Од социјално важи за секој за прво и второ дете. Од општините некои може да имаат некои услови или воопшто да не даваат. Најдоцна можеш да поднесеш 3 месеци од породувањето.
https://www.mtsp.gov.mk/prava-od-detska-zashtita-ns_article-pomosh-za-oprema-na-novorodence.nspx Стисни на здебелените букви,во самото барање има што ти треба.
Zdravo od iskustvo, kolku vreme se cheka za da se izdade potvrda za postojano zhivealishte vo MVR? Vi blagodaram odnapred
Ti blagodaram Od dokumenti samo licna karta treba taka? I dali mora da se odi lichno? Iskreno, golema glupost e procedurava so momentot 1 godina otkako e rodeno bebeto...
Лично мора, само лична карта. Друг може да го подигне. Инаку, треба да е постара лк од 1 год тогаш не бараат потврда за жителство.
Fala na info! Da da znam, licnata karta e stara veke 1 godina i 10 dena, arno ama eve me vratija denes od shalter tvrdejki deka LK morala da bide stara 1 god otkako se ima rodeno bebeto pa poradi toa mi baraat potvrda. Jas mislev opshto deka treba da e stara 1 god, a ragjanjeto na bebeto ne znam kakva vrska ima so ova ali aj, totalno nepotrebni nelogichnosti...
Zdravo me interesira kakvi dokomenti trebat za paricna pomos posto jas imam dve deca i neznam za prvoto dete sto treba znam deka mi kaza deka treba isto taka od ginekolog podvrda jas za vtoroto imam ama za prvoto nemam i jas i suprogot sme nevraboteni i neznam kako ide pocedurata prasuva za opstina radovis moze nekoj da mi pise kaze
https://www.mtsp.gov.mk/prava-od-detska-zashtita-ns_article-pomosh-za-oprema-na-novorodence.nspx Simnete go baranjeto, navedeni se potrebnite dokumenti. Baranjeto se podnesuva najdocna 3 meseci od denot na ragjanje.
До колку часот може да ги поднесам документите во социјално? Сабајле не сум во можност. Дали може кај 3 на пладне?
Дали е точно дека гинеколог нема да може да даде потврда за првородено дете доколку мајката не направила кај него брисеви на државно до 27 недела од бременоста? Брисевите направени на приватно пр. Систина не се признавале?
Не. Цела бременост во Ремедика ја водев. Од кај матичната само упат за трансфузиологија вадев. Нит брисеви нит ехо имам правено кај неа. Па си земав потврда.