврши, ВРВ!
    Последната епизода саат и 24 менути не трепнав еј.
    Малку ми е мило за Рампл, зашто кул лик беше на почетокот конечно од да не биде вилин, ало па ова со Ема на крај беше:x
    Се запалив еј којазнае шо ќе се дешава и 5та сезона.
    Кукичка само е нај нја напатен. Ама најбитнонод се конечно се установи дека Белфајр нема да го вратат, шо е топ, Ема ќе ја спасат од ова и со Кукичка ќе си имаат мали кукичиња хахахахахахаххахаха.

На mileystar, G.G, Marossa и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Groblerka

Groblerka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Серијава навистина ме воодушевува со секоја нова епизода само кој ќе чека сега до есен за новата сезона :doh:

20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Феноменално финале,како седнав,не мрднав 84 минути.
    Предобра замисла да се претворат хероите во негативци,мене отсекогаш ми било тоа интересно,да се види темнината и светлината во секој од нив,бидејќи во секој човек се крие дел од двете.
    Сноу ми беше пресмешна како злобната кралица,а Шарминг како го нашминкале,дефинитивно не се за мрачна улога :D
    Робин Худ го обожавам,толку ми се прекрасни со Реџина,одамна не ми легнал толку добро некој пар.И конечно си го доби среќниот крај,во најскоро време да го тргнат и тоа зеленото одвратно суштество,не ја поднесувам.
    И за Голд ми е мило,бидејќи отсекогаш го гледав како еден од нив,а мислев дека Бел ќе го спаси со некој Тру лав кис,ама вака е поинтересно.
    Навистина ќе биде интересно да ја гледам Ема како мрачна,се надевам нема веднаш да ја спасат:devil:
    И ќе дојде Мерлин во приказната,баш се мислев кој е волшебникот и мило ми е што е тој,
    Е сега Кука ќе биде напатен следната сезона,ама он е survivor :D(да го видам во живо чоеков,лошо му се пишува:wasntme:)

На mileystar, sweet-cherry, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.