Да има усогласување и повеќе исплаќаат. Ете кај тебе 6010, кај мене за второ наместо 20000 исплатија 24000
Аааа можно е. Ццццц... смешки еј Уште и од општина ми немаат исплатено, срам ми е да се јавувам бре, колешка сум им, до толку не им текнува.
На кој број можам да се јавам во социјалното во Гази баба да прашам зошто се уште нема исплата? Од ноември имаме аплицирано. Има еден број ама исклучен е. Некоја друга што не добила?
Исто беше и кај мене пред 2 години, повеќе од 5 6 месеци немаше исплата, дури откако им отидов на шалтер таму ми исплатија. Немам број за жал.
Не се јавуваат, јас им вртев да прашам. После си отидовме ние и одма ми дадоа решение и си го однесов во банка.
А заборавив да ве прашам, кога идевте на шалтер да препрашате зошто нема исплата носевте некој документ да ве најдат или како? Маж ми не се сеќава дали му дале нешто, некој архивски број. Дали да барам дома таков документ.
Ме бе, ко што сфатив за општина прашуваше. Може и јас сум грешка. Пошто општина дава и социјално дава нели. Даваат архивско и во социјално и во општините.