Јави се во подрачната. Ние се јавивме и ни рекоа дека е готово решението ама не "стигнале" да го пратат. Па мм отиде да го земе. После со тоа решение одиш во банка за да го пријават фолио борјот за исплата, па дури после тоа следи исплата.
Здраво, имам нова лична карта со нова адреса три месеци, дали ќе ми следат тие 5000 од социјално за прво дете?
Da, kako sto ti kazaa pogore ako si od Sk, odi licno vo MTV (od vardar stranata), na shalter zemi baranje i odnesi go vo soba 49, ti treba i novata lk na uvid. Za podingnuvanje se ceka nekolku dena i moze nekoj drug da go zeme dokumentot. Nema guzva vo taa soba.
Отприлика еден месец најмногу. Банките еднаш до два пати во месецот пријавуваат до мтсп кој лица доставиле за исплата кај нив и во наредната исплата мтсп пушта пари.
Конкретно за второ дете прашувам, дали се поднесува во социјалниот центар на општината за тие 24.000 само или треба и плус во општина или грас Скопје, порано и град Скопје даваа мислам
Град Скопје не дава. Даваат меѓуопштинскиот центар на министерството за труд и социјална политика и некои од општините во Скопје. Некои скопски општини не даваат, некои пак потребно е да исполнуваш одредени критериуми.
Zdravo, na 2ri fevruari podnesovme dokumenti vo Socijalno za nadomestok za prvo dete i na 6ti mart dobiv isplata od 6010 denari. Na web citam deka nadomestokot e 5000 denari pa me interesira dali nekoja e zapoznaena so nekoja promena na sumata?