Зависи од која општина си. За Центар и Аеродром е зад бившо МкДоналдс во Центар, за к. вода во бараките до Виолина (пред тутунски комбинат). За другите општини не знам.
Сите локации за Скопје, поделени по општини http://www.jumcsrskopje.gov.mk/kontakt За Карпош мислам дека се бараките во близина на интернатот Здравко Цветковски.
Денеска поднесував, може во Комерцијална да те исплатат, претходно за првото дете кога поднесував, не можеше.
Дали има посебен надомест од град Скопје, посебен од општината во која живееме, или еден е тој ист? Каде се поднесува ако се два?
Има еднократна помош од Министерство за труд и социјална политика, постојат неколку канцеларии за различни општини во Скопје. Исто така и некои општини даваат но не сите. Град Скопје не дава. Во која општина си?
Јас сум од општина Карпош. Видов негде погоре членка споделила линк со канцелариите на труд и социјала во секоја општина. Но тоа е претпоставувам онаа помош од министерство. Не знам самата општина Карпош дали дава и каде за таа се поднесува.
Мислам дека даваат доколку едниот родител е невработен или доколку се прима некоја социј. помош. Тоа го видов во формуларот на страната на општина Карпош, но сепак незнам дали е така…
Уште едно прашање, потврдата за жителство во кое мвр се вади? Кај телевизија ли? И дали може да оди сопругот наместо мене да извади? Само личната карта ќе треба да му ја дадам или бараат уште нешто? Фала многу однапред