Po podnesuvanje na reshenieto vo banka, od tamu mi kazaa za 1 mesec nadocna do 2, pa ke vidime. Jas se' ushte chekam.
Da, jas bev vo karpos vo barakite kaj vojdan na 21vi oktomvri. Spored tamoshnite nasoki, reshenieto se nosi vo bankata kade shto imate trs, bankata e vrzana so sistemot vo socijalno i ke ce izvestat koga da ja ochekuvate uplatata.
Здраво женски Од општината ги поднесе мм а од социјално морам јас или може и тој? И уште ова во Аеродром во соц треба така? фалаа
Јас денес добив уплата од социјално, поднесено крај на септември, ама не однесов решение во банка, за второродено дете ми е
Zdravo, za ednokratna paricna pomos kade treba da se podnesat dokumenti vo opstina ili socijalno ? Od opstina gazi baba sme ,za prvo dete i koi dokumenti se potrebni?
Во социјално, во општината кај Континентал. Ви треба барање што може таму да ви го дадат или да го симнеш од страната, копии од личните карти и истите на увид, изјава од двајцата родители што ќе ви ја дадат таму и копија од венчаница. Мислам тоа беше. За трансакциската ми рекоа дека не им треба, на адреса ќе ти стигне ливче и со тоа одиш во банка за исплата. Личната карта ако не ти е постара од една година ти треба доказ за жителство.
Здраво ве молам за инфо за еднократната помош од социјално за првородено каде се поднесуваат документите на која локација? Не можев да најдам на веб.
Карши Континентал во бараките. Заборавив да пишам, исто треба и потврда од гинеколог или мајчина книшка, за редот на раѓање на бебето (првородено, второродено), ако е второ се носи и извод од првото дете.
Здраво на сите.. Слушнав дека од социјално давале паричен надоместок за второ детенце ?! Исто и од болница или општина не сватив добро.. Поточно ме интересира за охрид ако некоја знае ?! Фала
Здраво! не можам никаде да најдам - дали општина Карпош дава еднократна помош за новороденче и колку изнесува отприлика? Исто во Центар ме интересира - колку изнесува помошта и дали има правило дека треба да живееш подолго од Х месеци во општината и двајцата партнери да живеат во општината за да доделат помош? Јас ја сменив мојата адреса на лична во центар - но пред неколку месеци. Мажот ми па уште е со адреса на живеење кај неговите дома во Карпош - затоа ме интересира како се правилата за да знам кои ми се опциите. На страната на карпош не можев да најдам ама баш ништо информации, само еден штур формулар.
Карпош дава само на самохрани родители или во ризик(минимална плата) Само во социјално 5000 ти следуваат од државата за прво дете. За Охрид не знам за од општина, од социјално даваат 20 000 за второ дете.