Незнам дали е моја среќа ама јас за неполн месец добив исплата. Пример ако сум го однела на 15 во месецот, до кај 5 најкасно земав. При крај на месец ги правеле пресметките а на почеток пуштале пари така мене ми кажаа во банка
Јас однесов уште пред месец и пол,може и повеќе, исплата уште немам. Уште тогаш маж ми ги зема потврдите, јас ги однесов во банка, а дури вчера ми стигнаа и во пропратно писмо истите потврди, ама исплата нема. Ќе чекам до 5ти следен месец, ако нема пак ќе одам пак да видам што е проблем.
Ова со потврдите беше за од социјала, а за помошта од општина Аеродром не носев потврди, само добив исплата уште пред месец дена, неколку дена откако добив решенија на домашна адреса. Инаку истовремено поднесовме и таму и таму.
Колку се исплаќа еднокрстна помош за второ дете и што се документи треба да се поднесат? за првото не поднесовме со мм документи и не знам како иде процедурата
Кај Евн бараките позади тутунски, дијагонално карши Ла тана бараките или до Виолина исто кафана бараките. Таму има бараки ќе се снајдеш општина и каде треба да влезеш
A каде е тоа...каде треба да се поддадат документи и што треба ако знаеш да ми кажеш...фала на одговорот
https://www.mtsp.gov.mk/prava-od-detska-zashtita-ns_article-pomosh-za-oprema-na-novorodence.nspx Во социјалното се поднесуваат документите
Здраво, ме интересира дали некоја мајка од Битола има добиено помош за новороденче од март па наваму? Бебе е родено 14 март уредно поднесени документи веднаш, но нема исплата.