Еднаш, многу одамна (Once Upon a Time)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Lovely, 24 ноември 2011.

1. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Сеуште ја следам на фокслјаф али некако не толку интересна серијава како во прва сезона. Ја гледам ради реда, а не дека ептен ме интересира.

2. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    ехх, се беше поУБАВО, мноооооогу поубаво од сега :(

3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Meне спин-офф серијата Once upon a time in wonderland повеќе ми е допаѓа од оргиналов, дали дека е на почетокот па сакам да видам што приказни ќе развиваат, ама не се повторуаат со бајкиве, освен Куен оф хартс нема ни еден друг ист лик сега за сега.

4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    ^ Јас се мислев дали да почнам да ја гледам таа серија, и решив да и дадам шанса меѓутоа понатака нека се соберат прво неколку епизоди па наеднаш да ги изгледам сите. А може и за летоска ќе ја оставам ќе видам :)

И што бидна сега во новава епизода, ништо посебно. Се надевам следната епизода ќе биде поинтересна според промото.

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Серијава продложувам да ја гледам само заради Кептен Хук, значи кој гилти плежер ми е, страшна работа.
    Али како му стои креонот на очите, некој да ми кажуваше дека маж со шминка ќе ми изгледа предобро ќе му се изнасмеев.
    [​IMG] :rofl:

Единствена ли сум што мислам дека Ема треба да остане со Хук а не со Ниал, мислам кога ја испревртеа до толку работава, да Петар Пан е злочко а Катепан Кука е згоден убав и со добро срце after all, зашто за тоа да не можат и овде да направат - bend the rules a little more :wasntme:
    [​IMG] :wasntme:

На mileystar му/ѝ се допаѓа ова.
  6. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Cе уште ја гледам серијава,но многу ме нервира што некако многу ја влечкаат,сигурно ке се во Neverland до крај на сезона. Xук и мене ми е секси :wasntme: ,би сакала да се заедно со Eма.
    Hе ми се допадна новата епизода,Петар Пан татко на Pампл?! :tmi:

7. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Мене и Хук и Ниал ми се ептен згодни и убави, неможам да се одлучам меѓу нив двајца.
    Последната епизода :o
    Не ми се верува колку е Хенри глупав.Тој ќе ја спасувал магијата и неговото семејство ќе му биде благодарно.Ме нервира многу |( И дефинитивно не очекував Пан да му биде татко на Рампл.Многу добра беше епизодава.
    Инаку ќе има пауза сега и наредната епизода ќе излезе на 1 декември. :(

8. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Хук е стварно згоден тип, али некако ми нема некоја хемија меѓу него и Ема. Ама затоа креончето му стои одлично :wasntme:

Туку апла испомешаа и ги испобркаа работиве. Петар Пан да ти бил татко на Рампл. Ајде тогаш сите нека бидат една голема фамилија, бетер од шпанскине серии станаа. И нема да ме чуди ако за некоја епизода испадне некој инцест да направи. |(

9. Dimkovska123

Dimkovska123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    62
    денес глеав реприза на fox од првата епизода беше мислам..
    кои денови игра и од колку саат ? :)

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Aбе овие сакаат да ме умрат мене :rofl:
    Тоа е таа врска, прадедо и внук :rofl: :rofl: :rofl:
    Не се нормални бе, што направија со серијава, ја отупеа до максимум.
    Оствари Пен и е Дедо на Реџина и на Нил :rofl:
    Крај на приказнава, ај доста е беше у Нервленд, нека унаказат уште некоја друга приказна...
    Ова го прочитав на нет, се помочав :lol:
    Попаметно нешто одамна немам прочитано...

11. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Јас еве вчера ја догледав првата сезона и можам да кажам дека сум прилично задоволна од серијава...
    за понатаму ќе видиме :D

12. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Добра е серијава бре,си сакам бајки.Ми се допаѓа што не се најобични приказните,толку добро се заплеткани мене ми е мерак да ги гледам,нема досадна епизода.
    Интересно е што Петар Пан е негативец,разбива монотонија :D мала змијка си е детето,ама како си игра со умовите,ѕверче .
    Ме зачудува Хенри како лесно подлегнува на туѓи зборови,појак карактер беше прва сезона.
    Ема пак ми е многу безвезен лик,некако глумицата не ми одговара за улогата,незнам зошто.И иако најверојатно ќе си има хепи ендинг со Нил,длабоко посакувам да биде со Кука.Такво секси створење е,да го грабнеш и да бегаш,баш е фино што го направиле добродушен со доза на bad boy :D
    Најјаки ми се Реџина и Рамплстилскин,имаат внатрешни конфликти постојано меѓу доброто и злото,Рампл повеќе ми се допаѓа како позитивен лик,таква фаца е,а Реџина си е совршена како the Evil Queen,и нема рамен на глумицата.
    Се на се,си ја обожавам серијата,не пропуштам епизоди,не сакам да заврши во скоро време.Само да не ја искомплицираат премногу.

На Butterfly14 и Hipster им се допаѓа ова.
  13. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    Meне некако ми ја затупеја серијава.Втората сезона едвај ја догледав, а од третава само првата епизода ја изгледав.Што знам, не дека е неверојатно лоша, ама на моменти ми е досадна.И поприлично сум изненадена што Петар Пан е лош.Најверојатно ќе продолжам со гледање, само чекам некое -сакам да гледам бајка- расположение да ми дојде.Горе долу, во главно сум задоволна со сите ликови, многу си ја сакам Ема, како и Кук.

Е, да. Дојдов и да го пофалам спин-оффот, кој што не е кој знае колку поврзан со серијава,Once upon a time in Wonderland.Како огромен љубител на Алиса во земјата на чудата, сериичкава ми е прекрасна, и многу со мерак си ја гледам.Глумицата што ја глуми Алиса, на почеток ми беше чудничка во улогата, ама епизода по епизода сфатив дека подобра глумица и не можеле да одберат.И секако голема љубов ми се зајакот и Knave of Hearts,како и црвената кралица, предобри се!

На Butterfly14 и Hipster им се допаѓа ова.
  14. summer-lover

summer-lover Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    1.265
    Страв ме фаќа од серијава :wasntme:

15. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Тажна ми беше последната епизода,солза пуштив за Рампл и кога се збогуваа сите.Оти мораше пак истото да го прават,пак нема да се сеќава на ништо Ема,епа стварно глупости.Единствена светлост на крај ми беше Кука,офф какооов е :inlove: Само да не одовлекуваат премногу,да се сетат побрзо Ема и хенри,оти застарена сторија станува веќе.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Серијава и јас почнав да ја гледам пред еден месец и пред некој ден стасав до 3 сезона до 8 епизода. Веќе знам и што ќе се случи понатаму, но пак ќе гледам зошто мнооогу ми е интересна. ;)
    Арно ама некако почнаа да ја тупат во третава сезона. Цела сезона Хенри го спасуваат, Петар Пан ми е антипатичен ептен со душа чекам да не го гледам во наредините епизоди што ќе почнат во јануари.

17. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    ^ Следната епизода ќе биде на 9ти март, не во јануари :)

Глупости веќе со клетвиве, како да немаат веќе нови идеи па ајде пак се од почеток. И како што видов во промото за следната епизода ќе се појави нов негативец, лошата вештерка од волшебникот од Оз.

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Охооо март... Бре од толку негативци зар и уште еден плус хм... како малку да се. :)
    Како и да е битно нешто ќе гледаме. ;)

19. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ја загледав серијава сега додека ми се на пауза сите други. Интересна е, ништо спешл, ама насмевчето на Рампелстилцхин :rofl:

https://www.youtube.com/watch?v=UeY0mHuHdtw

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Оооо остани на првата сезона озбилна сум јас ја гледав втората и сите епизоди до крај од третата сеана и се е уништено нема ефект од понатамошно гледање само ќе се разочараш. Од првата сезона по 5 епизоди дневно гледавме со маж мии а овие последниве едвај и се откажавме се префрливме на други серии.