Почнав и јас да го практикувам ова, за на море убаво да се исочам носам дводелен костим за капење, а за на базен поелегантен ми е едноделен, а има сега и многу убави модели
Секогаш дводелен. Убаво изгледаат и некои едноделни модели ама не ги трпам на мене. Плус некако глупаво ми е само нозете и рацете да ми се исончани, а телото бело
Гласав за дводелен бидејќи такви имам но не преферирам. Годинава помислив да си купам едноделен,но не можев да најдам соодветен број бидејќи броевите од дводелните и едноделните бикини се разликуваат. Пример: 40ка носам дводелен, додека 40 едноделен ми е мал, а секој број поголем ми е голем во градите. Така да, си купив дводелни пак.
Прв пат купувам едноделен и тоа спортски, оваков: Најпрво земав 38 (или М), па го заменив со 40 зошто осеќав затегање во рамењата на прерамките. Сега и со L-от ист проблем. А облека носам претежно S, понекогаш нешто M. Па се мислам дали е тоа нормално чувство со едноделните костими? Можам да се движам, но осеќам затегање, како торзото кој знае колку да ми е издолжено, а нема врска. Вие што редовно носите едноделни што велите, го имате истото чувство?
Немаше број за мене и јас сакав ваков ама пошто дојам морам да мислам на се... Од сара фешан го купив овој вчера а здравје петок ќе го сефтосам па ќе видам.. Инаку поубав ми е дводелен ама скоро родив 3то дете уште се средувам
Дводелен. Овие стомачни не се за криење Се шалам, едноделните од секогаш ми биле за повозрасни жени некако шо знам, а и јас сакам да сум исунчана цела. Башка немам навика да менувам купачи, ќе ми смрзне стомакот така. Поготово во Охрид
Сакам да нарачам купачи од women's secret ама не можам да се снајдам со величините. Обично s или m купувам, ама овие се со бројки и не знам дали се како за градник или не. Дали некој што има купено можи да ми помогни
Моите скоро сите се од Бонати, имам и дводелни и едноделни. Задоволна сум како се покажаа досега, најстариот веќе четврта година по ред изгледа супер.
Бонати, мојот пред 3,4 години не е мрднат. Лани си немав работа порачав неколку од нет, материјалот нема споредба со овие. Посебно едноделните како го обликуваат телото, мене ми се супер. Малку се поскапи ама вредат за парите.
Најчесто носам и купувам дводелни. Имам и едноделни и иако ми се допаѓаат многу како модел, не ми се многу практични за носење. Едноделните најчесто ги носам кога времето е малку поладно и кога не е доволно топло за дводелни.
Дефинитивно Бонати, си го земав дводелниов. Лани си земав едноделен, уште не е мрднат. Гледам само да не е скрос црн. Брзо потемнувам и сакам кога ми се посветли купаќите, посекси си изгледам. Најмногу си се свиѓам исончана!