Здраво, сакам да прашам дали во општина Кичево даваат еднократна парична помош? И дали пошто сум породена во Скопје даваат и од град Скопје? Како оди процедурата. Фала ви однапред.
За колку време од поднесувањето, е готово решението ? На мм му рекле за 2недели (ама може и повеќе време) ?
Поднесов во мај во општина Аеродром за еднократна за новороденче, ми кажаа нареден месец очекувај исплата, еве помина јуни, сега јули, дали има некоја искуство, колку време се чека ,фала ви
Bez razlika kade si porodena ako pod licna karta si od Kicevo treba da davaat. A dali davaat neznam prasaj.
Едно прашање ако може некој да помогне....поднесовме барање за надомест од град Скопје(социјално) и маж ми заборавил да напише бтој на трс.Му рекле за 10 дена да оди по решение.Им се обратив по пат на меил со трс во прилог....ми одговорија дека нема потреба од трс со социјалното бројче да сме оделе во банка...Читав нагоре и порано оделе во банка,некоја со слично искуство да ме упати?
Кога ќе го земете решението ќе го однесете во банката каде што имаш сметка. Таму ќе го обработат, па ќе чекаш исплата. Мене за околу две недели ми исплатија. За сите е така постапката.
Женски ова од социјално требало во банка да се оди па после исплаќале. Ама јас решение уште немам добиено,со кое бројче се иде во банка? Со тоа либче што го даваат кога поднесуваш или треба до социјално да одам по решението па во банка?
Треба решение и потврда да ти стигне и потврдата ја носиш во банка(и лична карта ке ти побараат да знаеш да си носиш). Мене на адреса ми стигнаа решението и потврдата. Појди во социјално или јави се види зошто доцнат. Социјален број треба да ти отворат затоа се носи потврдата.
Девојки ве молам за помош. Дали даваат парична помош (и колку) од град Скопје и плус од општина Аеродром? И кои се документи се потребни за да се почне таа процедура. Ви благодарам
Јас кога поднесував ми бараа копии од: мајчина книшка(незнам точно кои страни беа), извод од бебе, трансакциска сметка,лична карта(доколку не ти е поминато една година од издавање и потврда од полиција ке треба да земиш) и барање ке ти дадат да потполниш. Ова е за во социјално а за општина незнам,нека каже некој што знае бидејки јас не сум од Скопјеивонашата општина не даваат.
Мм беше со бројчето во социјално му дадоа решение сп социјален бр, па го однесе во банка... е сега кога исплаќааѕ поим немам во петокот носеше
Општина мислам дека носев копија од извод, лична карта, трансакциска и барање се пополнува, го има да го симнеш или земи од кај нив