Женски ај нека ми пише некоја што земала еднократна помош ме интересира потврда од гинеколог за прво родено треба или не сакам да поднесам док па за џабе да не идам кај матичниот гинеколог ХИТНО МИ Е
Колку се чека за исплата од општина аеродром? Имам поднесено во април еве јуни дојде абер да се немало. Ај од социјално бар бројче даваат имам дека сум поднела некаков доказ а од општина само ги земаа документите и толку демек ке се јавеле...
Мислам во аеродром центар и карпош ако не почнале и другите да даваат. За овие сум сигурна дека даваат
Во кои општини даваат еднократната парична помош за второ? Како да прочитав по групиве на фејсбук дека и за второ земале, па ме интересира колку е точен податоков? Има ли некоја мајка земено еднократна парична помош за второ?
Vo opstinite davaat za bilo koe dete po red ako se rodi tie sto davaat-davaat za sekoe a socijalno znam za prvorodeno samo
Јас имам поднесено во Април за општина Аеродром и парите ги добив пред неколку недели. Види прашај си зошто сеуште немаш пари. Прво ќе те викнат да ти доделат Решение за еднократната потоа ти префрлаат пари.
Фала на инфо. Јас се јавував и ми рекоа да не се секирам што немам никаква потврда дека сум поднела докумети демек ќе ми јавеле прво за решение па после пари на сметка. Само кај мене многу испадна ова чекањево.