Дали почнаа со рабоѕа Управа за матични книги стрикно ми треба за извод за новороденче, поднесено ми е уште на 1ви ама на мм му рекле дека штрајкуваат и дека не биле готови изводите, да не има некој вадено сега брзо да ми даде инфо да не одиме секој ден до таму и да чекаме по 2 саата за ред. Инаку на тел. брпј на страна не крева никој. Фала однапред.
Здраво, да прашам, јас сум од прилеп ама се породив во битола и сега како оди треба документите битола или прилеп да се носат и што документи треба?
Здраво женски ако може едно инфо, т.е да ми појасните. За 2ро дете за еднократна помош тие 20 000 денари ги даваат од мин за труд и социј., и се пиднесуваат документи таму или ги дава општината и таму се носат документи? Или се две различни примања? прашувам за општина Карпош Фала ви
Од труд и социјала таму поднеси си документи и формулар, а за од општина треба да прашаш дали ќе те следува и од општина, за во општина посебно се поднесува
Дечки освен барањето што друго документи бараат за еднократната ако не го мрзи некој што сега поднел да пише. Фала ви
Извод. Копија од трансакциска. Потврда од матичната. Потврда за жителство ако ти е понова личната карта од 1 година.
Копија извод. Потврдата е пола лист од а4 и пишува дека е водена бременоста и е родено прво/второ дете на пациентот. Така нешто,со твои податоци. Обично знаат матичните.
Па би требало почеток на другиот месец ама ти сепак провери си на картичка или ако ја имаш апликацијата ке те извести дека ти пристигнале пари
Изгледа е индивидуално. Кај мене еве трет месец нема ништо стигнато, па ни пари на сметка. Се јавив во општина во мојот град пред две недели, барањето ми е одобрено но ми се ,,оправдаа, дека баш во тој момент ги изготвуваат фактурите. Уште изгледа рсботат на тоа, пари нема.
Каква е таа потврда за жителство? Јас сум цел живот во центар, сега сменив лична само за презиме, адресата остана иста засега, чекаме имотен но исто во центар...