Едноделен или дводелен костим за капење?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 2 јуни 2011.

?

Каков костим за капење преферирате?

1. Едноделен

143 глас(а)
    21,2%
  2. Дводелен

531 глас(а)
    78,8%
  1. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Кога одам на базен едноделен пошто рипни, скокни и после ке ги барам купаќите низ базен :D , а кога одам на плажа дводелен за да не бидам шарена.

2. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Јас мислам дека дводелните се поубави доколку сакаш да бидеш добро исончан...јас секогаш користам дводелен костум за капење и тоа со што е помалку детали на него а исто и кончината околу вратот да се слаби ептен,а едноделните се како за на модни реви и сл.мислам тое се подобри за на изглед.....

3. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    Дводелен =)

4. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    Дводелен :)

5. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Јас носам дводелен, ама сакам да имам едноделен во стилот на пин ап грл. Можеби ќе се купам ама сигурно многу ретко ќе го носам пошо сакам да се сончам, а едноделниот не е баш практичен за тоа.

6. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    Дводелен дефинитивно, ем поубаво се сончаш, ем не ти стои мокро на телото (колку и брзо да се сушат купаќите)

7. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Иако има доста интересни едноделни модели, сепак јас повеќе би се одлучила за дводелен затоа што, како што веќе нагласија неколку форумџики, е дааааалеку попрактичен за сончање.
    Имам неколку костими за капење и сите се дводелни: со триаголници, потоа обичен топ без прерамки, топ со прерамка околу вратот, со корпи, топ кај кој прерамката тргнува од средина на градите...

8. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Поубаво е дводелен. Е сега малку е проблем оа што имам стомаче , ама за наизглед едноделен воопшто не ми се допаѓа. Еве какви костуми си сакам :D

9. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    дводелен 8)

10. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    74
    дефинитивно 8)

11. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Дводелен дефинитивно, да се исончаш, да се знае дека си бил на одмор :lol: Но сакам да имам и еден до два пара убав едноделен костим, онака само да си го прошетам по плажа :lol:

12. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
    А ДЕВОЈКИ САКАМ ДА ПРАШАМ ДАЛИ ИМАТЕ НАЈДЕНО ГОРЕН ПОЛНЕТ КОСТИМ ЗА КАПЕЊЕ??????БИДЕЈКИ ИМАМ МАЛИ ГРАДИ САКАМ ТАКОВ ЗА ОВАА ГОДИНА ... ФАЛА ОДНАПРЕД :*

13. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Дводелен!

Не сакам едноделен во никој случај,поради тоа што сакам убаво да се исончам.
    Убави ми се и едноделните костими (зборувам за оние кои што се како сечени),но таков би носела кога би имала екстра темен тен 8) Бидејќи немам ќе си носам дводелен и ќе се сунчам :D

14. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Па за сончање дводелен дефинитивно, а за вака ако одам повеќе на кафе одколку да се сончам и бањашм тогаш може и едноделен од тие сечените :)

15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.743
    Дефинитивно дводелен...зашто:

1. Одам на одмор да се исончам меѓу другото и не сакам да изгледам ко да сум го поминала одморот по маичка на прерамки у маало,

2. Мене лично, поубава ми ја прави фигурата иако ќе речеш парадокс, повеќе открива, баш едноделниот ме праи ко смкната баба а пак ко ќе излезам од вода ме тера да се грбавам :D

16. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Имам два едноделни ,поради еден од нив се избрукав на базен и не мислам повеќе да го ставам на себе ,освен за ноќно капење (и нешто повеќе :rofl: )

Дводелните се попријатни ,попрактични ,и за пливање и за сончање .

Мојот омилен костим за капење е црн ,долниот дел е сосем низок и стои совршено ,а горниот има тенка врвка на грбот и се врзува однапред со вкрстени врвки (им накитив мониста и изгледаат баш забегано и лејдилајк :rofl: )

17. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Дводелен. Од причина што поубаво ми стои :)

18. dlikedevil

dlikedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    55
    Дводелен секако, што е можно по голо :D

19. itgirl

itgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    69
    Преферирам дводелен костим за капење, јас лично се осеќам по удобно во дводелен, а и попрактичен е. Минатата година си купив едноделен и не беше лошо, не бев ишарана но не се осеќав добро во него, кај нас сеуште и нема многу со едноделни, па така само јас и уште неколку личности бевме со едноделен.

Оваа година го пресеков и го направив дводелен, мајка ми ми помогна да ги сошие рабовите и супер испадна! 8)

20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Сакам и дводелен и едноделен , оваа година си купив и таков и таков :) и двата се преубави :inlove: но сепак ќе преовладува дводелниот бидејќи имам неколку од минатите години :wasntme: