Здраво. Дали на некој имаат стигнато парите од социјално за прво дете? Јас се породив уште во септември и уште ништо нема..
И во социјално и во општина сама поднесуваш. Само што за од општина зависи каде се водите. Не сите општини даваат, некои даваат само за прво.... Треба да видиш или да се јавиш во соодветната општината.
Zdravo @anngelique , te molam za informacija vo koe socijalno podnese za nadomest ako si od opstina Aerodrom. Kade se naogja? Ti blagodaram.
Јас поднесував во центар ама сега е преместено кај кафаната виолина кај тутунски кимбинат за општина аеродром
Jas se porodiv vo oktomvri,na sredina na noemvri vekje mi bea pusteni I od opstina I od socijalno. Vkupno 5000 denari.
Здраво девојки, да прашам дали следува еднократна парична помош од општина Охрид? (од социјалното знам дека следува) И ако има каде треба да се поднесат документи?
Девојки, дали има рокови и кои се за поднесување на надоместокот за новороденче во социјално и општина? За колку време по раѓањето ќе треба да се поднесе?
Znam deka davaa, sega treba da podnesam i jas. Kazimi za vo socijalno koi dokumenti se potrebni za podnesuvanje? Jas sum od Ohrid i se porodiv pred 10 dena.
Neka vi e zivo i zdravo bebenceto Kopija od izvod na rodeni od bebe, licna karta od majka na uvid, kopija od transakciska smetka i potvrda na prvorodeno zivo bebe(toa zemas od kaj maticen ginekolog), majcina kniska na uvid samo. Tamu ke vi dadat baranje sto treba da go popolnite.
Мајки од Кавадарци дали следува надоместок за второ дете од општината , и ако да поточно каде се поднесуваат документите?
Здраво. Дали некој знае дали следува од социјално и општина Аеродром еднократна парична помош за трето дете? Пред скоро 3год кога се породив за трето од социјално даваа 60.000 за сите ама сега некаде прочитав дека ја укинале? Фала однапред
Здраво во документиве за поднесување во социјално пишува достава на државјанство и доказ за постојано место на живеење на мајката на територија на Р.М последните 12 месеци? Тоа е некој посебен документ? Или само државјанство треба? Ви благодарам
Здраво, дали некој знае дали следува надомест од 20 000 ден за второ дете од социјално или е укинато?
Не треба државјанство, само лична карта на увид. Доколку личната карта ти е нова (помалку од 12 месеци) потребно е да се достави потврда за жителство која се зема од станицата во МТВ.