Носев копија од трансациска но ми рекоа кога ке стигне решението има бројче отпозади да одам во банка и да ме поврзат за исплата,средив се и еве веке месец ипол немам ништо добиено
Zdravo na site. Taze majka porodena pred edna nedela na bliznacinja koi sto se vo inkubator seuste. Me interesira kako izvadivte izvodi i koi dokumenti se potrebni za prematurcinja koga jas go imam samo moeto otpusno. I uste edno prasanje dali i za dvete sleduva ednokratna pomos od opstina i mtsp? Pozdrav i blagodaram odnapred
Во матично си вадиш извод и треба да однесеш ваш извод на венчаните за да ги извадиш на бебчињата.Отпусното за изводи не ти треба
За поднесувањето во министерство за труд и социјала читам дека мајчина книшка бараат. Јас немам мајчина книшка. Треба некоја потврда од матичен гинеколог да земам ли и ако да,каква ? @Ano @Tess36
Да потврда од матичен гинеколог за уредно водена бременост. Кажи им за што ти треба и ќе ти дадат, знаат каква треба.
На пример Општина Карпош дава само а социјално загрозени, не на сите. Општина Центар се води по правилник и дава само ако двата родители се жители на Центар најмалку 2 години. Во Битола исто знам дека е укината еднократната парична помош за новороденче. Така да, ги има повеќе општини што не даваат.
Веќе ти пишале, знаат матичните што треба, особено ако не водат мајчина книшка. Мојот не издава и точно знаеше што треба да пише.
Не знам само која им е поентата со помоштиве..се чека со неколку месеци..а забораваат дека се најпотребни средствата на почеток..луда држава..
Ако не ти стигнало дома решение нека иде некој од социјално каде што сте поднеле да го подигне. Решенијата се готови за недела - две, ама често не стигаат на домашна адреса.