Една ноќ на Јадранот (Jedne letnje noci)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Dream-Girl, 22 август 2016.

1. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Јас ја гледам серијата и многу ми се допаѓа модата,фризурите и пејсажот,т.е. природната убавина во серијата!:hug::l:Инаку,книгата ја имам на српски јазик оригинал на латиница,не знаев дека и таа е преведена на македонски,но,сепак,одлучив да ја читам дури откако ќе ја изгледам на телевизија целата серија исто како што направив и со ,,Ранетиот орел,,8):)Како и да е,јас сметам дека сите серии правени според делата на Мир-Јам се преубави и затоа би ми било драго ако се премислат и ако направат уште некоја екранизација според нејзините дела за да им дадат еден убав поттик и на младите генерации да се заинтересираат за делата на Мир-Јам којашто оставила значаен белег во литературата,а со овие серии и во кинематографијата во регионот воопшто!:hug::l:

На jelena.rozga му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.026
    Мене серијата не ми ја отвара (DNS server not avaliable - така нешто ми дава), пробав со други серии од истата страна ги отвара.

На jelena.rozga му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jelena.rozga

jelena.rozga Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    206
    @Mayyya Јас секаде низ интернет побарав да ја гледам серијава, ја нема, а некаде не ја дава за гледање. Ако наидиш некој линк, кажи ми и мене. Сакам цела одеднаш да ја изгледам.

4. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    Ги имам читано романите,интересна приказна е,ја гледам иако крајот е очигледен. :)

5. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Kako mozam da ja najdam na net serijava ?

6. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
  7. teffi.tkm

teffi.tkm Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    36
    Книгата како и сите други на Мир-Јам е екстра ама серијава за никаде прво ги смениле ликовите во книгата главниот лик Кринка е плавуша што значи дека таа што глуми Лола требала да биде Кринка а и сто пати поубава е од Кринка друго главниве глумци ај што се грди па и немаат појм од глумење само малкумина знаат да глумат:Мајката на Кринка,Лола,Жарко,таткото на Дубравко и уште тројца четворица други другиве се за нигде многу малку интересна серија ама ја изгледав барем малку визуелно да си ја доловам книгата
    Мене не ми е уау као нешто екстра мое лично мислење позз...

8. jelena.rozga

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    206
    Ќе ми каже некој како заврши серијава? Цела серија ја изгледав а последната епизода не. Или ако има некој линк од последната епизода.

9. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Испадна дека не се брат и сестра Кринка и Дубравко. Татко му на Дубравко бил уствари другар на татко и на Кринка и пред да умре му го дал медалјонот. На крај се земаа, Лола остана трудна и тоа.

На kala21 и jelena.rozga им се допаѓа ова.
  10. jelena.rozga

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    206
    На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.